Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Buildor.se och Storochliten.se.

1. Swebad Spabad Diamant V2 2. Nordpool Utespa Svalbard 3. Bestway Lay-Z-Spa Miami

Om du någon gång varit på spa så vet du hur skönt det faktiskt är med spabad. Tänk då att kunna ha ett sådant i ditt hem, hur underbart skulle inte det vara? Med ett spabad hemma så kan man verkligen unna sig när man jobbat hårt mot sina mål, eller om du bara vill ha en romantisk kväll med din respektive med champagne och jordgubbar och riktigt lyxa till det någon dag i veckan.

Även barn älskar spabad och att sitta där när och se på när bubblorna når ytan. Ett spabad är alltså en otroligt bra investering för hela familjen. Det kan vara ett svårt val att köpa ett spabad då det finns så otroligt många modeller att välja bland. I vårt spabad bäst i test gör vi det enkelt för dig genom att gå igenom vad du bör tänka på men sedan också lista de bästa spabaden så att du enkelt kan välja vilket just du vill ha. Vi dyker ner i det på direkten!

Att tänka på när man ska köpa spabad

Storlek

Hur stort spabad behöver du? Hur många är ni i ert hushåll? Beroende på hur många ni är behöver ni anpassa storleken efter detta. De flesta spabad har plats med 4-5 personer, samt har 1 liggplats. Detta rymmer alltså ett hushåll på 4-5 stycken, och ifall man vill vara fler så får man trycka ner sig bredvid varandra (finns det hjärterum, finns det stjärterum). Storleken är också viktigt ur ett annat perspektiv, just hur stor yta du har tänkt att spabadet ska vara på. Det är därför viktigt att du mäter upp den ytan och anpassar storleken på badet efter det.

Om du inte har speciellt stor yta för ditt spabad så rekommenderar vi att du tittar lite extra noga på vinnaren av uppblåsbart spa bäst i test.

Norden-anpassat

Detta är något jag aldrig hört talas om men spabad samt luft/vatten-värmepumpar har något som heter ”Norden-anpassning” och detta är för att rören inte ska spricka vid för låg temperatur. Ifall du köper ett spabad från USA till exempel så har de inte gjort spabadet redo för att motstå svenska vintrar och då fryser rören till is och kan sprängas. Det är därför viktigt att du köpet ett spabad som är Norden-anpassat, vilket alla i vårt spabad bäst i test är (förutom den sista produkten, som är uppblåsbar och måste tas in på vintern).

Design

Ingen vill ha ett fult spabad som tar upp mycket plats och bara är i vägen. Därför kan det vara viktigt att titta på designen för att se att det går ihop med din nuvarande uteplats. Det finns en hel del fula spabad som bara ser burkiga och onödigt stora ut. Detta kan göra så att det inte ser lika lyxigt ut, utan mer som något som står i vägen.

Pris

Även ifall man kanske inte vill behöva titta på prislappen så är detta ett faktum för många. Vi har sett till att vi inkluderat ett billigt spabad i testet som vi ansåg vara en otroligt bra produkt i jämförelse med priset. Dock är denna produkt inte ”the real deal” utan bara ett uppblåsbart spabad. Vill du ha ett riktigt spabad behöver du lägga minst 35 000kr. Om du lägger mindre än så brukar det ofta vara dåliga kopior som går sönder efter bara några månader, eller att de inte är Norden-anpassade. Dessa brukar ofta vara tillverkade i Kina och vara nästan för billiga, och det ser ut att vara för bra för att vara sant, vilket det är. Det är värt att lägga den där extra pengen på ett riktigt spabad som kommer hålla i många, många år framåt.

Topp 3 Bästa Utebad 2019

1. Swebad Spabad Diamant V2

Först ut har vi ett spabad från det välkända märket Swebad! Swebad Diamant V2 är ett spabad för dig som vill kunna ta ett dopp året om, på kvällarna om somrarna eller att sitta i ditt varma spabad medan det är flera minusgrader utomhus och du ser ångan från vattnet flyga iväg i den kalla luften. Detta är alltså ett utespa som går att använda året om. Swebad sammarbetar med ett företag som heter Vortexs spas som ligger i Australien/Nya Zeeland och har över 30 års av erfarenhet inom spabad och jacuzzis! Diamond V2 är alltså utvecklad av specialister inom spabad.

Med en rening av vattnet med 2 filter samt UV-rening så kan du vara säker på att du och dina nära och kära inte får i er några kemikalier. Detta är även ett av de billigaste spabaden i driftkostnad, där du inte behöver oroa dig för en skyhög elräkning i slutet av månaden. Diamond V2 är verkligen en av de bästa spabad på marknaden med dess kraftiga konstruktion som håller i decennier och deras förmånliga pris! Dessutom medföljer just nu en locklyft värde 4595kr när du köper detta spabad.

Se priset här!

 

2. Nordpool Utespa Svalbard

Nu rör vi oss vidare mot ett spabad i en något lägre prisklass. Nordpol Svalbard är ett av de mest sålda spabad i Norden då den är så otroligt prisvärd. I detta utespa får 4-5 personer plats, och även här finns en liggplats. Med ett Balboa styrsystem, Balboa 3kw värmare och Ozonrenaren XL60 så får du en extremt skön upplevelse, samtidigt som den är energieffektiv och inte drar onödigt stora pengar på elektricitet. Kostnaden varierar kraftigt efter hur mycket man använder spabadet men det kostar ungefär 2500kr/år i driftkostnad.

Med 21 munstycken så lovar vi att du verkligen kommer få en återställare av dina muskler i slutet av veckan. Detta är ett perfekt sätt att avsluta veckan på då du verkligen blir avslappnad och löser dina knutar i ryggen (vilket är något många idag har då många jobbar med en dålig hållning framför datorn). Ifall du skulle unna dig med massage varje fredag så skulle notan bli stor, men med ett spabad kan du lätt få den där massagen för en bråkdel av priset.

Detta spabad är lätt att installera och du behöver inte vara proffs för att förstå hur den ska installeras. Dessutom, ifall något går sönder har du en garanti på 3 år från Nordpool (inte ifall problemet är självförvållat). Detta spabad är en storfavorit runt om i hus och sommarstugor runt om i Sverige, den har inte lika många funktioner som den ovan från Swebad men den är helt klart värdig en plats i utespa bäst i test!

Se priset här!

 

3. Bestway Lay-Z-Spa Miami

Nu har vi kommit till det billiga spabad vi nämnt innan i artikeln. Här har vi då ett uppblåsbart spabad som kostar endast en tiondel av vad ett vanligt spabad kostar. Fördelarna med just ett uppblåsbart är just hur lätthanterligt det är. Börjar det regna behöver inte spa-sessionen ta slut, flytta in spabadet in i huset och fortsätt er romantiska kväll där medan ni hör smattret på taket.

Det är enkelt att installera då du inte behöver några verktyg utan allt du behöver tillkommer. Du får till en automatisk pump som du lätt kopplar in i ett eluttag så att du själv inte behöver stå och pumpa med en fotpump eller handpump. Detta är ett perfekt spabad för dig som inte har en så stor budget men samtidigt vill ha ett spabad.

Bara för att det är ett billigt spabad så betyder ju inte det att det är dåligt, just detta är ju billigt för att det inte är ett traditionellt spabad. Den har ett vattenfilter, digital kontrollpanel på pumpen och ett massagesystem även fast priset är så pass lågt. Värmen på vattnet håller sig länge då Lay-Z-Spa Miami har ett snabbt värmesystem på 2-3+ grader/timman. Spabadet har plats för 4 vuxna, ifall ni är 5 personer i er familj på 2 vuxna och 3 barn så får ni självfallet plats. Detta spabad får helt klart pris inom kategorin uppblåsbart spa bäst i test!

Det enda negativa vi kan hitta med detta spabad är att den inte tål minusgrader. Under 4 grader slutar garantin att gälla och det visar på att tillverkarna inte alls rekommenderar användning under denna temperatur. Detta kan vara lite trist, men som tidigare nämnt så kan du lätt flytta in spabadet inomhus under denna period. Söker du efter ett spabad som inte tar för mycket plats när det inte används och kan lätt monteras upp när man vill koppla av så är detta ett perfekt spabad för dig!

Se priset här!

 

Slutsats

Vi hoppas att vårt spabad bäst i test har hjälpt dig få större inblick i vad du bör titta på när du ska köpa spabad. Vi önskar dig all lycka till i fortsättningen av sökandet på spabadet om du inte riktigt fastnade för några av modellerna här (hur kan du inte göra det?). Är det något du undrar över eller önskar att vi skulle göra lite tydligare så är det bara att kommentera nedanför så svarar vi så snabbt som möjligt!