Bästa golfklockan 2024 – golfklockorna som blev bäst i test!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Fenix 6 Sapphire2. Garmin Forerunner 9353. Apple Watch Series 7
Fenix 6 SapphireGarmin Forerunner 935Apple Watch Series 7

Bästa golfklockan 2024 – Golf är en föränderlig sport som är i ständig utveckling, samtidigt som spelet blir alltmer avancerat. För att kunna sänka ditt handikapp och dina slag kan en golfklocka vara till stor hjälp i ditt spel. Vilka funktioner bör din golfklocka sitta på och hur kan tillhörande appar och inställningar förbättra ditt spel?

Vi har tagit fram den bästa golfklockan 2024 ute på marknaden, gällande funktioner och tillgång till golfappar för att avancera och förbättra ditt spel på banan!

Topp 3 bästa golfklockorna

Bästa golfklockan - Garmin Fenix 6 Sapphire

Vår absoluta favorit! Fenix 6 Sapphire

Garmin är det världsledande märket av användarvänliga produkter för GPS-navigation. Deras Fenix 6 Sapphire GPS-klocka är ett premiumval som passar minst lika bra för golfbanan som den gör på en lång löptur!

Denna robusta enhet är konstruerad för att kunna bäras hela dagen och ger ut en mycket avancerad träningsstatus, med bland annat mycket precisa kartor som visar din rutt. Detta är en väldigt viktig komponent under golfrundan. Med en Garminklocka kan du med fördel även ladda ned golfappar för att spara statistik och för andra golfrelaterade funktioner.

Med denna klocka har du förinlästa TopoActive-kartor över Europa, så du med enkelhet kan använda och utnyttja dem för golfspel utanför landets gränser. Andra smarta funktioner är att klockan har en förbättrad pulsmätning vid handleden och smartaviseringar. Du kan med denna GPS-klocka enkelt också läsa meddelanden och mail som kommer in medan du spelar.

För att du ska få ut så mycket av användningstiden som möjligt när du bär klockan på handleden kan du med hjälp av de anpassningsbara strömhanteringslägena styra hur klockans olika inställningar tillsammans med sensorerna påverkar batteritiden. Denna modell av GPS-klocka har en stark hållbarhet och kvalitet som ett reptåligt safirglas. 

Den snygga designen tillsammans med det bekväma urbandet gör den till ett säkert val av golfklocka för golfspelaren som letar efter en GPS-enhet som är till god hjälp under spelets gång. 

Bästa golfklockan - Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935 – Fantastisk batteritid!

Även vår andraplats på listan går till en GPS-klocka från Garmin som sitter på smarta och innovativa funktioner för navigering, perfekt till golfrundan! Garmin Forerunner 935 är sportklockan som fungerar alldeles utmärkt till allt ifrån cykling, löpning och golfspel.

Forerunner 935 erbjuder avancerade höjdändringar och har en inbyggd barometer. Med denna höjdmätare och elektroniska kompass kan du navigera dig på golfbanan utan några som helst hinder. Klockan är superlätt, väger endast 49 gram och har ett bekvämt urband som är optimalt för användning hela dagen när du svingar.

Med Forerunner har du en superbra GPS och GLONASS-täckning som gör att du kan spåra och hitta rätt även i mer krävande miljöer, än om du hade en vanlig GPS. Detta gör att klockan är ett utmärkt val för den som vill kunna utveckla och förenkla sin golf.

Denna klocka har även en fantastisk batteritid, upp till 2 veckor i klockläge, 60 timmar i UltraTrac-läge och upp till 24 timmar i GPS-läge. Detta gör att du slipper oroa dig för att din klockas batterier ska ladda ur under rundans gång.

Med tillgång till Garmins egna butik kan du ladda ned appar, widgets och urtavlor och anpassa dem precis som du föredrar. Vi kan verkligen rekommendera Garmins Forerunner 935 GPS-klocka för golfaren som är ute efter en mycket avancerad och tillförlitlig golfklocka med det där lilla extra!

Bästa golfklockan - Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 (GPS) – Många tillgängliga golfappar!

Här har vi en träningsklocka som nästan inte ens behöver en presentation. Den enormt populära Apple Watch Series 7 är den perfekta träningspartnern med inbyggd GPS, som är ett behändigt sällskap på din golfrunda.

Denna träningsklocka har en pekskärm som aldrig slocknar. Du kan därför väldigt lätt hålla koll på vad klockan är och samtidigt ha snabb tillgång till att se dina rutter. Apple Watch har förutom funktioner passande för golf, även en hel del finesser för träning som bland annat löpning, cykling och sprint. Apple Watch håller reda på din puls under träningen och du kan också logga dina träningspass och andra aktiviteter.

En stor fördel med denna klocka är att du kan hålla reda på alla dina samtal, sms och e-mails och annan viktig information direkt genom att kika på klockan på din armled. Den klara displayen med Always-On-Retina skärm gör det mycket lätt arbeta och söka bland dina appar som du kan använda till din golfrunda. 

En mycket mångsidig och effektiv golfapp är Golfshot, som är tillgänglig för Apple Watch. Med denna app kan du använda GPS för att navigera din golfrutt, hålla koll på din statistik och mäta avståndet till både framkant, mitt och bakkant av greenen.

Den mäter också avståndet till både vatten och bunkrar på mer än 40 000 rutter. Detta är vad vi kallar en utomordentlig golfapp för både nybörjaren och för den avancerade golfaren.

En annan behändig golfapp för Apple Watch är FunGolf GPS som har utvecklade 3D kartor så du lätt kan hålla koll på varje slag, din specifika plats och avstånd till grenen. Med över 30 000 professionella rutter får du en mycket detaljerad bild över din golfbana. En stor fördel med denna app är att den kan laddas ned och användas offline, för tillfällen när du inte har tillgång till internet.

Vem behöver en golfklocka?  

En golfklocka är ett armbandsur med förprogrammerade banor över hela världen och med en GPS så du kan navigera dig på dina olika golfbanor. Några golfklockor kan mäta längden på slagen och de flesta klockor visar avståndet till framkanten, mitt och bakkant av greenen.

Innan golfklockans framfart behövde man få utlåtanden av proffs och experter, där man också tog hjälp av dyra utrustningar, vilket tog lång tid. Med dagens golfklockor kan du analysera och se statistik över ditt spel precis som proffsen. För att du ska kunna göra rätta analyser av ditt spel är det en fördel om du investerar i en senare modell av golfklocka då golf är en sport i ständig förändring. 

En golfklocka passar perfekt för den som vill höja sitt spel till en avancerad nivå och kunna analysera alla steg av sin runda. Det är ett bra sätt att med hjälp av funktionerna göra små justeringar i ditt spel som kan sänka ditt handikapp och göra så att du vinner tävlingar.

När du bestämt dig för vilken slags golfklocka du behöver är det en god idé att jämföra olika märken, modeller och funktioner. Beroende på hur avancerade funktioner du vill ha tillgång till så blir det även lättare att göra ditt val.

3 vanliga frågor om golfklockor:

1. Varför är en golfklocka ett bra tillbehör på golfrundan?

Genom att ta hjälp av en golfklocka kan du ta din golf till en helt ny nivå. Du kan börja spela smart och få en hel del extra information som kan hjälpa dig under spelets gång. Golfklockan kan bland annat ge dig tillgång till extra distanser och du kan spara väldigt många slag genom att ta hjälp av enheten.

2. Kan jag använda golfklockan under tävling?

Idag är det enligt regler förbjudet att använda dig av golfklockor på proffstävlingar. På tävlingar är det även förbjudet att använda dig av avståndsmätare. Men på en runda med goda vänner kan en golfklocka avancera din spelnivå och vara ett perfekt tillbehör på planen.

3. Vilka andra funktioner bör du ha lite extra koll på?

Många golfklockor idag är just anpassade för golf, men det finns många klockor på marknaden som har andra basfunktioner och funktioner anpassade till annan träning. En del golfklockor kan visa puls och distans vid löpning och GPS funktionen kan med fördel användas till andra aktiviteter. En del golfklockor är vattentäta, men detta är en extra funktion som du bör titta efter om du har tänkt vara ute i sämre väderförhållanden.

Hur har vi kommit fram till vår topplista?

När du ska köpa en golfklocka är det viktigt att du alltid jämför olika märken och modeller åt innan ditt köp. Vilka funktioner är viktiga för dig och ditt spel? Är navigering i fokus och annan statistik en fin extra detalj, eller vill du avancera ditt spel till max och få ut så mycket som möjligt av ditt spel? Dessa funderingar är vad som främst kommer att avgöra vilken slags klocka du bör gå efter.

Genom vår undersökning har vi kunnat se att det finns många högpresterande golfklockor på marknaden med tillhörande golfappar som kan förbättra ditt spel på nolltid. Det finns också ett stor urval av alternativ i många olika prisklasser så det finns ett alternativ för allas plånböcker. 

Vi har lyckats komma fram till våra resultat genom att ha jämfört modeller, extra funktioner och utseenden mot varandra. Vi har även kikat på golfklockor som fått bra betyg på hemsidor och genom bäst-i-test listor. Vi har även lagt stor vikt på kundrecensioners utlåtanden i valet av den bästa golfklockan 2024.   

Så väljer du den bästa golfklockan efter behov!  

Innan du gör ditt köp av golfklocka är det viktigt att du funderar ut vilka behov du har av den och till vilket ändamål du vill köpa klockan för. Allas behov ser olika ut, en del vill ha en golfklocka för att ta sin golf till en proffsnivå, medan andra istället vill använda klockan som en hjälp för hobbybruk. Det är därför en omöjlig uppgift att hitta en golfklocka som är det bästa valet för alla.

För golfaren som vill avancera sitt spel och siktar på tävlingar kan det vara en god idé att investera i en högkvalitativ golfklocka med många extra funktioner för att kunna justera och förbättra spelet på. Det finns många klockor som också har tillgång till mycket användarvänliga golfappar som kan vara en stor hjälp på vägen. För hobbyspelaren kan det istället räcka med en golfklocka som tillhör den lägre prisklassen med standardfunktioner som GPS och distansmätningar.

En annan viktig punkt att ha i åtanke när du väljer golfklocka är att den bör vara så lätt som möjligt, så den knappt känns när du slår dina slag. En tung och obekväm klocka kan vara ett störande moment under spelets gång och istället bli mer av ett hinder än en hjälp.

Vilken golfklocka som passar dig bäst är i slutändan någonting som endast du kan svara på, men genom att veta mer ingående vilka alternativ som finns kan du lättare hitta den bästa golfklockan 2024 för just dig!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.