Bästa UPS:en 2024 – Få strömförsörjning vart du är är!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. APC Power-Saving Back- UPS Pro 15002. Nedis 650 VA UPS3. EATON USV 5SC 1500i
APC Power-Saving Back- UPS Pro 1500Nedis 650 VA UPSEATON USV 5SC 1500i
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa UPS:en 2024 – Något vi alla avskyr är när tekniken krånglar och strömförsörjningen plötsligt försvinner. Om du inte har hört talas om, eller har någon aning om vad en UPS är så fungerar de ungefär på samma sätt som en powerbank.

UPS är dock en typ av strömförsörjning som fungerar på ett kraftfullare sätt än vad ett batteripaket gör. De används till bärbara datorer, routrar och andra typer av enheter som använder sig av mycket ström.

Här nedan listar vi våra favoriter för att du ska hitta en UPS som passar just dig och dina behov!

Topp 3 UPS bäst i test 2024

1. Vår vinnare! APC Power-Saving Back- UPS Pro 1500

 • Perfekt för lilla kontoret eller hemmet
 • För dig med överspänningar oh mycket elektronik
 • Driver upp till 865 watt elektronik
 • Sparar ström

Vinnaren av vårat test är APC Power-Savings Pro 1500. Detta är en enastående UPS som du får en mycket bra användning för på kontoret då den kan driva flera stationära datorer på samma gång.

Denna produkt har en mängd olika fördelar, bland annat så sparar den ström genom att stänga av alla enheter som är i viloläge och den kan även driva upp till 865 watt elektronik. Den är utrustad med ett överspänningsskydd som inte bara skyddar utsatta element, utan även om strömkällan är för låg stänger den av alla enheter av sig själv på ett mycket smidigt sätt.

När du installerat denna UPS:en med hjälp av bruksanvisningen så kommer LCD-skärmen visa all data du behöver för att kunna använda den. Ett pålitligt val som räddar dig om din strömförsörjning plötsligt försvinner.

2. Nedis 650 VA UPS – Användarvänlig!

 • 2 jordade eluttag
 • Enkel användning
 • Du kan smidigt se status genom datorn
 • 12 V-blyackumulator

Nedis 650 VA UPS är ett bra alternativ för dig som inte vill lägga för mycket pengar på en UPS, men ändå söker en UPS med god prestanda för sitt pris. Denna modell kommer heller inte störa ditt arbete, då den är mycket tystgående och enheten kan arbeta i upp till 360 watt.

Om du råkar ut för ett strömavbrott kan denna UPS ge dig ström i upp till 10 minuter och tack vare mjukvaran som UPS:en är utrustad med kan du enkelt se statusen genom din dator.

De jordade eluttagen på baksidan av Nedis 650 VA UPS är utrustade med ett överspänningsskydd vilket garanterar dig en säker användning. Den återställer ditt batteri automatiskt till 90% på ungefär 4-6 timmar.

Detta är en liten UPS som inte kommer vara i vägen för dig och det är även en mycket lätt och kompakt modell, vilket gör det enkelt för dig att kunna ha med dig den vid behov.

3. EATON USV 5SC 1500i – Premiumvalet!

 • Pålitlig UPS
 • Prisvärt alternativ
 • Utrustad med LCD-gränssnitt
 • Seriella- och USB-portar

EATON USV 5SC 1500i är en UPS i den lite dyrare prisklassen, men som garanterar dig en säker och effektiv användning. Denna modell kommer med en mängd bra fördelar då den är både mångfunktionell och användarvänlig.

Den är utrustad med ett LCD-gränssnitt som gör det enkelt för dig att kunna se all viktig information du behöver. Produkten erbjuder dig en bra anpassningsbarhet tack vare de 8 uttagen och den garanterar ett pålitligt skydd för småföretags servar. Den är både pålitlig och säker, och passar därför till den som behöver strömförsörjning till fler än en enhet.

Utöver det är den även utrustad med seriella portar och USB-portar som båda är HID-kompatibla. De ger dig en automatisk sammansmältning för olika stora operativsystem som MAC och Windows. 

3 vanliga frågor om UPS:

Vad är en UPS?

UPS betyder oavbruten strömförsörjning och fungerar som en lösning om det är så att du inte råkar ha tillgång till ström. En UPS ger dig ett garanterat strömskydd till alla dina anslutna enheter och din elektronik.

UPS ger dig en fungerande strömkälla under en kortare tid och är en produkt du kan lita på under de omständigheter när strömmen i hemmet försvinner. Detta kan exempelvis vara om du har nätproblem eller om det är dåligt väder ute som orsakar strömavbrott.

Varför behöver du en UPS?

En UPS kan hjälpa dig både i hemmet och på kontoret. Varje dag förlitar vi oss på elektroniska enheter som hjälper oss kommunicera med varandra och som ger oss säkerhet och underhållning. Dessa elektroniska enheter kan utsättas för olika skador eller avbrott som till exempel strömavbrott eller spänningsförändringar. En UPS fungerar som ett backup-batteri och ger dig skydd för olika elektroniska enheter.

Att ha en UPS hemma eller på kontoret är ett väldigt smart alternativ. Du kommer inte behöva oroa dig för någon skada på din hårdvara eller att några filer ska bli förlorade om det råkar bli strömavbrott. Att investera i en UPS är därför ingen dålig idé för dig som förlitar dig starkt på tekniken.

Vad finns det för varianter?

Det finns otroligt många varianter av UPS:ar och alla olika modeller erbjuder dig olika saker, på så sätt kan det vara väldigt svårt att veta vilken UPS just du borde köpa. När man ska köpa en UPS så finns det en del saker att tänka på och en del frågor som du kan ställa dig själv.

Till och börja med bör du tänka på hur många försörjningsställen du har och hur mycket kraft alla dina olika enheter behöver. Det är även viktigt att du tänker på hur lång tid du vill kunna köra på ditt backup-batteri och vilka olika funktioner som är nödvändiga för just dig och dina behov.

Bästa UPS:en
Med en UPS har du oavbruten strömförsörjning oavsett strömavbrott

Källor:

https://sv.joecomp.com/list-of-5-best-ups-battery-backup-units-you-can-buy

https://paradacreativa.es/sv/mejor-ups-guia-de-compra/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa UPS:en

Webhallen
Komplett.se
Pricerunner
Prisjakt
Testfakta

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.