Utetermometer bäst i test 2023 – hitta den bästa utetermometern

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell.com och cdon.se

1. Basic utetermometer2. Termometer med WIFI-anslutning – Shelly H&T trådlös termometer3. Utetermometer med regnmätare
Basic utetermometerTermometer med WIFI-anslutning – Shelly H&T trådlös termometerUtetermometer med regnmätare

Hur viktigt det är att ha koll på väder och temperatur är verkligen någonting som i allra högsta grad är kulturellt betingat, och vars betydelse i väldigt stor utsträckning varierar i olika delar av världen. Mest beror det förstås på att klimat är mer eller mindre föränderliga i olika länder och regioner, och medan det uppe i Sverige finns väldigt tydliga årstider och stora variationer i hög- och lågtryck samt temperatur, kan solen skina nästan oavbrutet på andra platser.

För nordbor är temperatur och väder ett ständigt ämne för intresse och diskussion, kanske mycket beroende på att man faktiskt påverkas så väldigt mycket av hur varmt eller kallt det är – för att variationerna kan vara så oerhört stora, även under en och samma säsong.

Så, för att alltid ha koll på vad det är för temperatur ute är det förstås väldigt praktiskt att ha en termometer hemma. Visst – nuförtiden kan man enkelt få siffror och väderlek från appar och internet, men faktum är att en termometer ändå är väldigt behändig, och alltid att lita på till hundra procent.

Som en sann nordbo är det med andra ord närmast en nödvändighet att äga en ordentlig och pålitlig termometer, så för att underlätta för dig har det här satts ihop ett alldeles eget och skräddarsytt utetermometer bäst i test. En förhoppning är att detta test av tre olika termometrar ska underlätta för dig och förhoppningsvis hjälpa dig att hitta rätt i termometerdjungeln, så att du med lite tur kan ge dig ut och inhandla en ny utetermometer redan idag.

Men innan du kastar dig in i detta utetermometer bäst i test ska det tas en liten snabb titt på saker som kan vara bra att tänka på innan man gör slag i saken och faktiskt köper en termometer.

Att tänka på innan du köper utetermometer

I dagsläget är i stort sett alla utetermometrar på marknaden digitala, och mäter både ute- och innetemperatur i ditt sovrum, till exempel. Det här är förstås någonting positivt – en digitaltermometer uttrycker temperatur med större precision än en analog termometer, och att man även får innetemperatur på köpet är givetvis bara en fördel. Så – hur gör man för att installera en termometer, och vad är bra att tänka på innan man slår till på en viss modell?

Ja, precis som inför alla typer av inköp är det viktigt att ha en tydlig bild av hur mycket du tänkt dig att spendera – det vill säga vad du har för budget. När du kommit underfund med detta kan det också vara bra att bestämma dig för var någonstans du vill och faktiskt kan montera den.

En termometer kan ställas på fönsterbläcket i något av rummen i din lägenhet eller ditt hus, eller så kan den rätt och slätt monteras direkt på ytan. Sedan måste förstås sladden med temperatursensorn kunna löpa ut genom fönstret så att temperaturen kan registreras, men det brukar inte vara några problem att ordna.

Värt att fundera över är också vilken typ av övrig funktionalitet du är ute efter med ditt termometerköp – är det bara inne- och utomhustemperaturer som du är intresserad av, eller vill du även att du ska kunna se vad klockan är – eller till och med ha en väckarklocka i termometern? Ja, oavsett vad du är ute efter så har man försökt täcka hela marknadens spektrum i detta bäst i test, och man hoppas att du ska få ut lika mycket av att läsa det som gruppen fick av att göra det. Häng med!

Topp 3 utomhustermometrar bäst i test

1. Basic utetermometer – Trådlös termometer för inne-/utomhusbruk

Utetermometer bäst i test - Termometerfabriken Termometer Trådlös Inne & Ute

Från Termometerfabriken har vi en snygg och trådlös inne- och utomhustermometer som gör det den ska på ett diskret sätt. Den vita, minimalistiska designen och den digitala skärmen gör termometern nästan omärkbar, särskilt då den inte är kopplad till några kablar som kan ta plats och hamna i vägen.

Termometern mäter inomhustemperaturen och utomhustemperaturen, och visar dessutom vad klockan är. På den digitala skärmen finns det tre sektioner indelade, en för varje del som termometern visar. Måtten på den digitala skärmen är 10,8 x 6,4 centimeter, så för en liten och prisvänlig termometer så få du en rätt generös skärm.

Denna termometer går på batterier, och då är det fyra stycken AAA batterier som gäller. Dess mätområde är från -10 till 50°C inomhus och –50 till 70°C utomhus. Vad gäller räckvidd så kan termometern mäta upp till 80 meter på ett öppet fält.

För att mäta inomhus och utomhus måste en sensor (medföljer) placeras utomhus, som sänder in information om temperaturen till termometern, som står inomhus. Sensorn skickar information till termometern genom signalvågor – 433 MHZ.

Till ett mycket rimligt pris kan du få en riktigt snygg och funktionell termometer som gör det den ska!

Se priset här!

2. Termometer med WIFI-anslutning – Shelly H&T trådlös termometer

Utetermometer bäst i test - Shelly H&T Trådlös termometer och hygrometer

Är du någon som älskar smarta hem? Kanske har du redan provat på och skaffat Google Home, Alexa eller någon annan av de smarta hemsystemen. Då kommer du älska denna trådlösa termometer med WIFI-anslutning från Shelly.

Denna termometer jobbar tillsammans med tillverkarens app, så att du kan läsa av både temperaturen och luftfuktigheten var du än är. Termometern kopplas upp till ditt WiFi-nätverk, så att den ständigt kan uppdatera ändringar i temperaturen.

Termometern är del av Shellys kollektion av enheter, och tillsammans med Shellys app kan termometern jobba tillsammans med de andra enheterna. Exempelvis har Shelly värmereglerande enheter, då kan termometern vara inställd på ett sätt att om temperaturen understiger eller överstiger ett visst värde så larmar termometern om det via appen, och den värmereglerande enheten kickar igång för att stabilisera läget.

När det kommer till design har termometern en väldigt modern och minimalistisk design, den är formad nästan som en rund boll, med en cool blå ljusdetalj över mitten. Den mäter temperaturer från -40°C till 60°C.

Termometern drivs av CR123A batterier, och litiumbatterier rekommenderas. Batteritiden är lång, 16 månader, och i de flesta fall kan man lägga den på lågenergiläge. Detta gör att du inte behöver tänka på att byta batterier ofta, vilket sparar dig både tid och pengar.

Framtidens termometer!

Se priset här!

3. Utetermometer med regnmätare

Utetermometer bäst i test - Trådlös digital regnmätare med termometer

Detta är en riktig utetermometer som går utöver att endast mäta temperatur. Detta är en utetermometer som visar dig temperaturen inne och ute, tid och mäter regnmängd. Du kan välja att se regnmängden senaste timmen, dygnet, veckan eller sen senaste nollställningen. Regnet mäts i steg om 0,3 millimeter.

Termometern visar all info samtidigt, på den stora digitala skärmen som är uppdelad i fyra sektioner för att visa varje del av information. Den digitala skärmen är lätt att förstå och tydlig med informationen som ges.

Termometern är precis som de andra vi nämner trådlös, och drivs av 2x AA-batterier och 2x AAA batterier. Batteritiden på denna termometer är över 12 månader.

Denna termometer kan vara väldigt funktionell för de som har trädgård, till exempel, då det kan vara användbart att veta mängden regn som fallit inifrån, utan att du behöver gå ut i det ruskiga vädret. För övrigt är termometern utrustad med alarm. Knapparna för att ställa in dessa sitter tydligt under termometerns skärm och med dem kan man lätt ställa in olika inställningar.

En termometer med mycket att erbjuda!

Se priset här!

Tidigare test av utomhustermometrar med toppresultat

Dessa utetermometrar har tidigare varit med i våra bäst i test, men har utkonkurrerats av nyare och bättre modeller. Eller så har de utgått. Vi låter testerna ligga kvar så ni kan läsa vilka egenskaper vi har värdesatt i dessa termometrar!

Kombinerad inne och utetermometer

Längst ner i pris på marknaden hittar man den här mycket grundläggande men funktionella termometern, som mäter på inne- och utetemperatur. Testgruppen för detta bäst i test upplever termometern som enkel att montera på fönsterrutan, och även som smidig att ha stående på fönsterbläcket.

Den registrerar temperatur på ett korrekt och tydligt sätt, men har ingen övrig funktionalitet. Det här är termometern för dig som är ute efter den mest grundläggande funktionaliteten, och även för dig som har en mycket begränsad budget för ditt termometerköp.

Det är den enklaste men också mest prisvärda modellen i detta bäst i test, och den rekommenderas varmt av testpanelen.
Se priset här!

Inne- och utetermometer med klocka

Går man upp bara en liten bit i pris, hamnar man på denna inne- och utetermometer med klocka. Det här är även det en mycket prisvärd modell, och den skiljer sig egentligen bara från föregående modell i bäst i test på ett enda sätt: den har även en klocka.

Så, om du tycker att det är en praktisk sak att också kunna utläsa tiden från din termometer är detta ett mycket väl värt köp att göra, även om testgruppen är relativt enig om att det kanske egentligen inte är en nödvändig funktion för en termometer.

Testgruppen upplever även denna modell som mycket enkel och smidig att montera, och har ingenting att klaga på vad gäller den saken.
Se priset här!

Projektionsväckarklockan med inne- och utetermometer

Så, då var det dags för den sista modellen i utetermometer bäst i test. Hoppar man upp till ungefär det dubbla priset jämfört med den föregående modellen i testet så hamnar man på denna kombinerade inne- och utetermometer och projektionsväckarklocka.

Här har du en termometer som inte bara visar såväl inne- som utetemperatur, utan även visar tiden – med projektion. Du kan alltså välja att projicera den digitala tiden på väggen eller i taket med denna modell, vilket ju kan vara en oerhört behändig och bra funktion.

Vidare är denna termometer även utrustad med en väckarklocka, och är således den i särklass mest avancerade termometern i detta bäst i test. Och trots att den är mer än dubbelt så dyr som den första modellen i testet så är prisnivån på dessa produkter så pass låg att testgruppen ändå anser detta vara en både sund och prisvärd investering.

Ja, förhoppningsvis har du fått en lite tydligare bild av marknaden för utetermometrar, och att du nu känner dig redo att slå till och köpa eller beställa en termometer redan idag. Tack för att du tog dig tid att läsa detta utetermometer bäst i test!
Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.