Bästa Wi-Fi-förstärkare 2024 – Få en bättre signal i hemmet!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. TP-Link RE4502. Ubiquiti Amplifi HD Mesh-repeat3. TP-Link RE305
TP-Link RE450Ubiquiti Amplifi HD Mesh-repeatTP-Link RE305
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa Wi-Fi-förstärkare 2024 – Vi använder allt mer internet för att kunna utföra våra dagliga bestyr som att hålla kontakten med vänner och familj, betala räkningar eller leta efter information. Men nätverket är inte alltid det bästa i samtliga hushåll och framförallt hem som är byggda i mycket sten. Signalen har då svårt att transporteras mellan olika rum och det kan vara värt att investera i en Wi-Fi-förstärkare, om du vill säkerställa att du har bra internet i alla rum hemma.  

Särskilt viktigt är det om du till exempel jobbar hemma ibland eller ofta laddar ned stora filer eller filmer, som därmed kräver ett bättre nätverk. Vi har letat fram de bästa Wi-Fi-förstärkarna inom lite olika prisklasser och med olika funktioner. Vilken är den bästa för dig? 

Topp tre Wi-Fi-förstärkare bäst i test 2024

1. Vår vinnare! TP-Link RE450 

 • Dual-band 
 • Förstärker upp till 1750 Mb/s 
 • Enkel att installera 
 • Säkra anslutningar 

TP-Links Wi-Fi-förstärkare RE450 är byggd för att kunna förstärka ditt nätverk med upp till 1750 Mb/s. Med denna modell finns det många fördelar och är anledningen till att vi har valt att utse just denna till topplistans vinnare. Den är enkel att installera och sammankopplas med din router. Så oavsett din tekniska erfarenhet, kommer RE450 att vara ett bra val. 

Denna Wi-Fi-förstärkare består även av dual-band och säkra anslutningar, som minskar risken för att ditt Wi-Fi hackas av utomstående. Om du använder ett tyngre program som kräver en mycket snabb anslutning, så kan du med hjälp av accesspunkt koppla din dator direkt in i förstärkaren.  

2. Ubiquiti Amplifi HD Mesh-repeat – Bästa kompakta! 

 • Minimal design 
 • Kopplas in i eluttaget 
 • Stöd för iOS och Android 
 • Kontrolleras i appen 

Amplifi HD Mesh-repeat är ett perfekt komplement till ditt nätverk, då den förstärker hastigheten på ditt internet hemma med upp till 1750 Mb/s. Om du letar efter en minimal Wi-Fi-förstärkare som knappt syns så är det just denna som du bör kika lite extra på. Den kostar visserligen aningen mer, men har också en minimal design som är väldigt tilltalande för många användare. 

En stor fördel med denna modell är också att den kopplas in direkt i ditt eluttag och genom att ladda ned appen i mobilen så får du fullt stöd för din enhet och kan också kontrollera användandet, säkerheten och hålla koll på hastigheten. Ett mycket praktiskt val som vi rekommenderar varmt! 

3. TP-Link RE305 – Det prisvänliga valet! 

 • Enkel installation 
 • Mycket bra räckvidd 
 • Kan seriekopplas 
 • Stöd för Wireless AC 

Den mycket prisvänliga Wi-Fi-förstärkaren RE305 är också en smart lösning när internet är lite segt hemma. Dessutom är detta en mycket prisvänlig modell som med fördel kan seriekopplas för att du ska få den allra bästa hastigheten i hemmet. 

RE305 har stöd för Wireless AC och har en mycket bra räckvidd, trots sin ringa prislapp. Installation av Wi-Fi-förstärkaren kan enkelt göras genom att ladda ner varumärkets app. En praktisk modell som håller måttet till en bra prislapp! 

3 vanliga frågor om Wi-Fi-förstärkare: 

Vad skiljer olika Wi-Fi-förstärkare från varandra? 

Den allra största skillnaden mellan olika modeller av Wi-Fi-förstärkare är hur mycket den kan förstärka hastigheten på ditt bredband. Självklart krävs det från början att du har ett bra internet och betalar för detta.  

Du kan alltså bara förstärka upp till den hastighet som ditt abonnemang gäller, vilket är värt att ha i åtanke. Även uppkoppling, hur många enheter som förstärkaren är kompatibel med och hur den installeras är några andra punkter som skiljer olika modeller från varandra. 

Hur ansluter man en Wi-Fi-förstärkare? 

Det finns lite olika sätt att ansluta en Wi-Fi-förstärkare på. De flesta kopplas idag samman med din router, för enkel åtkomst och sammanslutning med din mobila enhet. Andra modeller som är lite mer avancerade kontrolleras med hjälp av appar och kopplas in direkt i ditt eluttag. De är alla enkla att använda och installera, men gör här ett val som passar dig.  

Hur fungerar en Wi-Fi-förstärkare? 

En Wi-Fi-förstärkare skickar signaler mellan din enhet och router, vilket gör att den fungerar som en mellanhand för att du ska få en bra hastighet i hela hushållet. 

Bästa Wi-Fi-förstärkare
Få bättre Wi-Fi signal i hemmet med en Wi-Fi-förstärkare

Hur vi har valt ut produkter till vår topplista 

Eftersom vi blir allt mer beroende av en snabb hastighet på vårt bredband så kan det ibland krävas att du kompletterar din router med andra tillbehör som gör att du snabbt kan logga in online och utföra dina sysslor. Om du också jobbar hemifrån, så är det viktigt att hastigheten är jämn och stabil för att du ska kunna få klart dina arbetsuppgifter. Många väljer då en Wi-Fi-förstärkare som en bra lösning. 

Efter att ha kikat igenom marknadens utbud och jämfört dem med varandra så var det direkt några modeller som stack ut från mängden. Du kan spendera flera tusenlappar på att få en riktigt rejäl modell som är kompatibel för ännu fler enheter. Men för de flesta hushåll kommer de tre som vi har inkluderat att vara mer än nog.  

Beroende på vad du använder internet till så kommer också det bästa valet för dig att variera. Så fundera på hur snabbt internet du behöver, kanske det också kan vara värt att uppgradera din bredbandshastighet och abonnemang för att du ska ha rätt förutsättningar.  

Kika på vår topplista för att göra ett val som passar dig. Sedan kan du börja ladda ner filer utan avbrott eller långa laddningstider! 

Källor: 

https://global.techradar.com/sv-se/news/de-basta-wifi-forstarkarna

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa Wi-Fi-förstärkare

Kjell&CO
Computersalg
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.