Vakuumpåsar bäst i test 2023 – Hitta den bästa vakuumpåsen

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Smartasaker.se.

1. Vakuumpåse2. Vakuumpåsar för resan3. Vakuumpåse för galgade plagg
Är du en av dem som har lite trångt där hemma? Känns det ibland som att du har för mycket prylar, kanske lite för mycket kläder som du faktiskt väldigt sällan använder? Ja, det kanske är dags för en ordentlig vårstädning rentav, och vissa av de där gamla jackorna eller tröjorna kanske är dags att förpassa till klädinsamlingen? Nej, säger du – det finns faktiskt tillfällen då du plockar fram den där gamla pälsen, eller den där riktigt mysiga stickade tröjan, även om det inte är så värst ofta. Du är helt enkelt inte redo att skiljas från dina kläder, men samtidigt tar de verkligen upp för mycket plats. Och som vi alla vet är plats hårdvaluta, framförallt i hushåll med barn.

Så, hur ska vi nu kunna lösa denna prekära situation utan att göra någon besviken, samtidigt som vi kan frigöra mer plats till nya saker som vi samlat på oss de senaste åren? Ja, som tur är hägrar svaret precis runt hörnet: vi packar in våra gamla kläder i vakuumpåsar, förstås!

Vakuumpåsar är verkligen den perfekta lösningen på det moderna platsproblemet som vi nästan alla lider av – det är egentligen något av ett mysterium att inte absolut alla använder dem! Så, för att göra saken lite enklare för dig har vi i vårt vakuumpåsar bäst i test tittat närmare på några olika varianter av vakuumpåsar, som fyller lite olika funktioner.

Eftersom dessa smidiga och smarta påsar inte precis är några märkesvaror, och faktiskt sällan varierar särskilt mycket i kvalitet (antingen funkar de eller inte, och vi har i alla fall träffat på en vakuumpåse som inte fungerar!) så har vi i detta bäst i test valt att fokusera på de olika dimensionerna och funktionerna som återfinns i tre olika modeller som man kan köpa på sidan smartasaker.se.

Efter att ha surfat omkring i en rad olika webshoppar har vi kommit fram till att deras utbud av vakuumpåsar är ungefär så brett och varierat som det blir, så klicka dig in där snarast möjligt för att beställa hem dina påsar. Men först ska du förstås ta del av vårt bäst i test!

Vad är en vakuumpåse, och vad är den till för?

Ja, låt oss till att börja med förklara av en vakuumpåse faktiskt är. Det är inte så komplicerat som du kanske tror – en vakuumpåse är helt enkelt en lite större plastpåse i vilken du kan packa kläder eller andra saker. Den enda skillnaden på en vakuumpåse och en vanlig återförslutningsbar plastpåse är att vakuumpåsen har ett runt hål, där det sitter en slags ventil.

I ventilen stoppar du inte din dammsugarslang och suger enkelt och smidigt ut luften ur påsen, och lämnar dina kläder och prylar tight förpackade och komprimerade, så att de sedan tar upp så lite plats som möjligt i din garderob, eller i något annat lämpligt förvaringsutrymme i ditt hem. Du kan exempelvis få plats med mängder och åter mängder av gamla kläder i tvättstugan eller garaget, om du bara förpackar dem i vakuumpåsar först!

Namnet vakuumpåse kommer förstås från det vakuum, alltså frånvaron av luft, som uppstår när du stoppar in dammsugarslangen i påsen och tömmer den på allt annat än kläderna. Så, nu när vi har rett ut detta är det hög tid att vi ger oss in i vårt vakuumpåsar bäst i test för att försöka ta oss fram till vilken modell som passar just dina behov och önskemål. Häng med!

Topp 3 Bästa Vakuumpåsar 2023

1. Vakuumpåse

Den första påsen vi klickar oss fram till på smartasaker.se är den som rätt och slätt kallas för vakuumpåse. Det är en mycket versatil variant, där du själv kan klicka dig fram mellan en rad olika dimensioner, och sedan enkelt och smidigt kan välja det antal du vill beställa.

Du kan välja att beställa bara en påse, eller många fler. Ju fler påsar du köper vid ett och samma tillfälle, desto billigare blir det per påse. Detta är ett utmärkt alternativ för dig som ställer högra krav på storlek, och vill kunna skräddarsy båsbehovet utefter dina kläders storlekar.

För kom ihåg att om du har för avsikt att förpacka ett exklusivt och känsligt klädesplagg, till exempel en päls, så kan vakuumeffekten bli förödande om plagget dubbelviks. Tänk på att komprimeringen inte bara sparar utrymme, den trycker verkligen ihop kläderna väldigt hårt!

Den enda nackdelen med den här produkten är att den minsta tillgängliga storleken är 80 x 60 centimeter, vilket mycket väl kan vara för stort för vissa ändamål. Detta tar oss osökt till nästa produkt i vårt test – vakuumpåsar för resan.
Se priset här!

2. Vakuumpåsar för resan

Här hittar vi en oerhört praktisk produkt, där man får fyra vakuumpåsar i storleken 40 x 60 centimeter – med andra ord helt perfekt för de allra flesta resväskor, inklusive kabinväskor, som på senare år har blivit så oerhört populära.

Och för just dig som reser med endast handbagage kan vakuumpåsen vara en helt ovärderlig tillgång. Kom ihåg att alla världens hotell förstås har dammsugare, så när din vistelse är över kan du bara ringa ned till receptionen, och be dem hjälpa dig att suga luften ur dina påsar igen.

För vakuumpåsar kan användas nästan hur många gånger som helst!
Se priset här!

3. Vakuumpåse för galgade plagg

Sist men inte minst har vi den mycket smarta produkten vakuumpåse för gallrade plagg. Som namnet antyder är det en större påse, som är anpassad för att kunna hänga på en galge.

Alla dina större galgade plagg (upp till 140 cm) får plats i denna smidiga påse, och du kommer garanterat kunna frigöra väldigt mycket utrymme om du bestämmer dig för att komprimera de där stora och skrymmande plaggen i garderoben.

Kanske är det en bra idé att vakuumförpacka vinterkläderna under sommarhalvåret? Med vakuumpåsar finns inga begränsningar för hur flexibel du kan vara. Testa själv!
Se priset här!

Slutsats

Vi hoppas att du fått ut något av att läsa vårt vakuumpåsar bäst i test, och att du nu är beredd att klicka hem några olika varianter av vakuumpåsar, för att försöka hitta den som passar just dina behov allra bäst. Om du aldrig har testat att använda dem förut är vi övertygade om att du kommer bli både förvånad och positivt överraskad av hur praktiskt de faktiskt är. Lycka till!

4 svar på ”Vakuumpåsar bäst i test 2023 – Hitta den bästa vakuumpåsen”

 1. Hej, vad roligt att ni inte provat någon vakuumpåse som inte funkat, jag har ännu inte hittat någon påse som håller vakuumet över tid. Vilka märken har ni provat och hur länge? tex den från smarta saker funkade 1/4. Inte toppenbra tycker jag.

 2. Hej Sara, vi testade våra påsar i en och en halv månad (och vi har de fortfarande kvar i våra garderober). Kan det vara något fabriksfel? Kontakta Smartasaker så hjälper de dig säkert. Lycka till! 🙂

 3. Hej.
  Jag håller med Sara. Väldigt få av påsarna håller.
  Vi har provat med ett flertal olika tillverkare, och alla är lika dåliga.
  De flesta släpper in luften efter bara några timmar, men några få håller faktiskt.
  Kan du rekommendera något märke som fungerar bra?

 4. Hej! Har du testat de påsar vi listar i vårt test alltså? Mycket märkligt att de läcker ut luft. Vi håller just nu på att testa märket Tre Spade som tillverkar vakuumpåsar för mat i första hand men de går att använda till vilket bruk man vill egentligen. Storleken är väl vad som kan vara ett problem ifall du vill vakuumförpacka något stort. Än så länge är Tre Spade helt felfria, och våra påsar har hållit mycket väl.
  De märken vi redan listar ska de inte vara något fel på, och du bör nog reklamera produkten ifall du inte tycker de håller vad de lovat. Vi önskar dig lycka till i ditt sökande oavsett!
  Mvh,
  Johanna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.