Bluetooth högtalare bäst i test 2024 – Hitta den bästa här!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. JBL HARMAN CHARGE 32. MARSHALL STOCKWELL3. BOSE SOUNDLINK MINI II

Hej och välkommen till detta bluetooth högtalare bäst i test. Bluetooth-högtalare är perfekta för en mängd situationer då de låter dig ta med dig musiken dit du inte kunnat ta den med dig förut. Tänk fester utomhus, till exempel på stranden eller på altanen. Visserligen gick det förr att ta med en boombox, men då fick man inte det stora urval av musik som nu finns enkelt tillgänglig genom våra mobiltelefoner. Inte konstigt då att utbudet av bluetooth-högtalare växt kraftigt de senaste åren med antal olika varianter som är bra på olika saker.

Detta bluetooth högtalare bäst i test kommer att presentera tre bra val av högtalare för dig men med tanke på variationen mellan olika högtalare så ska vi först gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på inför ett köp. Dock så vet vi att det är många som endast vill veta vilken den allra bästa är, och därför har vi gjort en snabb lista på de allra bästa bluetooth högtalarna så att du kan köpa hem dom direkt!

Att tänka på vid köp av bluetooth högtalare

Variationen mellan olika bluetooth-högtalare kan som sagt vara väldigt bred. Det finns mängder av olika valbara funktioner som påverkar priset i hög grad, ju fler funktioner desto dyrare. Det verkar självklart. Men det kan också vara lätt att tappa bort vad som är viktigast och stirra sig blind på en dyr högtalare med massor av funktioner i tron om att den har det bästa ljudet. Betala inte för funktioner som du inte kommer att använda, lägg pengarna på funktionalitet som betyder någonting för dig.

Om du räknar med att ofta använda dina högtalare på platser där det inte finns några eluttag att tillgå så blir livslängden och sätten som du kan ladda batterierna på en viktig faktor. Vissa högtalare går endast att ladda med adapter från vanliga eluttag medan andra har kompletterande möjligheter som låter dig ladda dem från andra källor (exempelvis bilar). Här är naturligtvis livslängden vid fulladdat batteri en avgörande faktor. Likaså kan extra funktioner som låter dig ladda till exempel mobiltelefonen utgöra ett extra komplement som ökar högtalarens användbarhet avsevärt, till exempel om du är någon som tycker om att campa. Möjligheten att ladda mobilen via högtalaren kan i ett sånt läge vara en riktig livräddare.

Storleken är inte allt. Precis som när det gäller mängden av funktioner så är det en god idé att inte stirra sig blind på högtalarnas storlek. Det ligger nära till hands att tänka att större per automatik är bättre men tekniken har i dagsläget gått så långt att det finns gott om bluetooth-högtalare som ger ett bra ljud utan att ta upp mycket plats. Små högtalare har såklart överlag inte samma kapacitet som större varianter, det är en avvägningsfråga mellan ljudkvalitet och komfort. Det är dock trist att hamna i ett läge där man tvingas lämna högtalarna hemma bara för att de inte får plats.

Med det sagt så är det också viktigt att tänka på att när det gäller portabla högtalare så får du oftast bättre ljudkvalitet på bekostnad av portabilitet. Större högtalare har av naturliga skäl framför allt bättre kapacitet att återge basfrekvenser på ett naturligt och väldefinierat vis. Om du vill ha en högtalare som är riktigt lätt att ta med så får du räkna med att ljudet blir lite sämre, detta gäller dock i första hand basen, så det är också en fråga om vilken typ av musik du oftast lyssnar på.

För den som tycker om att lyssna på till exempel housemusik där basen ofta spelar en avgörande roll så är det kanske bättre att satsa på någonting lite fetare. För pop- eller rocklyssnaren som lyssnar på musik som domineras av mellanregister och högre frekvenser blir den problematiken mildare.

Kasta också ett öga på kompatibiliteten. De flesta bluetooth-högtalare som säljs idag fungerar med majoriteten av bluetooth-kompatibla enheter. Det är helt enkelt så att tillverkarna i regel förstås tjänar på att producera enheter för en så bred målgrupp som möjligt, men det finns enheter som är exklusivt licensierade till specifika enheter. Dubbelkolla därför alltid vilka enheter högtalaren fungerar med.

Vi vill i detta bluetooth högtalare bäst i test också slå ett slag för att provlyssna och testa många högtalare om du har möjlighet till det. De bästa priserna får du kanske online men det finns ingenting som hindrar dig från att gå till en fysisk butik och testa många olika alternativ för att se vad som passar just dig bäst.

Till sist. Du har köpt ett par fina högtalare som du tycker låter bra. De har krispig diskant, fylligt mellanregister och fet bas där de står i ditt vardagsrum. Så flyttar du och ställer upp högtalarna i ditt nya vardagsrum och nu låter de helt plötsligt inte lika bra längre. Vad göra? Ja, det kan till exempel bli aktuellt att köpa en woofer för att fylla ut ljudet.

Då gäller det också att det finns en woofer som är kompatibel med dina högtalare. Det finns massor av kringutrustning att komplettera dina högtalare med, inte bara woofers. Beroende på vad du har tänkt dig att använda högtalarna till är det också bra att titta på vad som finns för kringutrustning till dem ifall du vill eller behöver komplettera i framtiden.

Vi kommer i detta bluetooth högtalare bäst i test att titta på faktorer som portabilitet, ljudkvalitet och kvaliteten i själva konstruktionen. Med det ur vägen ska vi nu inleda detta bluetooth högtalare bäst i test med att titta på en högtalare som i tidigare upplagor funnits ganska länge på marknaden.

Topp 3 Bästa Bluetooth Högtalarna 2024

1. JBL Harman Charge 3

JBL Harman Charge 3 kommer att kännas bekanta för alla som använt någon av de tidigare högtalarna i samma serie. De representerar några av de bästa bluetooth-högtalarna i sin prisklass.

Vi har här att göra med ett par högtalare som är ljudmässigt imponerande med en förmåga att komma upp i ganska höga volymer utan ge upphov till oönskad distorsion. Det är en ganska stor högtalare men för den som vill ha krispig diskant och fyllig bas för ett rimligt pris är de det här bluetooth högtalare bäst i tests bästa val.

Med måtten 213x87x88,5 mm och en vikt på ungefär 800 gram har vi att göra med en modell som är snäppet större än många av konkurrenterna. En nackdel är såklart att den kan bli något jobbig att släpa runt på, men vikten hjälper till att stabilisera högtalaren vilket märks på ljudet som vi kommer att återkomma till. Modellen finns att tillgå i färgerna blå, svart, grå, röd och turkos och är vattentålig. Gott om alternativ för den stilmedvetne lyssnaren som gärna anpassar sin utrustning för att göra den mer personlig alltså.

På enhetens ovansida finns en mängd kontroller som låter dig parkoppla högtalaren med bluetooth-enheter, volymkontroll, play/pause och power on/off. Det finns utöver det en speciell knapp som låter dig para ihop två JBL-högtalare till en och samma ljudenhet. Med den typen av ganska specifika kontroller som den sistnämnda så är det lite märkligt att enheten saknar en knapp som låter dig backa i musiken.

På baksidan av enheten hittas en 3,5 mm hörlursingång, en micro-USB-ingång för att ladda högtalarna samt en USB-ingång som låter dig ladda till exempel en mobiltelefon från högtalarnas batteri. USB-kabel och AC-adapter kommer med i paketet vid köp.

Förväntad livslängd vid fulladdat batteri beräknas vara ungefär 20 timmar men det kommer att variera beroende på hur högt du spelar.

För detta bluetooth högtalare bäst i test så är ljudet dessa högtalares främsta egenskap. Det hjälps mycket av en robust konstruktion som låter högtalaren stå stabilt mot underlaget. Högtalarna presterar i och med en mycket fin och kompakt sub-bas även vid högre volymer. För musik som inte har samma basrika botten så kommer rika frekvenser i låga mellanregistret att framträda på ett fylligt och fint vis medan höga mellanregistret och diskanten är tydligt och krispigt definierade.

Helhetsintrycket av ljudet är ett högtalarsystem som adderar något till lägre frekvenser utan att det förtar någonting av högre frekvenser. Basfrekvenser får lite adderad kropp och fyllighet utan att låta onaturligt förstärkta. Sammantaget alldeles utmärkt ljud för att vara portabla högtalare.

  • Bluetooth högtalare bäst i test säger: För att vara en bluetooth-högtalare i mellanprisklassen så är de här utmärkta, särskilt om du hör till typen av lyssnare som lyssnar på bastung musik. De har utöver det imponerande lång livslängd vid fulladdat batteri vilket kompletteras ytterligare av möjligheten att använda högtalarna för att ladda mobilen. Vikten och storleken gör dock att de kanske inte bör vara förstahandsvalet för någon som letar efter ett par praktiska högtalare att kunna ta med i cykelkorgen.
Se priset här!

2. Marshall Stockwell

Detta bluetooth högtalare bäst i test går vidare till att titta på ett par högtalare med ett ikoniskt utseende, Marshall Stockwell. Marshall som annars är mest kända för sina gitarrförstärkare som kunnat ses i bakgrunden på otaliga musikvideos och rockkonserter har fört över sin klassiska design till dessa högtalare.

Och vilken design sen, det här bluetooth högtalare bäst i test blev bländade när högtalaren kom upp ur lådan. Högtalaren är mestadels gjord i plast men ger sannerligen inget billigt intryck.

Alla detaljer från Marshalls gitarrförstärkare finns här. Från den berömda grå väven på framsidan till de små kopparaccenterna som ramar in Marshalloggan och den härligt kraftfulla vinylen som omger hela kabinettet.
Med måtten 260x41x140 mm och en vikt på runt 1,2 kg så har vi att göra med något av en bjässe bland batteridrivna bluetooth-högtalare.

Precis som med JBL Harman Charge 3 i detta bluetooth högtalare bäst i test rör vi oss bland den typ av högtalare som kanske fraktas med på bilutflykten snarare än cykelutflykten. Vad högtalaren förlorar i vikt vinner den emellertid i stabilitet.

På ovansidan finner vi ett antal reglage som är väldigt fina i sin retro-stil. Här finns en on-off knapp, volym, och reglage som låter dig ställa in balansen för bas- och diskantregister individuellt. Precis som många andra moderna bluetooth-högtalare så finns här också en funktion som låter dig använda högtalaren som en högtalartelefon, vilket låter dig ta emot inkommande samtal utan att du behöver sträcka dig efter mobilen.

När vi gjorde detta bluetooth högtalare bäst i test så kunde vi dock konstatera att den här funktionen fungerar bäst för den som sitter i högtalaränden, den du talar med kommer inte att få samma ljudmässigt positiva upplevelse.

På baksidan av enheten finns en USB-ingång som låter dig ladda din mobiltelefon från högtalarens batteri. Livslängden på ett fulladdat batteri sägs vara ungefär 25 timmar men precis som vanligt så varierar det med framför allt hur högt du spelar, på någorlunda höga ljudnivåer håller batteriet snarare ungefär 17 timmar.
Så, vad kan vi säga om ljudet på den här vackra saken? Mestadels positiva saker. Låt oss börja med en negativ aspekt.

Högtalaren har en tendens att ge ifrån sig ett högfrekvent väsande vid låga ljudnivåer samtidigt som diskanten är maxad. Det här ska dock inte ses som någon stor grej, att maxa diskanten är i vår erfarenhet någonting som sällan låter sig göras och vem vill lyssna på musik på låg volym med mycket diskant?

Det här bluetooth högtalare bäst i test fann att Marshall Stockwell stoltserar med en djup och bred ljudbild som om man inte hade högtalaren framför sig lätt skulle kunna lura en att tro att man lyssnade på någonting betydligt större. Högtalaren presterar väl även när det gäller kompakta ljudbilder och lämnar ett väl tilltaget utrymme för alla delar i en mix att höras individuellt. Förändringar i volym och dynamik förblir mjuka även på höga volymer med en liten reservation för att lugna musikpartier inte får särskilt mycket emfas.

Det här ligger i någon mån i linje med Marshalls rykte, vi har trots allt att göra med en tillverkare som sedan ett halv decennium tillbaka främst har sysslat med att tillverka gitarrförstärkare. Det här är en högtalare att lyssna på högljudd musik i.

Vad gäller balansen mellan bas-, mellan- och diskantregister så kan man behöva fingra lite med kontrollerna direkt när man öppnat lådan. Rätt ur lådan har vi att göra med en högtalare som framförallt framhäver mellanregistret på bekostnad av basen. Bluetooth högtalare bäst i test var tvugna att ge lite mer bas än utgångsläget och öka lite på diskanten för att definiera ljudet ytterligare. Med lite pillande så fungerade det utmärkt.

  • Bluetooth högtalare bäst i test säger: I detta bluetooth högtalare bäst i test så representerar Marshall Stockwell en halv-portabel partymaskin. Köp den om du vill ha en prisvärd och vacker högtalare som presterar bra på höga ljudnivåer. Själva designen i sig kommer att få dina vänner att höja på ögonbrynen.
Se priset här!

3. Bose Soundlink Mini II

Efter att ha tittat på två högtalare modell större så går nu detta bluetooth högtalare bäst i test över till att titta på en sant portabel variant.

Bose Soundlink Mini II är en magnifik maskin i litet format som presterar betydligt bättre än vad dess ringa storlek egentligen borde tillåta den att göra. Här har vi en högtalare som låter som att en sub-woofer finns med i leken trots att det inte gör det.

Med måtten 180x50x60 mm och en vikt på ungefär 670 gram så är Bose Soundlink Mini II detta bluetooth högtalare bäst i test minsta deltagare. På dryga halvkilot så är den inte särskilt tung och storleken låter dig lättvindigt packa ner den i till exempel en ryggsäck.

Designen är stilren och kommer i grundutförandet i vitt men det går att förändra utseendet med covers som finns i grönt, rött, blått, svart och grått.

På ovansidan hittar vi de vanliga reglagen som låter dig sätta på enheten, justera volymen och en knapp som lätt låter dig koppla samman högtalaren med valfri bluetooth-enhet. För att navigera mellan låtar finns en multifunktionell knapp som har funktionerna play/pause samt bläddra framåt och bakåt. På sidopanelen finns ett 3,5 mm hörlursuttag samt en micro-USB som låter dig ladda högtalaren alternativt ladda mobilen från högtalarens batteri.

Själva parkopplingen med den enhet du vill lyssna på sker automatiskt så fort du slår på enheten. Först får du välja språk och när det väl är gjort så guidas du av en röst genom alla steg som krävs för att kunna lyssna på musik. När vi gjorde detta bluetooth högtalare bäst i test så kunde vi konstatera att hela processen är kvick och över på ett fåtal minuter.

En sympatisk detalj är att högtalaren minns vilken enhet den senast var parad med och kopplar tillbaka till den automatiskt varje gång den slås på. Precis som många andra nya bluetooth-högtalare så har Bose Soundlink support för högtalartelefon. Det går dessutom att parkoppla två enheter till högtalaren, till exempel en surfplatta som du lyssnar på musik från och en mobiltelefon för att ta emot och ringa samtal.

Ett fulladdat batteri låter dig lyssna på musik i ungefär 10 timmar, noterbart kortare tid än de två högtalare vi tidigare tittat på i detta bluetooth högtalare bäst i test. I gengäld har vi som sagt att göra med en högtalare som är betydligt mer portabel. Precis som vanligt varierar också batteritiden beroende på hur högt du lyssnar.

Ljudmässigt så presterar Bose Soundlink på lite olika sätt beroende på volymen. På låtar som har mycket låga frekvenser så kommer du på medelhöga nivåer att höra väldefinierad och rik sub-bas medan högre ljudnivåer ger en bas som upplevs som stark utan distorsion samtidigt som definitionen blir något sämre.

Det är alltså ingen högtalare för den som verkligen uppskattar ren och tydlig bas även på högre ljudnivåer. Det är i mellan- och diskantregistren som högtalaren verkligen visar vad den går för alldeles oavsett volymen. Gitarrer, piano och sång framträder alldeles utmärkt och naturligt även på höga volymer där varje instrument bibehåller en alldeles egen plats i helheten. Även de allra mest högfrekventa ljuden som cymbaler och vissa trummor behåller sin krispighet.

I detta bluetooth högtalare bäst i test representerar Bose Soundlink Mini II det kanske bästa alternativet för bang-for-the-buck relativt storleken och ljudet. Visserligen boostar högtalaren basen något men det är också nästan en nödvändighet för en högtalare av den här storleken, det gör dock samtidigt att den här högtalaren troligtvis inte är någonting för de riktigt inbitna audiofilerna.

Det är väl dock någonting som de riktigt ljudintresserade redan vet om. För att få perfekt basåtergivning så blir man helt enkelt tvungen att köpa ett större alternativ.

  • Bluetooth högtalare bäst i test säger: En riktigt solid ljudapparat i litet format med bas som är formidabel för dess storlek. Ingenting för puristen men inte heller någonting att förakta. Ett bra ljud som framförallt gör sig riktigt väl för pop och rock med bas som inte är alltför djup. Ett klart prisvärt alternativ som är portabelt utan att samtidigt offra alltför mycket i ljudkvalitet.
Se priset här!

Sammanfattning

Med tre olika men likvärdigt prisvärda högtalare går detta bluetooth högtalare bäst i test i mål. Det kan vara på sin plats att ställa de tre högtalarna i relation till varandra i syfte att göra det lättare för dig om det är så att du eventuellt funderar på att köpa någon av dem. För den som inte vill kompromissa med ljudet så är JBL Harman Charge 3 det självklara valet.

De är detta bluetooth högtalare bäst i tests näst största högtalare och är som sådana inte bland de mest portabla men skryter samtidigt med det bästa ljudet.

För den som istället tänkt sig att utsätta sina högtalare för intensiva ljudnivåer på fester och välplanerade utflykter så är Marshall Stockwell ett bättre val. De stoltserar med det här testets bästa ratio mellan volym och ljudkvalitet samtidigt som de är mer av slaget som kan packas in i en bil snarare än lättvindigt följa med på en cykeltur.

Bose Soundlink Mini II, till sist, är oöverträffade i avvägningen mellan ljudkvalitet å ena sidan och portabilitet å den andra. Du kan utan vidare ta med högtalarna i en picknickkorg eller på cykeln. Detta bluetooth högtalare bäst i test tackar härmed för sig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.