Strykjärn bäst i test 2024 – Hitta det bästa strykjärnet

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Philips Steam&Go GC3102. Philips Azur Performer GC45273. Tefal Pro Express Total Plus GV8962
Philips Steam&Go GC310Philips Azur Performer GC4527Tefal Pro Express Total Plus GV8962
Se priset härSe priset härSe priset här

Är du i behov av ett nytt strykjärn men inte vet vilket som är det bästa strykjärnet? Inga problem, vi har gjort ett strykjärn bäst i test där vi jämfört strykjärn och kommit till insikt med vilka som är de bästa! Det kan även vara svårt att veta vad man är ute efter för typ av strykjärn, även detta kommer vi hjälpa dig med, så att du verkligen får ett strykjärn som passar dig. Vi hugger in direkt!

Att tänka på när man ska köpa strykjärn

Det finns ett par faktorer som spelar stor roll i vilket strykjärn du skall köpa. Här är de viktigaste faktorerna att ha i åtanke nu när du är på jakt efter att köpa ett nytt strykjärn.

Typ av strykjärn

Det finns tre typer av strykjärn, som alla har olika funktioner och användningsområden. Det är därför viktigt att du listar ut vilken typ du är ute efter innan du börjar leta.

Traditionella strykjärnet

Det traditionella strykjärnet använder, likt alla andra typer, värme för att stryka kläderna. Det som du behöver är en blomspruta för att spruta på vattnet på tyget medan du stryker det, för bästa möjliga resultat. De traditionella strykjärnen är oftast väldigt lätta, vilket leder till att du möjligtvis behöver trycka lite extra hårt när du stryker.

Ångstrykjärn

Ångstrykjärnet sköter fördelningen av vatten, i form av ånga. Detta leder till att du får utmärkt resultat på kläderna, och den hjälper dig fördela vattnet jämnt så att du minimerar risken för att få konstiga väck eller liknande. Denna typ, likt den ovannämnda, kräver att du har en strykbräda. Vi har inkluderat en produkt som vunnit priset som ångstrykjärn bäst i test hos oss, ifall du är ute efter just ett ångstrykjärn.

Steamer

Steamers däremot behöver inte en strykbräda, detta gör att det är en perfekt typ för dig som snabbt vill kunna stryka upp lite kläder, utan större hinder. Dessutom kan dessa användas på gardiner eller lakan, utan att behöva montera bort gardinen eller ta av lakanet. Denna typ är för dig som inte stryker allt för mycket, och när du väl gör det så vill du att det ska gå snabbt. Om du behöver ett strykjärn som kan stryka mycket kläder, så är den nästa typen för dig!

Ånggenerator

Strykjärn med ånggenerator fungerar likadant som ångstrykjärn, den enda stora skillnaden är att ångan kommer från en generator istället för direkt från strykjärnet. Detta gör att du enkelt kan fylla på generatorn och stryka betydligt mer kläder per gång då du inte behöver fylla på generatorn (och värma upp vattnet) lika ofta som med en steamer.

Med ett strykjärn med ånggenerator så kan du stryka lodrätt, vilket är praktiskt om du ska stryka långa tyger så som klänningar och gardiner. Med denna typ så krävs en strykbräda, då ånggeneratorn är tung och inte är anpassad för snabbstrykning på samma sätt som steamers.

Ångstation

En ångstation är något för dig som behöver stryka mycket kläder så effektivt så möjligt. Ångstationer kostar bra mycket mer än de andra typerna, och därför har vi skrivit en artikel just specifikt på ångstationer. Läs mer om ångstationer här!

Priset

Priset på strykjärn är något vi även tittat på när vi testat strykjärn, detta då vi inte vill att du köper ett strykjärn som inte är prisvärt, utan betalar exakt så mycket som det är värt. Ifall du är ute efter ett billigt styrkjärn så har vi ett järn som är billigt, men trots det låga priset håller bra kvalitet! I vårt test hittar du endast prisvärda styrkjärn.

Strykjärn bäst i test

Oavsett vilken typ du är mest sugen på så har vi inkluderat alla typer i detta strykjärn bäst i test. Vi har valt att lista de tre bästa strykjärnen. Däribland har vi även inkluderat ett järn som har fått priset som ångstrykjärn bäst i test.

1. Philips Steam&Go GC310

Philips är ett välkänt märke i folkmun, och detta på grund av alla deras toppklassiga produkter, och denna är inget undantag. Philips steamer är perfekt för dig som inte behöver styrka särskilt mycket kläder, och endast har fokus på att göra det effektivt.

Har du funnit dig i en situation där du har bråttom till en tillställning och i sista minuten märker att din skjorta är skrynklig? Inga problem, med Philips Steam&Go kan du snabbt stryka upp skjortan, utan att behöva en strykbräda!

Det som är så perfekt med just denna är att det kommer konstant ånga från en elektrisk pump, vilket gör att du snabbt sätter den på uppvärmning och kan köra igång direkt när den har värmts upp. Ångan tar inte bara bort vecken på svårstrukna kläder, utan även bort cigarettrök, kroppsodörer och matos. Och därför är detta strykjärn en självklar produkt i vårt strykjärn bäst i test!

Se priset här!

2. Philips Azur Performer GC4527

På andra plats kommer ännu ett strykjärn från Philips, denna gång Azur Performer GC4527. Det är ett ångstrykjärn med en ångkapacitet på 50 gram per minut, och en  ångtank på 300 ml som du enkelt kan ta ut och fylla på.

Dessutom har denna ångstrykmaskin automatisk avstängning när du ej använt den på en tag av säkerhetsskäl, detta är bra att ha ifall man tenderar att glömma bort detta.

Det är dock inte därför den får ångstrykjärn bäst i test, utan det är för hur lätthanterlig den är och hur lätt det är att få bort annars omöjliga veck på ditt favoritplagg. Och priset är det ju verkligen inget fel på heller!

Se priset här!

3. Tefal Pro Express Total Plus GV8962

Sist men inte minst så kommer ett strykjärn med ånggenerator. Denna är perfekt för dig som har lassvis med kläder och tyger att stryka regelbundet.

Inte bara har den en större ångtank på hela 1,6 liter (hela 5 gånger mer än föregående strykjärn), en ångkapacitet på 120 gram per minut och avstängningssäkerhet, den har även ett avkalknings- och självrengöringsprogram.

Denna ånggenerator är betydligt mycket mer dyr än vad de andra två är, dock så är det förståeligt då denna är anpassad för större lass textiler. Du får 5 gånger större ångtank, vilket gör att du kan stryka cirka 5 gånger mer tvätt per tank. Det är jobbigt att behöva värma upp tank efter tank, och kan då vara praktiskt att ha en stor ångtank när man ska stryka mycket.

Se priset här!

Slutsats

Oavsett vilket strykjärn du väljer i denna lista så är vi säkra på att du kommer bli otroligt nöjd. Detta är endast de allra bästa strykjärnen, och vi har filtrerat bort alla dåliga strykjärn. Vi hoppas att denna lista och köpguide har hjälpt dig få större inblick i vad för strykjärn som passar dig bäst!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.