Varmluftsborste bäst i test 2024 – Hitta den bästa varmluftsborsten

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Fyndiq.se och Dangstons.se.

1. AEG HAS 56602. Remington AS70513. Babyliss AS570E
Varmluftsborsten är en relativt ny trend inom hårstyling, som har kommit att bli oerhört populär bara de senaste åren. Alla känner vi igen bilden av frisören som blåser hår över en rund borste – äntligen kan du få samma härliga effekt helt själv hemma! I vårt varmluftsborste bäst i test ska vi titta lite närmare på tre olika modeller av varmluftsborstar i tre olika prisklasser. Vi har kikat på ett riktigt budgetalternativ, en lite mitt emellan och en av de verkliga dyrgriparna i borst-sammanhang, men mer om det alldeles strax. Först av allt ska vi förstås börja med att reda ut exakt vad en varmluftsborste faktiskt är, för det har visat sig kunna vara lite förvirrande för vissa. Häng med!

Vad är en varmluftsborste?

Ja, det första vi måste slå fast är nog vad skillnaden mellan en varmluftsborste och en värmeborste är. Man kan sammanfatta det på följande vis: en varmluftsborste är en rund hårborste som blåser ut varmluft (och i vissa fall även kall luft), medan en värmeborste är en helt vanlig hårborste som även kan bli varm. Det är väldigt stor skillnad på dess två produkter, så börja med att lista ut vilken variant du faktiskt är ute efter.

Vi rekommenderar alltid att man satsar på varmluftsborsten – vi tycker att resultatet blir bättre tio gånger av tio, på alla hårlängder och hårtyper. Faktum är att värmeborsten bara fungerar på torrt hår, och många upplever dessutom att den sliter väldigt på håret. En bra varmluftsborste å andra sidan, är bara bra för hårets lyster och volym, och kan med fördel användas på både torrt och fuktigt hår.

Sammanfattningsvis kan man säga att en varmluftsborste är som en rund hårborste kombinerad med en fön – det är liksom två produkter i en. Och givetvis kan borsten användas utan att varmluften slås på. Ja, vi tycker att en varmluftsborste är ett självklart köp, så därför ska vi ta en lite närmare titt på tre olika modeller, och se om vi kan inspirera dig. Förhoppningsvis kommer du vara redo att klicka hem din alldeles egna borste om bara några korta minuter. Så luta dig tillbaka med en ordentlig kopp kaffe och följ med oss på en resa i borstarnas värld!

Topp 3 Bästa Varmluftsborstar 2024

1. AEG HAS 5660

Vi hoppar direkt in i vårt test med en av marknadens absolut billigaste varmluftsborstar. Varmluftsborsten HAS 5660 från AEG kan bli din för bara ett par hundralappar, och enligt vår testgrupp är det någonting som verkligen märks i kvaliteten.

Borsten har förvisso två olika borsthuvuden, men den känns svår och onödigt trasslig att använda, och vi upplever att den sliter på håret.

Den känns plastig, och även om resultatet är ganska bra så är vi helt överens om att det tar längre tid att använda den här borsten än de andra modellerna i vårt bäst i test, och vi tycker att din tid är mer värdefull än att du ska behöva slösa den på att borsta och styla håret onödigt länge. Med det sagt hoppar vi vidare till nästa borste.
Se priset här!

2. Remington AS7051

Remingtons varmluftsborste AS7051 är nästa steg upp i pris från AEGs hårstyler, och vi hamnar i en mellanprisklass – klassen där de allra flesta varmluftsborstarna faktiskt befinner sig. Vi känner direkt ett steg upp i kvalitet, och det är med glädje vi använder den här borsten.

Upplevelsen är enklare, smidigare och bara bättre i största allmänhet, och vi känner samtidigt att den här borsten sliter mindre på håret än vad föregående modell gör. Den här borsten rekommenderas!
Se priset här!

3. Babyliss AS570E

Här har vi verkligen varmluftsborstarnas Rolls Royce. Vi tar ytterligare ett steg upp i pris, och hamnar vid en borste som är bland marknadens dyraste, och ligger nästan dubbelt så högt i pris som föregående borste.

Men oroa dig inte – du kommer få valuta för pengarna! Den här borsten är smidig och enkel att använda som ingen annan.

Sladden hänger med när borsten roterar (vilket den gör åt båda håll, och känner själv av vilket håll du vill att den ska snurra åt) så att den inte trasslar in sig, och den kan både blåsa ut varm och kall luft. Det här är borsten vår testgrupp gillar bäst!
Se priset här!

Slutsats

Ja, som ni förhoppningsvis förstått vid det här laget handlar köp av en varmluftsborste mer än någonting annat om krav och förväntningar på kvalitet. Som vår testgrupp förstått och varit helt överens om får man verkligen vad man betalar för i det här produktsegmentet.

Den billigaste borsten upplevs som plastig, den är bökigare och trassligare att använda och testgruppen upplever att den sliter mer på håret än de övriga modellerna. Den stora frågan du måste ställa dig själv är givetvis hur mycket du faktiskt planerat att använda din nya varmluftsborste. Är det här bara en rolig grej som du ska använda någon gång om året för att få till en speciell frisyr till någon fest eller högtid, eller är det någonting som är vitalt för dina nya drömfrisyr?

Om du har tänkt börja använda din nya varmluftsborste dagligen eller flera gånger i veckan är vi helt eniga om att du ska gå direkt på den dyraste modellen i vårt test – Babyliss varmluftsborste upplevs som överlägsen på alla sätt och vis. Den är enkel att använda, har de bästa borstlängderna, sladden trasslar inte in sig när borsten roterar, den känner själv av åt vilket håll den ska rotera och den kan blåsa ut både varm och kall luft. Användarupplevelsen är mycket bättre och enklare än den är vid användande av de andra två testade modellerna, då framförallt den billigaste varianten från AEG.

Vi rekommenderar att du tar dig en funderare på om det ändå kan vara värt att dryga ut budgeten, även om du inte planerar att använda din varmluftsborste särskilt ofta. Vem vet – kanske kommer du ändra dig i framtiden, och då blir det ju bara dyrare om du i slutänden måste köpa ytterligare en borste!

Vi hoppas att vårt varmluftsborste bäst i test både har inspirerat dig och spridit lite ljus över vilken modell som bäst skulle motsvara dina förväntningar och uppfylla dina önskningar. Vi önskar dig stort lycka till med köpet av din nya varmluftsborste, och hoppas att vi har kunnat hjälpa dig så mycket som möjligt för att göra beslutet smidigt och enkelt.

4 svar på ”Varmluftsborste bäst i test 2024 – Hitta den bästa varmluftsborsten”

 1. Hej! Var kan man köpa den dyraste varianten ni tipsar om? Tack på förhand! Mvh, Ida

 2. Hej! Vi har nu åtgärdat länken så att den går till Amazon, där de fortfarande har Babyliss AS570E i lager. Hoppas du blir nöjd med varmluftsborsten!
  (Edit: Vi insåg sedan att det inte går att köpa från Amazon och skicka till Sverige, vi har uppdaterat ännu en gång fast denna gång till Dangstons.)

 3. Jag har samma fråga som Ida ovan. Men när man går in på Amazon, så levererar de inte till Sverige. Finns det något sätt överhuvudtaget att få tag på den?
  Anna

 4. Hej Anna!
  Vi insåg att det inte går att få fraktat till Sverige lite sent, ursäkta för det. Vi har nu uppdaterat så att länken går till Dangstons, som har fått in varmluftsborsten igen! Hoppas du gillar den lika mycket som vi gör!
  Mvh,
  Johanna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.