Slow cooker bäst i test 2023 – Hitta den bästa slow cooker

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. CrockPot Slowcooker 4,7L2.  KitchenAid Multicooker3. CrockPot Slowcooker Manuell 3,5 L

Att välja vilken slow cooker man ska köpa kan vara ett komplicerat val. Det finns så många modeller, märken och funktioner. Vi har gjort grovjobbet åt dig, genom vårt slow cooker bäst i test, där vi jämfört olika slow cookers. Innan vi hoppar in på det ska vi gå igenom lite vad en slow cooker är, vad du bör tänka på när du ska köpa en slow cooker, och sedan kommer vi till vår lista på de bästa slow cooker.

Vad är en slow cooker?

En slow cooker, även kallat långsamkokare eller slökokare, är en apparat som gör det möjligt för dig att lämna ditt långkok på spisen medan du gör något annat. Detta sparar massvis med tid för dig, och du behöver inte gå och röra runt i ditt långkok utan kan gå ut och leka med barnen, ligga med partnern eller vad du än vill. Du behöver oftast inte sätta en timer, då många slow cookers har underhållsvärme, som håller maten varm när långkoket är klart, så att ni själva kan bestämma när ni vill äta.

När man tillagar mat på låg värme så kokar mindre näring bort från t.ex. broccoli, och maten blir alltså mer näringsrik. Med en slow cooker blir det alltså betydligt enklare att äta mat som är tillagad från grunden, vilket kan vara jobbigt att tillaga helt själv efter en tuff dag på jobbet.

(Dessutom krävs en heldag hemma om du ska koka långkok.) Du väljer istället att köpa hem halvfabrikat, eller helfabrikat, och maten blir mindre näringsrik (och du mår sämre). Men med din slow cooker så kan du lätt lägga in alla ingredienser, röra runt, och låta den sköta jobbet. Hur smidigt som helst!

Att ha i åtanke när man ska köpa slow cooker

Funktioner

Timer än något alla slow cookers har, men det finns andra funktioner som du kanske är intresserad av att ha i din slow cooker. Är du intresserad av att ha underhållsvärme eller kanske en uttagbar gryta som du kan använda på din induktionshäll så att du kan använda grytan som en vanlig gryta? Eller kanske en multifunktionell slow cooker som kan fungera som en riskokare, miniugn, en vanlig gryta och slow cooker?

Storlek

Storleken du behöver på din slow cooker beror helt på hur stort hushåll du har. Ju större hushåll, ju större slow cooker behövs. Dock så spelar inte storleken alldeles för stor roll då de slow cookers i vårt bäst i test rymmer 4 liter, och storleken på dessa skiljer sig åt max 1 liter. Det finns inga slow cookers som är betydligt mycket större än så.

Priset

Priset är nog det minst viktiga, då man får tänka på att detta är en investering som du kommer tjäna på då du kan jobba medan långkoket står på grytan och på så sätt kunna jobba längre, eller umgås med vänner efter jobbet, vilket är ovärderligt! Du får dessutom en gryta med i paketet, som du kan använda när du ska göra en köttfärssås eller något som inte behöver värmas på låg värme under lång tid. Alltså ett två-i-ett paket!

Slow cooker bäst i test

1. Crock Pot Slowcooker 4,7L

Crock-Pot är det bästsäljande märket i hela världen när det kommer till slow cookers, och det är det inte svårt att förstå att de är bästsäljande när man väl har testat en CrockPot. Och deras Crock Pot Slowcooker som rymmer 4,7 liter är inget undantag.

Här har du en perfekt slow cooker för dig som räcker till ett hushåll upp till 6 personer, och får köttet sådär perfekt mört.
Den har dessutom underhållsvärme som vi tycker är oerhört praktiskt då du inte behöver vara hemma när maten är klar, utan kan stanna på gymmet och köra klart dina reps, eller leka lite extra med barnen i lekplatsen, för när du kommer hem kommer maten fortfarande vara varm! Den har en 20 timmars nedräkningsperiod, vilket innebär att du kan sätta på maten dagen innan och den är färdig dagen därpå! När timern tar slut så sätts underhållsvärmen på.

Är du rädd för att maten ska bränna fast vid så lång koktid? Denna slow cooker från CrockPot har en nonstick-beläggning i grytan, vilket gör att det är omöjligt. Dessutom så bränner maten aldrig sig i denna slowcooker då temperaturen kan ställas in på två olika 2 värmeinställningar, så att du får en perfekt temperatur.

Denna CrockPot är alltså ett redigt kap, och är utnämnd som slow cooker bäst i test hos oss!
Se priset här!

2. KitchenAid Multicooker med Rörtorn

KitchenAid är ett märke som är väletablerat inom köksmaskiner, och det är för deras otroliga kvalitet samtidigt som de kombinerar en väldigt snygg design, och denna multicooker är inget undantag!

En multicooker, där du göra allt från riskokning till ångkokning eller som en sauteuse, eller bara använda den som en slow cooker, är en bra investering för dig som vill ha en cooker som klarar lite allt möjligt.

Den rymmer 3,95 liter, och har en design olik någon annan slow cooker på marknaden.
Något som urskiljer sig denna mot de andra är att den har ett rörtorn, som rör om automatiskt. Ifall du vill att den ska blandas automatiskt, för att inte bränna fast riset eller grytan, så kan du sätta på så att den gör det av sig självt.

Du kan vara ute och leka med barnen medan någon av de 10 programmen står och förbereder ett mästerverk som du sedan kan åtnjuta i lugnan ro!
Se priset här!

3. CrockPot Slowcooker Manuell 3,5 L

På tredje plats kommer ännu en modell från CrockPot. Skillnaden på denna och den andra från CrockPot är rymligheten och funktionerna. Denna slow cooker är ett bra val för dig som vill testa det här med slow cookers, men ändå inte investera allt för mycket.

Detta är en av de enda bra men billiga slow cookers på marknaden. Vi pratade mycket om underhållsvärme, timer och dylikt innan, men med denna så finns inget sådant – vilket syns på priset. Det är en manuell slow cooker där du endast kan ställa in värmen.
CrockPots Manuella cooker rymmer 3,5 liter och motsvarar då ett hushåll på 3-4 personer.

Du sätter på långkoket, tar en extern timer, och inväntar tills maten är klar. Du kan sedan stoppa slow cookern i diskmaskinen, då vi alla vet hur jobbigt det är att manuellt diska upp en gryta.

Är du intresserad av att testa på detta med slow cooking, fast du har en liten budget, så anser vi att denna slow cooker är ett bra val för dig!
Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.