Svea solar omdöme – stark varning utfärdas!

av

Svea Solar omdöme – Artikeln uppdateras så fort vår tvist med bolaget är avslutad. Tills dess kan vi bara avråda att anlita Svea solar då de inte kommer uppfylla sina åtaganden om de får en chans. Allt är dokumenterat och kommer att publiceras så fort vi kan!

Köp av solceller till hemmet är idag ett otroligt populärt val för elproduktion och uppvärmning som fortsätter att öka i takt med uppsvinget av förnybar energi. Att installera solceller är en stor och hållbar investering där du behöver tänka på en hel del saker innan installation.

Planeringen av installationen är minst lika viktig som att genomföra den. Vi går igenom att du behöver ha i åtanke både innan och under solinstallationen.  

Innan köp av solceller

Det kan vara otroligt lockande i många avseenden att köpa solceller till hemmet, men innan köp finns det en hel del du bör ta reda på för att se om ditt hus har de rätta förutsättningarna för solproduktion.

Hur ser miljön ut runt om ditt hus? För en optimal solinstrålning så bör ditt tak vara beläget i sydlig riktning, men både väst och öst går bra om du inte har ett sydligt läge. Har du närliggande byggnader eller träd som skymmer taket från sol? Att ditt tak är fritt från skuggor är en förutsättning för att du ska kunna producera el med dina solceller. Räkna även ut hur många kWh ditt hus förbrukar för att kunna räkna ut hur lönsam en solinstallation på ditt tak kan bli i längden.

Att välja solcellsinstallatör – Svea Solar

Beroende på återförsäljare och installatör, ditt taks konstruktion och vad för solceller du vill installera så kommer priset variera för den totala kostnaden av installation. Svea Solar erbjuder både köp av solceller och leasing oavsett vart du bor. Vid leasing kan du hyra solcellsanläggning till en fast månadskostnad med inkluderad service från företaget.

De erbjuder en 25 års effektgaranti vid köp och kan ordna en komplett installation i ditt hem. Till ditt solcellspaket kan du även lägga till både solcellsbatteri och laddbox, samt ett elavtal. Processen från planering till färdig installation går genom ett fåtal steg enligt nedan:

  • Använd en solcellskalkylator för att se hur mycket du kommer kunna spara i längden
  • Få sedan en offert och ta del av förberedelserna inför installationen
  • Välj finansieringsalternativ – betala direkt, delbetalning eller leasing
  • Installation på plats av Svea Solars installatörer
  • Ta del av hela processen och din konsumtion via Svea Solar-appen

Installation steg-för-steg

En solcellsinstallation tar i regel endast ett par dagar att genomföra, men detta beror även på storleken på ditt tak. Det första steget är att installera ställningar på taket där solcellerna ska monteras upp på. Sedan monteras själva solpanelerna upp tillsammans med de medköpta tillbehören.

Solcellerna kopplas efter detta till en växelriktare eller ett solcellsbatteri som gör att den el som produceras kan användas till ditt hem. Det sista steget består av att installatören kopplar upp dina paneler och gör en testomgång för att se att de fungerar.

Nyttja skatteavdrag för miljövänliga investeringar

Glöm inte att läsa igenom det nya skatteavdraget för miljövänliga investeringar som trädde i kraft den första januari år 2021. Detta avdrag liknar rotavdraget som innebär att du kan spara 15% av den totala kostnaden för dig att installera solceller både när det kommer till material och installationskostnader. Du kan även använda detta avdrag till solcellsbatterier eller till laddstation för elbilar.

Fler recensioner av Svea solar hittar du här

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.