Bästa gummistövlarna 2024! – Topp 3 bästa stövlarna för torra fötter

av
Det här inlägget innehåller annonser i form av reklamlänkar för outnorth.se och outdoorexperten.se

1. Viking Footwear Trophy 4.02. Tretorn Sarek 723. Avignon Kebne
Viking Footwear Trophy 4.0Tretorn Sarek 72Avignon Kebne

Den som rör sig i den svenska naturen och ägnar sig åt friluftsliv är väl medveten om att rätt kläder för rätt väder är A och O för att ha kul utomhus. När det kommer till skor är gummistövlar ett gott val för att hålla dina fötter både torra och varma. En bra gummistövel kan  du ha året om, men vilket material och underhåll behöver du tänka på när du letar efter de bästa gummistövlarna för dig?

Vi har tagit fram de bästa gummistövlarna perfekta för jakt, vandring och camping i den svenska vildmarken och dessa är våra favoriter!

Topp 3 bästa gummistövlarna

Bästa gummistövlarna - Viking Footwear Trophy 4.01. Vår vinnare! Viking Footwear Trophy 4.0

 • Unisex
 • Vikt: 1150 g
 • Skafthöjd: 41 cm
 • Justerbar vikning
 • Polyesterfoder

Viking Footwear har, med sina många år inom branschen, överträffat sig själva när det lanserat Trophy 4.0. I denna upplaga hittar du allt som du saknade i föregångaren Trophy 3.0, och det märks att Viking verkligen lagt allt krut på att framställa en guldsko till stövel!

Trophy 4.0 är inte bara en till utseende tilltalande stövel utan bockar även i alla de kriterier man som van naturälskare har i åtanke vid ett köp; komfort, andning och mångsidighet. För Trophy 4.0 är verkligen en mångsidig stövel, som passar lika bra en regnig eftermiddag som för ett jaktpass i skogen.

Viknings unika UGC-yttersula gör ingen besviken utan bevisar återigen att Viking verkligen hittat framgångsreceptet för en helt fuktfri upplevelse. Ett treskiktslager av gummi ger foten en grym stabilitet. Innersulan av gjutet EVA-material ger den där extra komforten och mjukheten som man många gånger saknar vid längre användning.

Trophy 4.0 är en unisexstövel som finns i storlekarna 36-47. En nykomling på friluftsmarknaden som definitivt är här för att stanna.

Se priset här!

Bästa gummistövlarna - Tretorn Sarek 72 Unisex2. Tretorn Sarek 72 – Klassiker i nytt fordral!

 • Unisex
 • Vikt: 950 g
 • Skafthöjd: 40 cm
 • Förstärkt tå och hälkappa
 • Vegansk

Vattentät, vegansk och värmereglerande – vad mer kan man önska av en gummistövel? Med Sarek 72 blåser Tretorn liv i den gamla klassikern och uppgraderar denna välkända stövel med premiummaterial. En fröjd att vila foten i, oavsett väderlek.

Sarekstöveln har alltid varit omåttligt populär. Men vi tror att den här nya 2.0-versionen av originalet kan tänkas köra om sin banbrytande förfader, både när det kommer till popularitet och kvalitet. Sarek 72 är uppbyggd av veganskt material, har en förstärkt tå och hälkappa, samt en stötdämpande sula i EVA som ser till att foten förblir bekväm.

Den förstärka nederdelen med stora mönster på yttersulan ger en optimal stabilitet. Extra krut har dessutom lagts på mönstring även under hålfoten, något som är mycket uppskattat.

Tretorns stövel har ett brett register av användningsområden och fungerar för såväl höstpromenaden som fiskeutflykter eller militära uppdrag. Dess snabbtorkande meshfoder och avtagbara innersula gör det lätt att lufta innerskon vid behov. Passformen hör till en av de mer bekvämare stövlarna på marknaden och dess blygsamma prislapp är inte i relation med den kvalitet som vandringsstöveln Sarek 72 bjuder på.

Se priset här!

Bästa gummistövlarna - Avignon Kebne3. Avignon Kebne – En tung lättviktare!

 • Unisex
 • Lättvikt
 • Skafthöjd: 43 cm
 • Värmeisolerande
 • Neoprenstövel

I en magisk blandning av  neopren och naturgummi finner du Avignons stövel Kebne som för tankarna (och kanske fötterna) till vandringar utan skavsår och sveda. Kebne är denna topplistas absolut lättaste sko, och den behagliga känsla dess användning innebär, håller i sig även när skorna står i hallen.

Den flexibla och värmeisolerande EVA-sulan är av högsta komfort. Skaftet i neopren och fot i naturgummi är receptet för detta fjäderlätta fabrikat. Skon är, som sig bör, helt vattentät och kan med fördel användas i både å och mark utan minsta vattengenomsläpp.

Framförallt jägare har prisat Kebne då stöveln kan användas under nästan hela året utan att bli vare sig för varm eller kall. Dess rymliga design gör även att det finns gott om plats för extra sockor eller sulor.

Det som slår spiken i kistan för denna vandringsstövel är dess breda strolekssortiment. Kebne finns tillgänglig i tio storlekar (37-47), vilket även möjliggör användandet för många av oss småfotade som annars har svårt att hitta just jägarstövlar i denna prisklass.

För till saken hör att Kebne inte är en dyr investering, utan ligger i budgetklassen med en premiumuppbyggnad. En kombination som ringer helt rätt i de flestas öron, och någonting vi hoppas få se mer av.

Se priset här!

Hur har vi utsett de bästa gummistövlarna 2024? 

När du är ute efter ett par rejäla gummistövlar för vildmarken behöver du först ställa dig frågan i vilken slags väderlek och årstid du har tänkt använda dem. För användning under vinterhalvåret behöver du ett par gummistövlar som håller fötterna både varma och torra, speciellt för aktiviteter där du vet att du kommer spendera största delen utomhus.

Stövlarna behöver vara gjorda i ett slitstarkt material som även är vattentäta för oväntade väderskiftningar. Att de är fodrade är en förutsättning om du tänkt använda dem vintertid. Passformen är också mycket viktig för att du ska kunna gå i dem en längre tid utan att riskera att få skavsår.

Varför gummistövlar har blivit lite av en favorit för allt från jägare till campare är att det idag finns mycket bra stövlar på marknaden och detta val av sko även är mycket lätt att hålla ren. Under sommartid kan en gummistövel även vara ett utmärkt skydd mot fästingar.

Vi har lyckats välja ut tre favoriter av gummistövlar, både för sommar- och vintersäsong genom att jämföra olika modeller och märken emellan. Vi har undersökt skorna genom att titta på dess egenskaper i form av hållbarhet, material, passform, vikt och vattentäthet. Vi har även tagit del av  topplistor, bäst-i-test och låtit kundrecensioner styra för att komma fram till våra val.

När du bestämt dig för vilken typ av gummistövlar du behöver kan du börja jämföra modell, färg och material innan du gör ditt slutgiltiga val.

3 vanliga frågor om gummistövlar:

✅ Hur tar man hand om gummistövlar?

Förvara alltid dina gummistövlar på en torr plats för att se till att gummit håller så länge som möjligt. Om de är blöta, torka dem aldrig nära en värmekälla som exempelvis ett element, då det kan göra så att stöveln får sprickor i sig. Lämna dem heller aldrig i direkt solljus, då de har en tendens att spricka.

För att förebygga sprickor och för att öka hållbarheten på skon kan det vara bra om du sprejar dina stövlar med impregneringssprej direkt efter att du köpt dem.  

✅ Hur ska gummistövlar sitta?

En gummistövel ska aldrig glappa när du går med dem. Du bör alltid se till att du har rätt storlek och att de sitter bra runt foten. En bra passform är jätteviktigt när du tänkt använda dem under en lång tid för att slippa skavsår och förhårdnader på fötterna. Innersulan ska kännas bekväm och vara ventilerande, så du slipper att fukt samlas i skon.

✅ Hur lagar man gummistövlar?

Om du har fått en reva eller ett hål i dina gummistövlar så betyder det inte att du behöver slänga dem. Du kan snabbt och enkelt laga ditt par med ett speciallim. Börja med att tvätta dina stövlar noggrant. Låt stöveln torka och gör rent hålet med aceton. Placera lim där du vill att skadan ska repareras, men tänk på att endast applicera ytterst lite lim på utsidan av skon. På insidan kan du vara mer generös.

Olika lim har olika lång torkningstid. En del kan ta upp till ett dygn att torka ordentligt. Du kan därför linda in din limmade sko med maskeringstejp av papper för att se till att hålet hålls ihop ordentligt tills det torkat.

Så väljer du de bästa gummistövlarna efter behov!  

Är du jägare, vandrare, campare eller annan van friluftsmänniska kan ett par rejäla gummistövlar underlätta i friluftslivet. För jägare som vill kunna röra sig tyst bland gräs och snår finns det en hel del fina alternativ av stövlar som är kamouflagefärgade och inte ger ifrån sig ljud under jakten. Ska du istället gå på picknick eller plocka bär i skogen en hel dag kan gummistövlar också vara en god idé då dess skaft är höga och du slipper oroa dig för fästingbett.

Det är viktigt att du väljer gummistövlar efter behov. Eftersom allas behov ser olika ut är det omöjligt att utse en solklar sko för alla väder, aktiviteter och årstider. Men en hållbar sko som är lätt att rengöra och håller dig både torr och varm är att föredra.

För tuffare expeditioner i vinterlandskap bör du alltid se till att stövlarna är helt vattentäta och fodrade. För sommarvandring bör de vara lätta, vattentåliga och släppa in nog med luft så det inte bildas för mycket fukt i skon.

En par hållbara och snygga stövlar behöver inte tillhöra den dyrare prisklassen. Det finns en hel del gummistövlar på marknaden idag som håller måttet för god passform, vikt och hållbarhet.

Läs också: Bästa allvädersstövlarna

Jämför alltid olika märken och modeller innan du gör ditt val

Som med allt du köper är det en god idé att du först ser dig för vad för alternativ som finns på marknaden. Därefter är det viktigt att du alltid jämför olika modeller, material och stövlarnas vikt innan du gör ditt val. En gummistövel för vinterhalvåret kostar i regel mer än ett par för sommarsäsongen, då de även är fodrade.

Genom vår undersökning har vi sett att det finns ett stort urval av stabila och ventilerande stövlar av högkvalitativt gummi. Vill du därför ha en mycket hållbar och lättskött sko som fungerar alldeles utmärkt i naturen är en gummistövel ett perfekt val av sko.  

Tänk också ut vad som är viktigast för dig. Ska de vara varma, hålla dig torr, ha rätt färg så du inte syns ute i naturen? Oavsett vilka gummistövlar för aktiviteter i vildmarken som är det bästa alternativet för dig – kanske någon av våra toppval, hoppas vi att denna guide gjort ditt val lite lättare för att hitta de bästa gummistövlarna 2024!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.