1. KOMBINERAD INNE OCH UTETERMOMETER 2. INNE- OCH UTETERMOMETER MED KLOCKA 3. PROJEKTIONSVÄCKARKLOCKAN MED INNE- OCH UTETERMOMETER

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Teknikmagasinet.se.

Hur viktigt det är att ha koll på väder och temperatur är verkligen någonting som i allra högsta grad är kulturellt betingat, och vars betydelse i väldigt stor utsträckning varierar i olika delar av världen. Mest beror det förstås på att klimat är mer eller mindre föränderliga i olika länder och regioner, och medan det uppe i Sverige finns väldigt tydliga årstider och stora variationer i hög- och lågtryck samt temperatur, kan solen skina nästan oavbrutet på andra platser. För nordbor är temperatur och väder ett ständigt ämne för intresse och diskussion, kanske mycket beroende på att man faktiskt påverkas så väldigt mycket av hur varmt eller kallt det är – för att variationerna kan vara så oerhört stora, även under en och samma säsong.

Så, för att alltid ha koll på vad det är för temperatur ute är det förstås väldigt praktiskt att ha en termometer hemma. Visst – nuförtiden kan man enkelt få siffror och väderlek från appar och internet, men faktum är att en termometer ändå är väldigt behändig, och alltid att lita på till hundra procent.

Som en sann nordbo är det med andra ord närmast en nödvändighet att äga en ordentlig och pålitlig termometer, så för att underlätta för dig har det här satts ihop ett alldeles eget och skräddarsytt utetermometer bäst i test. En förhoppning är att detta test av tre olika termometrar ska underlätta för dig och förhoppningsvis hjälpa dig att hitta rätt i termometerdjungeln, så att du med lite tur kan ge dig ut och inhandla en ny utetermometer redan idag. Men innan du kastar dig in i detta utetermometer bäst i test ska det tas en liten snabb titt på saker som kan vara bra att tänka på innan man gör slag i saken och faktiskt köper en termometer.

Att tänka på innan du köper utetermometer

I dagsläget är i stort sett alla utetermometrar på marknaden digitala, och mäter både ute- och innetemperatur i ditt sovrum, till exempel. Det här är förstås någonting positivt – en digitaltermometer uttrycker temperatur med större precision än en analog termometer, och att man även får innetemperatur på köpet är givetvis bara en fördel. Så – hur gör man för att installera en termometer, och vad är bra att tänka på innan man slår till på en viss modell?

Ja, precis som inför alla typer av inköp är det viktigt att ha en tydlig bild av hur mycket du tänkt dig att spendera – det vill säga vad du har för budget. När du kommit underfund med detta kan det också vara bra att bestämma dig för var någonstans du vill och faktiskt kan montera den. En termometer kan ställas på fönsterbläcket i något av rummen i din lägenhet eller ditt hus, eller så kan den rätt och slätt monteras direkt på ytan. Sedan måste förstås sladden med temperatursensorn kunna löpa ut genom fönstret så att temperaturen kan registreras, men det brukar inte vara några problem att ordna.

Värt att fundera över är också vilken typ av övrig funktionalitet du är ute efter med ditt termometerköp – är det bara inne- och utomhustemperaturer som du är intresserad av, eller vill du även att du ska kunna se vad klockan är – eller till och med ha en väckarklocka i termometern? Ja, oavsett vad du är ute efter så har man försökt täcka hela marknadens spektrum i detta bäst i test, och man hoppas att du ska få ut lika mycket av att läsa det som gruppen fick av att göra det. Häng med!

Kombinerad inne och utetermometer

Längst ner i pris på marknaden hittar man den här mycket grundläggande men funktionella termometern, som mäter på inne- och utetemperatur. Testgruppen för detta bäst i test upplever termometern som enkel att montera på fönsterrutan, och även som smidig att ha stående på fönsterbläcket. Den registrerar temperatur på ett korrekt och tydligt sätt, men har ingen övrig funktionalitet. Det här är termometern för dig som är ute efter den mest grundläggande funktionaliteten, och även för dig som har en mycket begränsad budget för ditt termometerköp. Det är den enklaste men också mest prisvärda modellen i detta bäst i test, och den rekommenderas varmt av testpanelen.

Se priset här!

 

Inne- och utetermometer med klocka

Går man upp bara en liten bit i pris, hamnar man på denna inne- och utetermometer med klocka. Det här är även det en mycket prisvärd modell, och den skiljer sig egentligen bara från föregående modell i bäst i test på ett enda sätt: den har även en klocka. Så, om du tycker att det är en praktisk sak att också kunna utläsa tiden från din termometer är detta ett mycket väl värt köp att göra, även om testgruppen är relativt enig om att det kanske egentligen inte är en nödvändig funktion för en termometer. Testgruppen upplever även denna modell som mycket enkel och smidig att montera, och har ingenting att klaga på vad gäller den saken.

Se priset här!

 

Projektionsväckarklockan med inne- och utetermometer

Så, då var det dags för den sista modellen i utetermometer bäst i test. Hoppar man upp till ungefär det dubbla priset jämfört med den föregående modellen i testet så hamnar man på denna kombinerade inne- och utetermometer och projektionsväckarklocka. Här har du en termometer som inte bara visar såväl inne- som utetemperatur, utan även visar tiden – med projektion. Du kan alltså välja att projicera den digitala tiden på väggen eller i taket med denna modell, vilket ju kan vara en oerhört behändig och bra funktion. Vidare är denna termometer även utrustad med en väckarklocka, och är således den i särklass mest avancerade termometern i detta bäst i test. Och trots att den är mer än dubbelt så dyr som den första modellen i testet så är prisnivån på dessa produkter så pass låg att testgruppen ändå anser detta vara en både sund och prisvärd investering.

Ja, förhoppningsvis har du fått en lite tydligare bild av marknaden för utetermometrar, och att du nu känner dig redo att slå till och köpa eller beställa en termometer redan idag. Tack för att du tog dig tid att läsa detta utetermometer bäst i test!

Se priset här!