Fönstertvätt bäst i test 2023 – Hitta den bästa fönstertvätten

av
1. KÄRCHER WV 2 PLUS2. LEIFHEIT 511133. KÄRCHER WV 5 PLUS
KÄRCHER WV 2 PLUSLEIFHEIT 51113KÄRCHER WV 5 PLUS
Se priset härSe priset härSe priset här

Om du någon gång har rengjort fönster med en putsduk och rengöringsmedel så vet du att detta är något som är väldigt tidskrävande. Hade det inte varit toppen om det fanns en produkt som gjorde jobbet lättare? Idag så finns det batteridrivna maskiner som gör jobbet till en ren barnlek som säljs i väldigt stora antal hos svenska återförsäljare och vi har valt att kolla på några av de mest populära modellerna för att se vilken fönstertvätt som är bäst på marknaden.

Vad är bäst; gammaldags fönstertvätt eller med maskin?

De maskiner som vi valt att testa klarar av en stor mängd fönster på en och samma laddning, samt så är de väldigt bra på satt suga upp vatten. Dessa fönstertvättar är dock inte lika effektiva som att göra det manuellt, men det går betydligt snabbare och resultatet blir även väldigt bra. Fördelen med att använda en maskin är också att det går åt väldigt mycket mindre vatten och det blir mindre spill.

Fönstertvätt bäst i test

På marknaden idag finns det olika fönstertvättar i många olika prisklasser och ofta så behöver inte den produkt som är dyrast vara den absolut bästa. Därför så kan det inte vara helt enkelt att hitta en bra fönstertvätt och just därför så har vi valt att testa några av de modeller som är mest populära hos svenska återförsäljare. Nedan hittar ni test av de tre olika fönstertvättarna som vi valt ut:

1. Kärcher WV 2 Plus

Företaget Kärcher är ett av de företag som har blivit ett av de störa på sista tiden när det kommer till fönstertvättar och vi valde därför att testa en av de deras lite billigare modeller, för att se vad som de kan erbjuda till ett lägre pris än deras topp modeller.

WV2 Plus från Kärcher är en prisvärd fönstertvätt som är väldigt enkel att använda och som erbjuder de vanligaste funktionerna som man kan efterfråga när det kommer till en bra fönstertvätt.

WV2 Plus har väldigt bra uppsugningsförmåga och det betyder att man slipper blöta torktrasor som man hela tiden behöver bytas ut när man tvättar sina fönster. När det kommer till ljudnivån så är även Kärchers produkt väldigt tyst och man märker knappt av den när man brukar fönstertvätten.

Produkten är även väldigt lätt och väger inte mycket mer än en helt vanliga skrapa och sedan är den även väldigt lätt att tömma. Nackdelen med de flesta fönstertvättar, även denna modell från Kärcher, är att det enkelt kan bli ränder om man inte är uppmärksam. För att undvika detta så rekommenderas det att man investerar i en bra mikrofibertrasa som gör det enklare att putsa fönster.

Rent generellt så är Kärcher WV2 en väldigt kompetent fönstertvätt och är även den mest populära modellen på marknaden idag, samt så har den ett väldigt attraktivt pris och gör verkligen sitt jobb utan att direkt glänsa. Just med tanke på detta så tycker vi att produkten är väl värd som testvinnar och vi ger därför denna fönstertvätt bäst i test.

Se priset här!

2. Leifheit 51113

Leifheit Window Vacuum Cleaner är en fönstertvätt som låter dig att tvätta dina fönster på ett lite enklare sätt och på så sätt slipper du pölar som smutsar ner efter du tvättat dina fönster.

Förutom för att just tvätta fönster så går det även bra att använda Leifheit’s fönstertvätt för att tvätta golv, parkett eller känsliga mattor på ett skonsamt sätt som inte orsakar skada.

När det kommer till funktioner så erbjuder denna fönstertvätt även ett smart system som leifheit valt att kalla leifheit click som låter dig att montera din fönstertvätt på ett gäng olika tillbehöver så att du enklare kan rengöra fönster som är svåråtkomliga.

Vid rengöring av fönster så gör denna fönstertvätt ett väldigt bra jobb och lämnar minimalt med synliga ränder. Produkten suger även upp vatten på ett smart sätt som gör så att du slipper att fukta trasor och gör jobbet betydligt enklare för dig som rengör fönster. Den största nackdelen är dock att batteritiden är lite begränsad och det går enbart att bruka produkten i 30 minuter och det tar väldigt lång tid att ladda det inbyggda batteriet, vilket kan vara negativt om man vill rengöra en större mängd fönster på samma gång.

Detta är en bra produkt för ett bra pris som inte lika många känner till. Då den erbjuder väldigt mycket funktioner för ett pris som är väldigt överkomligt och även rengör fönster på ett sätt som lämnar minimalt med ränder så kan vi varmt rekommendera denna produkt, men enbart för bruk i mindre hem och hushåll för att batteritiden är aningen begränsad.

Se priset här!

3. Kärcher WV 5 Plus

Vi har tidigare i detta test valt att kolla på en annan produkt från Kärcher i den lite lägre prisklassen, men vi har även valt att kolla på produktens storebror som heter Kärcher WV5 som är en batteridriven fönstertvätt som ser till att du får rena fönster på nolltid.

WV5 har gentemot föregångaren en betydligt bättre batteritid på hela 25% och produkten är även 7% tystare så att du kan putsa fönster i lugn och ro. Denna produkt är även betydligt enklare att tömma på det smutsiga vattnet och väger 14% mindre.

WV5 största fördel gentemot WV2 är dock att Kärcher har gjort en del förbättringar när det kommer till just hur produkten rengör fönster och detta beror till viss del tack vare distanser som finns på munstycket. Det ingår även en mikrofiberduk på köpet man köper denna produkt som garanterar att effektiv rengöring av fönster och så att du slipper eventuella ränder som kan uppstå vid rengöring av fönster. Det går även bra att använda Kärcher’s fönstertvätt för att rengöra andra saker så som speglar och bord.

När det kommer till fönstertvättar så är detta en väldigt bra produkt och Kärcher har ännu en gång visat att de har några av de bästa på marknaden. Detta är en värdig efterföljande till just WV2 och vi tycker att produkten är så pass bra att den hamnar på delad förstaplats med WV2.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.