Du som är ute och reser med jämna mellanrum, vet betydelsen av en stabil och praktisk resväska. Förr i tiden var det de gamla läderväskorna som man bar i handen vanligast, men nu är det andra tider. Idag kommer de flesta resväskor med smart inredning, vattentätt material samt rullhjul så att man lätt kan dra dem. I och med lågprisflygbolagen som uppkommit de senaste decennierna, har fler och fler bolag även börjat ta betalt för incheckat bagage.
Det har medfört att den lilla kabinväskan har fått mer fokus och att designen på dessa har uppdaterats. Många väljer således att enbart åka med handbagage och det gör att kabinväskorna också har fått en miniresväskas utseende. Det har också bidragit till att många märken gör hela set med två eller tre väskor som ser likadana ut. En smart marknadsföring och dessutom enkelt för kunden. innan du läser vårt resväska bäst i test, kommer lite annan information som kan vara värd att läsa.
Att välja rätt resväska
Man kan läsa massor av bäst i test av resväskor, men i slutändan är det ändå ens egna behov och resvanor som bestämmer modell. Du kan hitta resväskor i massvis av färger och former som du kan välja mellan. I slutändan har emellertid resans längd och syfte en stor del med ditt val att göra. Affärsmän som skall vistas en kortare tid på en ort, behöver en bra fungerande trolley.
Men de kan även behöva ta med sig saker för att visa upp för kunder, osv och då behövs även stora resväskor beroende på vad som finns i. Turister och semesterfirare har istället andra behov. Där behövs vanligtvis en större resväska då man ofta kräver många ombyten samt lite extra plats för shopping prylar som man vill ta med sig hem.
Det har också stor betydelse huruvida man flyger, tar tåget eller åker bil. Flygpersonal är kända för att vara ganska oförsiktiga med bagaget. När man åker tåg eller bil, har man mer kontroll och hanterar sitt eget bagage. Här kan både storlek och material ha betydelse. Vid flygtransport behöver man inte kånka omkring på väskan efter incheckning – något som man bör räkna med när man färdas på andra sätt och kanske måste byta tåg eller buss.
Utrymmet på tåg och buss är heller inte lika stort som i ett flygplan så är man inte först ut, kan alla väskutrymmen vara upptagna. Kvaliteten och storleken har således stor betydelse, beroende på hur man reser och vem som hanterar väskan.
Typer av resväskor
De gamla resväskorna i retromodell med spännen, är ganska charmiga med sitt klassiska utseende och sitt vackra läder, men idag är det inte speciellt praktiska längre. Dels finns det inga hjul utan man måste bära den själv och dels rymmer de inte särskilt mycket. Men klassiskt snygga är de faktiskt, så många använder dem istället för prydnads skull eller som förvaringslådor.
Idag är det annat material som väskorna är gjorda av även om man fortfarande ser en hel del lädervaror.
Det kan vara både mjukt och hårt och se ut på flera olika sätt. Den mjuka resväskan brukar främst vara tillverkad av nylon eller polyester som är förhållandevis vattentätt och tåligt. Ofta är de utrustade med extra utrymmen eller fickor där man kan stoppa sin laptop eller andra föremål.
Dock är de känsliga för stötar, så att bevara känsliga saker i den under en flygresa där det vanligtvis slängs och dängs oavbrutet, är ingen bra idé. Då är de hårda resväskorna betydligt bättre. Det märker vi också i vårt bäst i test. Det finns två typer av hårda resväskor och skillnaden är materialet. De tunnare är gjorda av tunn polykarbonatplast i flexibel form medans den stenhårda väskan är gjord av polypropenplast. Dessa hårda väskor var populära för ett antal år sedan men populariteten har dalat, i och med att flera bäst i test avslöjade brister.
Trots att man kan tro att de stenhårda väskorna är bättre, är det faktiskt de tunnare som är mer slitstarka. Polypropenplast kan bli poröst i kyla, vilket tål att tänka på då det kan bli riktigt kallt i lastrummet på flygplanen. De kan också vara extra känsliga för värme. Dessutom är de betydligt tyngre än polykarbonatplast.
Det sistnämnda materialet är mer populärt och säljs oftare eftersom de har lätt vikt och tål stötar lika bra som hårdplast. Och då kilovikten på bagaget är av stor betydelse när man flyger, vill man helst inte att väskan ska ta upp halva vikten. Den flexibla plasten lämpar sig bra både för kabinbagage och incheckade väskor. Några av modellerna hör till denna grupp i vårt resväska bäst i test.
När det gäller bagen, finns numera typer på hjul och/eller med axelrem. Men tänk på att om den enbart har en axelrem och du packar den full, kan den bli obekväm och tung att bära. Välj således en bag med hjul om den är av större storlek. Har man en mindre bag som är perfekt som handbagage, räcker det oftast med två handtag och/eller en rem. De är då av mindre modell och passar utmärkt till kortare weekend-resor. I vårt bäst i test, har vi tagit med en modell som är avsedd för sport eller kortare resor.
En mindre bag kan vara gjord av läder om den är skapt för att bära runt på, medans en större bag bör vara gjord av nylon eller annat vattentätt material. En bag kanske många anser vara otymplig, men de är faktiskt ganska flexibla och passar bra till en resa med många aktiviteter inplanerade. Därför ser man ofta resenärer som ska på någon form av sportresa, ofta använda en bag som även kan bäras som ryggsäck.
Sist men inte minst, som en parentes i vårt resväska bäst i test, kan vi även lägga till backpackern som en modell för sig. Det är kort och gott en stor ryggsäck som är särskilt populär vid sportresor som vandring, skidåkning eller bergsklättring. Bra när man har annat att bära eller dra och måste ha båda händerna fria. Även backpackern ska komma i nylon eller slitstarkt material som olika polyestermaterial. Den ska ha många små utrymmen för proviant och hjälpmedel och små fickor både utanpå och innan.
Design
Nuförtiden är också designen en viktig aspekt för många. Ofta kan man hitta en serie resväskor från samma märke som har samma väska i olika storlekar eller former. Då har kunden möjlighet att byta, beroende på restyp eller aktivitet. En väska är inte längre bara ett nödvändigt ont. Samtidigt som de ska vara praktiska och ge oslagbara lösningar, bör de även vara snygga och stämma överens med resenärens personlighet eller stil.
Därför ser vi i många resväska bäst i test, att designbiten också spelar roll i valet av väska. När du väljer en väska, bör du givetvis inte glömma bort kvaliteten. Annars riskerar du att göra ett felaktigt köp och väskan går sönder med en gång. Många gånger tenderar de riktigt hypade och trendiga väskorna med ett storslaget yttre, att paja ihop efter ett tag. Naturligtvis finns det undantag. Louis Vuitton har gjort väskor sedan 1854 och har varit ett av de världsledande märkena på marknaden.
Men då kläder och accessoarer har fåt en allt större betydelse inom märket, har konkurrenter som Samsonite och EPIC skapat en bättre nisch där man helt och hållet fokuserar på ledande resväskor och perfekta material.
Däremot kan även vissa av dessa typiska resväske-jättar, också samarbete med konstnärer och andra designers för att kombinera konst och tålighet. Att köpa en resväska från ett ledande märke som också har gjort en serie med en annan designer, kan ge resultatet av supersnygga resväskor. Det vore kanske något att kolla upp om du letar efter en klenod eller om du gillar att synas på flygplatserna.
Resväskor för barn
När man köper resväskor för barn, är materialet lika viktigt som designen. Barn vill helst finna ett nöje i allt de gör och alla föräldrar vet förmodligen med sig att resor med barn ibland kan vara frustrerande. Köp gärna resväskor som är lätta att hantera och där barnen kan stoppa sina viktigaste leksaker i. Utanpå väskan kan det finnas bilder av idoler, superhjältar eller trevliga färger.
Det gör det spännande för barn att använda och du behöver inte bära runt på extra saker. Låt dem känna sig lite vuxna när de kommer dragandes med sin favoritväska.
I vårt resväska bäst i test listar vi inga barnväskor, utan lägger enbart till denna underrubrik som väsentlig information. För övrigt är det ingen större skillnad förutom i vikt och storlek. Och eftersom de är så små, kan barnens resväskor räknas som vanliga kabinväskor.
Se bara till att de håller sig inom standarden för diverse flygbolag. Vanligtvis görs inte så många resväska bäst i test när det handlar om just barnresväskor. Man kollar däremot upp allergitester och säkerhet så att barnen inte skall komma till skada.
Tillbehör för resväskor
I vårt resväska bäst i test, tänker vi ta upp några exempel på tillbehör som du kan köpa till om din egen resväska saknar något. I en fyrkantig resväska, kan du köpa till ett indelningsfack eller extra småväskor som du kan lägga in och skydda andra saker.
Bland det viktigaste du kan köpa till din resväska, är adresslappar, s.k. tags som du fäster utanpå handtaget och är oumbärliga om du tappar bort din resväska. Är bolaget du flyger med seriöst, kan de lättare köra hem din väska till dig eller ditt hotell när den väl kommit tillrätta.
Till andra roliga tillbehör kan man räkna en hopfällbar stol att sätta på väskan när man väntar på flyget eller flygbussen. Den lilla vikta stolen kan enkelt vikas ihop och läggas tillbaka i väskan när man ska gå.
I och med den betydelsefulla vikten, har numera små bärbara vågar som är enkla att ta med sig, börjat tillverkas.
Den består av en liten display och en rem som du fäster i handtaget och kan på så vis väga bagaget när som helst. Du kan välja mellan att väga det i pund eller kg, beroende på i vilket land du vistas i. Visserligen kostar den pyttelilla vågen några hundralappar, men är verkligen en räddare i nöden när du står och måste välja vad du ska ta med dig i handbagaget, respektive den incheckade väskan.
Kanske du även köper något på flygplatsen efter incheckningen och har bara tillgång till ditt handbagage. Då kommer den lilla vågen bra till hands, minsann.
6 saker att tänka på när du köper resväska enligt detta bäst i test
Förutom att du skall tycka om din resväska vid första anblick och finna den snygg, är det några andra punkter du bör bocka av innan du slår till i väskbutiken. I detta resväska bäst i test har vi sett till funktioner som dessa listade här nedan.
- Inredningen och hur en väska är uppbyggd inuti är viktigt för att få en så lättpackad väska som möjligt samt att få med så mycket saker som det bara går. Mellanväggar, fickor och packremmar hör till smarta och oumbärliga attribut inuti en bra utformad resväska. En bra inredning gör att dina saker skyddas från varandra och att ömtåliga prylar inte går sönder eller läcker ut bland övriga föremål. Detta är särskilt viktigt när man flyger och väskan åker hit och dit under resans gång. Dyrare väskor har ofta en väl uttänkt inredning. Inte sällan inkluderar den laptopfodral, klädhängare, uttagbar sektionsindelare och tvättpåsar. Billigare väskor kan ibland sakna mellanväggar eller packremmar, vilket inte underlättar för innehållet. I detta bäst i test finns tre modeller, varav två har en större inredning och en av dem är riktigt bra.
- Lås på väskan. Idag behöver tullen ofta inte be om kod eller förstöra väskan när de vill låsa upp dem. Många av dagens resväskor är utrustade med TSA-kombinationslås dit tullen har en huvudnyckel. Låsen kan vara ett hänglås eller integrerade i själva väskan. I detta resväska bäst i test, har två av tre modeller TSA-lås.
- Handtagen ska vara utformade på bästa sätt så att väskan är lätt att bära eller dra efter sig. teleskophandtag är idag de vanligaste handtagen. Kvaliteten på handtagen varierar dock kraftigt och många teleskophandtag låser sig lätt, är vingliga eller alltför korta så att man måste gå framåtböjd för att väska fortfarande ska rulla på marken och inte lyftas upp. Längden på hela handtaget bör därför aldrig understiga 105 cm om man mäter från golvet. Ett handtag bör vara placerat lodrätt så att väskan står helt upprätt när den inte används. Sämre väskor kan ha ett felplacerat handtag och då kan bäraren lätt få ryggproblem eller snubblar över den när han/hon drar den efter sig. När man gör ett bäst i test, måste man definitivt se till detta. En riktigt praktisk väska kan även ha ett mindre handtag på ena långsidan av väskan så att kortare personer kan dra den eller man kan bära den för hand. Två av våra väskor i detta bäst i test, kommer utrustade med teleskophandtag och den ena med vanliga handtag amt axelrem.
- Storlek och vikt är något som mäts minutiöst på lågprisbolagens incheckningsdiskar. Överstiger man ens 100 gram, är det stora summor att betala. På alla flygplatser vid incheckningen står det små “korgar” med rätt mått för kabinväskorna. Då kan man placera väskan där för att se att den får plats utan problem. EU:s standardmått är 56 cm × 45 cm × 25 cm, dvs höjd x bredd x djup.
På Ryanairs flighter är det ännu mindre mått som gäller, närmare bestämt 55 cm × 40 cm × 20 cm. På SAS ligger man inte långt före med 55 cm × 40 cm × 23 cm. Så välj en väska som passar som handen i handsken om du inte vill få problem vid disken.
När det gäller vanliga resväskor för incheckning, gäller inga mått men man bör ändå inte resa med en gigantisk väska som är alldeles för stor. Den blir mer svårpackad och till slut omöjlig att bära eller dra. Visst måste man planera för en längre tid om man ska vara borta över en vecka, men en väska som rymmer 75 liter räcker gott och väl. 30 liter är en perfekt volym om man ska vara bort en långhelg. Tänk också på att det är regler för hur mycket en väska får väga. Hos Ryanair är det endast 20 kg medans SAS, Lufthansa och KLM har 23 kilosgräns.
- Hjulen på väskan bör vara av god kvalitet. Hjul som hakar upp sig eller låser sig så att man inte kan dra utan måste släpa väskan, är mycket irriterande. En del väskor har bara två hjul men numera blir det allt vanligare med fyra. Då kan de andra backa upp om ett går sönder. Dessutom blir manövrering enklare. Ibland kan två hjul vara lättare att dra. Det går i alla fall snabbare. Dock är de oftast lite mindre i storlek och rullar sämre på grus eller is. Det viktigaste är ändå hjulens komponenter som hjulhus och kullager och detta är inte alltid lätt att se vid ett köp. Vid resväskor brukar två hjultyper användas. Det ena är enkelhjul och det andra dubbelhjul. Dubbelhjulen stöter enklare ifrån sig grus och småsten medans enkelhjulen behöver ett mellanrum mellan hjulhus och hjul för att grus ska ramla ut. Detta är värt att kolla när man köper väskan. I detta bäst i test har vi listat två väskor med hjul – en med dubbelhjul och en med enkelhjul.
En resväskas påföljder vid omilt hanterande
Ibland är det svårt att förstå hur mycket eller på vilket sätt, en vanlig resväska får utstå när du inte ser på. Det har till och med gjorts tv-dokumentärer om det. Faktum är att det sker rena väskmisshandeln bakom din rygg när du väl överlåtit ansvaret till flygpersonalen. Väskor slängs i marken, släpas, rullar över stenar eller annat knaggligt väglag utan respekt, lyfts upp i bilar, slängs in i trånga utrymmen och läggs på hög.
Du kan själv tänka dig vad det kan göra med innehållet och inte bara själva resväskan. Därför är det tuffa tester som görs när man testar kvaliteten på resväskor. Många resväska bäst i test är baserade på just denna typ av behandling.
Man testar hur mycket tyngd den klarar av, hur tåligt och stabilt handtaget är samt låter hjulen rulla på allehanda konstiga underlag på ett speciellt utformat rullband. Det är alltså inga snälla behandlingar som väntar våra kära resväskor. Om väskan inte har en bra kvalitet, kan det lätt gå hål i den, handtaget kan lossna och hjulen kan brista. Inte sällan får man även räkna med en hel del repor i plasten eller revor i tyget.
Därför bedyrar vi än en gång vikten av ett tåligt material i vårt resväska bäst i test. Även låsen kan få sig en ordentlig törn, vilket i värsta fall gör det omöjligt att öppna väskan. I flera resväska bäst i test har man låtit väskan falla på låset och har sedan inte längre kunnat öppna det.
En väska i plastmaterial har som vi tidigare nämnt, en tåligare kropp som klarar av tuffa tag. Men när man reser i sträng kyla bör man i visa fall överväga en väska av nylon eller slitstarkt tyg. plasten kan förstöras av kylan. De riktigt hårda väskorna av polypropenplast kan lätt spricka om man inte är varsam och det är en annan anledning till att de hårda men flexibla plasterna vinner andelar på marknaden.
Resväska bäst i test
Vi har nu sammanställt tre modeller av resväskor i ett resväska bäst i test där vi kommer att ta hänsyn till flera aspekter som vi har nämnt ovan. Testet är för att göra det enklare för dig som resenär att välja rätt när du står i valet och kvalet. En resväska kan du lätt köpa online men ibland kan det vara bra att gå till en fysisk butik och titta och känna på dem först.
Då kan du välja ut ditt favoritmärke och kanske köpa det billigare online. Du kan även prata med dina vänner och bekanta och fråga vilken modell eller märke som de trivs bäst med.
I vårt resväska bäst i test har vi även tagit hänsyn till designen och utseendet av väskor, även om det kanske inte är den viktigaste detaljen när du ska ut och resa. Men en viss betydelse har den ändå.
De tre modeller vi har listat i vårt bäst i test, är nyare varianter som finns ute på marknaden just nu så du behöver inte bekymra dig om att de är utgående modeller. Vi hoppas du får nytta av vårt resväska bäst i test.
1. Easy Camp 30 Coffee Denver
Resväskor behöver inte bara innebära en box på hjul. De kan också se ut som den här modellen från Easy Camp – den första modellen i vårt bäst i test. Denna ursnygga och designade weekendväska, passar lika bra för kortare resor som den passar som handbagage vid flygtransporter.
Här är det mest designen som tilltalar. Den är tvåfärgad i en retro-look och är tillverkad av ett polyester material. Den är utrustad med handtag och en bastant axelrem som du lätt kan justera och har både ytter-och innerfickor. Det är således en mindre bag. Precis som vi säger i detta resväska bäst i test, är den här väskan eller bagen gjord för kortare resor eller som handbagage.
Den är inte speciellt vattentät och man bör inte packa den med ömtåliga saker. Men om du tröttnat lite grand på de fyrkantiga dragväskorna och istället vill kombinera nytta med design, kan du välja denna lilla weekend bag. Den är snygg att ta med sig på stan, samtidigt som den är praktisk vid resor. Botten på väskan är förstärkt och totalt rymmer den 30 liter.
Som ett litet extra plus, har den en snygg logga på ena sidan och lämpar sig faktiskt lika bra till kvinnor som till män.
På grund av sin lilla storlek och sitt relativa ömtåliga material, om man jämför resväskornas slitstarka plast eller nylon, kan ni säkert gissa att Easy Camps bag är den billigaste i vårt resväska bäst i test. Den kommer som ett trevligt alternativ till de övriga resväskorna. Samma modell finns även som ryggsäck och större bag och de kommer i två färger – kaki och denimblått.
Easy Camp är annars ett brittiskt märke som inte bara tillverkar väskor – de gör allt möjligt för ett aktivt friluftsliv. Tält, sovsäckar, ryggsäckar, bags och annan campingutrustning är deras specialitet och deras ryggsäckar håller verkligen måttet om du ska ut och vandra eller campa. De gör även bags som blir både ryggsäck och bag i ett, vilket också är ett alternativ till vanliga resväskor.
Denna modell i vårt resväska bäst i test från Easy Camp, är inte av ett vattentät material, vilket är ett minus, men ryggsäckarna och övriga väskor från samma märke är oftast gjorda av nylon eller vattentät polyester som håller tätt ute i skog och mark. De är dessutom lätta att bära när du ska transportera annan utrustning. Denna modell väger enbart 620 gram.
I vårt resväska bäst i test, har vi velat lista olika modeller och material. Den här första varianten är inte förstahandsvalet när man vill ha en stor och stabil resväska som har en stor volym. Måtten är endast 28 x 47 x 25 cm. Dock är tanken med detta test att lista väskor som även passar för andra typer av resor. Så om det är sportaktiviteter eller friluftsliv du är intresserad av, kan du med fördel använda Easy Camps väskor. Dessutom kan du lätt ta med den som handbagage på alla flygbolag- även det envisa Ryanair som pressar sina mått hela tiden.
Se priset här!2. Conwood Avios Resväska
En väska som både är snygg och praktisk, är denna modell från Conwood som kommer i flera färger och storlekar. Du kan välja mellan svart, vinröd, rosa eller turkos och storlekarna finns i 78 x 48 x 32 cm, 89 liters volym och en vikt på ,4 kg, eller den mindre kabinväskan med måtten 55 x 37 x 23 cm, vikten på ,8 kg och volymen 36 liter. Ett minus är att kabinväskan inte fyller Ryanairs krav på ett djup av 20 cm. Denna kabinväska är således 3 cm för djup.
Det stora plusset med dessa modeller från Conwood, är att de har en oerhört lätt vikt. De är tillverkade av tyg, dvs nylon, vilket gör att du kan få in en hel del prylar. Undvik dock att lägga ned extra ömtåliga saker om du ska flyga. En tygväska, om än gjord av det slitstarka nylonet, utsätts för högre påfrestning vid fall och släpning. Ta med dig datorn in i kabinen och undvik vinflaskor eller andra glasprylar i väskan.
Conwood Avios kommer med fyra enkelhjul och ett stabilt teleskophandtag som du lätt kan dra ned och upp. Ett extra handtag sitter nedanför teleskophandtaget. Vi anser att den kanske borde ha suttit på sidan för att underlätta bärandet för korta personer, men de har valt att göra på detta vis. Ibland vet vi med oss att sådana handtag lätt kan gå upp när flygpersonalen drar och sliter i väskorna.
På insidan har den fickor och remmar men inga indelningsfack. Det måsta du i sådana fall köpa till. Utsidan är dock utrustad med en stor ficka där du kan placera din laptop eller viktiga dokument. Under fickan har du dessutom ytterligare ett utrymme där du kan lägga lättåtkomliga saker. Sammanlagt finns det alltså tre utrymmen på väskan och två fickor på insidan. Alla utrymmen stängs med blixtlås och när den väl är stängd, kan du lugnt låsa den med TSA-låset.
Conwoods modell är den andra resväskan i vårt resväska bäst i test och också den som har pressat sitt pris mest.
I vårt resväska bäst i test är detta en bra modell som ligger i de lägre prisklasserna. Om du inte reser så ofta eller inte vill spendera alltför mycket pengar på en resväska, kan detta vara ett okey alternativ. Conwood är kanske inte resväskornas Rolls Roys, men de ligger heller inte på botten.
Handtaget är stabilt och hjulen fungerar bra men den kommer förmodligen inte hålla i all evinnerlighet. Så om du reser oavbrutet i jobbet eller privat, bör du möjligtvis satsa på en tätare och starkare resväska. Men ganska snygg och modern är den allt, och färgerna är tilltalande. Ett snabbt val för den medelmåttiga resenären enligt vårt bäst i test.
Se priset här!3. Echolac Roue Väskeset
Echolac är ett märke som har funnits på marknaden sedan 1964 och har enbart satsat på resväskor av olika slag. Deras fabriker ligger i Asien men deras designers kommer både från Europa och Asien. Just de här modellerna ingår i ett väske-set och är av samma material.
Om du vill, kan du köpa dem var och en för sig och i olika färger. De är gjorda av polykarbonat som är ett tunt men hårt material och anses vara det bästa. De spricker inte lika lätt men är samtidigt flexiblare och lättare än de hårdare modellerna.
Echolac tillverkar modeller som är extra tåliga mot kyla och värme och denna modell är inget undantag.
Det ingår 3 väskor i setet – den minsta har måtten 55 x 39 x 23 cm och rymmer 37 liter. Vikten är på drygt 3 kg.
Dock kan det vara värt att veta att den minsta modellen som är avsedd som kabinväska, inte klarar av Ryanairs restriktioner då djupet endast får vara 20 cm.
Den mellersta väger ca 3,5 kg och har måtten 66 x 43 x 30 cm. En bra väska som är bra för kortare turer under en långhelg eller max en veckas vistelse. Den rymmer 62 liter.
Den största väskan i setet, rymmer 96 liter och har måtten 77 x 47 x 33 cm. Dock väger den endast 4 kg. Den stora modellen som vi främst fokuserar på i vårt bäst i test, är till för långa vistelser eller när du behöver resa i jobbet och ta med dig saker relaterade till business. Väskorna har två handtag – ett vanligt grepphandtag på sidan om du vill bära den för hand och ett teleskophandtag som är stabilt och klarar många ryck. Tyvärr har den inget teleskophandtag på sidan för kortare personer, vilket kan vara ett litet minus i kanten.
Alla väskorna är utrustade med fyra hjul för bättre rullning och som även ska klara av att hantera löv och grus som kan blåsa in. Märk väl att du bör vara försiktig att rulla de minde modellerna på grus eller is, då storleken på hjulen är liten. Detta nämnde vi redan i början av detta bäst i test. En positiv aspekt angående hjulen är att de är mycket tysta.
Ibland kan man reta ihjäl sig på högljudda dragväskor som överröstar en hel konversation, men det är alltså inte problemet här. Hjulen är dubbla, vilket gör att de som sagt, undviker småsten och annat otyg som kan fastna i dem. Väskan/väskorna kommer med smart inredning som gör det enklare att packa samt ett TSA-lås så att tullpersonal lätt kan öppna den.
Det märks att detta är ett rutinerat företag inom väskbranschen. Man har satsat på de viktiga aspekterna och fokuserar på resenärernas bekvämlighet. Väskan är inte billig men den är heller inte svindyr om man jämför med många andra kända märken.
I vårt bäst i test utser vi Echolac till vinnare med de viktiga funktionerna och en snygg och stilren design som passar alla smaker. Samma märke tillverkar även portföljer, ryggsäckar, weekendväskor, bags och en massa tillbehör som laptopväskor och remmar.
Tillbehören behöver inte enbart fästas på väskorna – det är även fråga om snygga skärp, plånböcker, nackkudde och rese kit för en bekväm vistelse på flygplan m.m. Man har helt enkelt fokuserat på resor och allt vad man kan behöva som turist eller affärsman. Helt klart ett toppbetyg i detta resväska bäst i test.
Se priset här!Slutsats
När du nu har läst igenom lite information om resväskor och sett några exempel på modeller i vårt bäst i test, hoppas vi att du blivit en aning klokare och vet vad du behöver. När det gäller storlek och vikt på väskan, är det du själv som vet bäst vilken väska som passar till vad. Hur du reser och vart påverkar ditt personliga val och det är också du själv som vet med dig hur bekvämt du vill ha det när du tar med dig din väska.
Men överlag är ändå materialet något alla bör se över före ett väskköp. oavsett vart du ska eller med vilket transportmedel du färdas, vill du förmodligen ha en väska som inte går sönder så fort den faller. Vi är väl medvetna i vårt bäst i test, om att priset spelar roll och eftersom många kända märken ger sig in i väskbranschen, är det lätt att du får betala mer för själva namnet än väskans egen kvalitet.
Vi rekommenderar således i vårt resväska bäst i test, en modell från ett märke som är specialiserad på väskor – inte en modeskapare som har störst erfarenhet av kläder eller parfym. Förutom materialet, är hjulen det viktigaste.
Ett handtag som gnisslar lite är störande men hjul som inte rullar, kan vara förödande för en stressig resenär. Kolla alltid att hjulen är starka och ska du ha en större resväska, är fyra hjul att rekommendera.
Sedan kan du ta och kolla handtaget. Är det stabilt? Är det tunt eller tjockare? Är det lätt att dra ned och upp utan att det hakar upp sig? När du checkar in måste handtaget vara nedfällt och har det låst sig, kan det bli problem.
Testa lite i butiken och läs omdömen för varje modell innan du slår till samt jämför informationen i detta resväska bäst i test.
I vårt resväska bäst i test anser vi att vinnaren är Echolac, som kan köpas som enskild väska eller som en del av ett set. Materialet är slitstarkt och den har två utrymmen som öppnas med spänne respektive dragkedja. Den har även TSA-lås, slitstarkt handtag och stabila hjul som släpper ifrån sig grus och sand. Som pricken över i:t i vårt bäst i test, passar den alla resenärer med sin klassiska och moderna design och det låga ljudet när du drar väskan efter dig, gör det extra trevligt att äga den.
Vi hoppas att detta resväska bäst i test har hjälpt dig lite och att du nu kan börja botanisera bland väskorna inför dina kommande resor. Lycka till!