1. Rubicson Projektorklocka 2. Renkforce C8416 Projektorklocka 3. Star Wars R2-D2 Projektorklocka


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Conrad.se, Kjell.com och Teknikmagasinet.se.

En projektorklocka är en pryl som man kanske inte hört talas om innan, men när man väl hört talas om ser alla andra klockor gråa ut i jämförelse. Tänk dig att ha en projektorklocka som visar vad tiden är uppe i taket, detta kan göra så att du lätt kan hålla koll på tiden genom att titta upp i taket, eller om du väljer att rikta klockan mot väggen. Du kan alltså skippa detta med att ha en rund klocka du behöver borra upp på väggen (och göra hål i väggen) och kan instället bara ställa upp en klocka som visar tiden med hjälp av en projektor!

Det finns massvis med olika projektorklockor på marknaden idag och därför kan det vara svårt att välja projektionsklocka. Vi har jämfört projektorklockor och sammanställt ett projektorklocka bäst i test där vi listar de bästa projektorklockorna så att du lätt kan välja utan att behöva leta igenom bland de hundratals, varav hälften är helt värdelösa. Innan vi hoppar in på vårt projektorklocka bäst i test så ska vi snabbt gå igenom vad som kan vara viktigt att ha i åtanke när du köper en projektorklocka.

Att tänka på när man ska köpa projektorklocka

Projektorn

Projektorn, även fast den är liten, så är det viktigt att den är stark och håller även fast det är dagsljus ute eller att den klarar sig oavsett hur ljust sovrummet den befinner sig i är. Med en projektor som är stark kommer du alltid kunna se tiden, temperaturen och alla de andra funktioner du vill att din klocka ska visa (mer om det i nästa punkt). Det finns inget värre än när projektor är svag och faktiskt inte fungerar förutom när det är bläcksvart ute, de är helt värdelösa 80% av tiden, då det inte är allt för ofta man behöver titta klocka under natten.

Funktioner (datum, tid, temperatur, radio, osv)

Att projektionsklockan visar tid är ju det mest grundläggande, men att den visar datum, ute/inne-temperatur, har radio eller alarm är något inte alla har. Vill du ha något av detta så bör du titta extra noga after just dessa funktioner då det inte finns på alla projektorklockor. I vårt projektorklocka bäst i test så anger vi vad för funktioner varje klocka har, så att du lätt kan hitta den som har just det du söker efter.

Projektionsavstånd

Projektionsavståndet är det avstånd som projektorklockan kan projicera på. Tänk på hur långt avstånd du kommer ställa klockan på så att projektionsavståndet stämmer med det avstånd du har från vägg till vägg, beroende på vart du har möjlighet att ställa klockan. Ifall du överstiger kommer du antingen inte se klockan alls, eller se den suddigt, vilket försämrar upplevelsen kraftigt.

Projektorklocka bäst i test

1. Rubicson Projektorklocka med alarm och radio

Denna projektorklocka från Rubicson är en av våra absoluta favoriter. Detta eftersom det är en prisvärd projektionsklocka med radio och alarm. Det är den billigaste klockan i vårt test då den inte innesitter funktioner så som temperatur och datum, men ifall detta inte är något du tycker är viktigt att din klocka har så är det inget att klaga på.

Rubricson projektorklocka visar tydliga röda siffror och har en ställbar projektor som du lätt kan rikta och vända siffrorna på. Den har en insomningstimer, en snooze- och tupplurs funktion. Är du dessutom svårväckt på morgonen? Då behöver du inte oroa dig, för denna klocka har ett dubbelalarm – med både en buzzer och radio som låter. Ifall du söker efter en simpel men pålitlig projektorklocka är detta verkligen helt rätt val för dig, speciellt eftersom priset är så lågt!

Se priset här!

 

2. Renkforce C8416 Projektorklocka

Söker du en projektorklocka med massvis med funktioner så tror vi att Renkforce C8416 är något för dig. För denna Renkforce projektorklocka innehåller allt du kan tänkas behöva att klockan visar. Med en inomhus- och utomhus termometer, en FM-radio, väderprognos och visandet av veckodagar så kan du projicera allt detta på väggen eller i taket för att lätt kunna hålla koll på vad för temperatur det är ute, eller hur vädret ser ut innan du ens tagit bort gardinerna för fönstret.

Du kan lätt rikta projektorn 180 grader så att du verkligen har full kontroll på vart du vill ha den. Projektorn är förövrigt otroligt stark och syns även fast det är ljus i rummet. Vill du ha en crème de la crème projektionsklocka så är detta helt rätt val för dig! Dessutom är priset otroligt lågt i jämförelse med vad man faktiskt får ut av den.

Se priset här!

 

3. Star Wars R2-D2 Projektorklocka

Är du ett stort Star Wars-fan? Då kan R2-D2 som projicerar tiden vara något för dig. Inte bara har den en unik design på själva klockan utan det är faktiskt en riktigt bra projektorklocka också. Är du ute efter att köpa en projektorklocka till ett barn så är detta helt rätt val (vi säger då inte att man inte får ha denna som vuxen, vi har ju trots allt det själva). Själva klockan visar tid, datum och har ett alarm som du lätt kan ställa. Alarmets ljud är realistiska R2-D2 ljud (ej tagna ifrån filmen) och väcker även en svårväckt person.

Vi finner inget negativt med denna projektorklocka, det enda skulle kunna vara att priset är lite högre än till exempel Rubricson projektorklocka, men detta beror på att motivet klockan föreställer. Du bestämmer själv ifall du vill ha en Star Wars projektorklocka, eller ifall du faktiskt bara är ute efter funktionaliteten. Vi skulle rekommendera denna klocka till alla som är Star Wars fans, vare sig det är ditt barn eller dig själv.

Se priset här!

 

Slutsats

Att köpa projektorklocka är något som kan vara svårt. Vi hoppas att vårt projektorklocka bäst i test hjälpt dig på traven i ditt sökande efter en väckarklocka med takprojektion – vare sig du hittat rätt produkt i vårt test, eller ifall du iallafall vet vad du bör ha i åtanke när du ska köpa en projektionsklocka. Lycka till!