Att disk är något som ibland kan ta väldigt lång tid att göra för hand och det är något som man oftast gärna hade velat slippa om man kunde. Det är just därför idag som diskmaskinen är idag en av de mest basala vitvarorna som man bör ha i sitt hus och det är oftast ett mer kostnadseffektivt alternativ till att diska för hand. Att köpa en diskmaskin är dock inte alltid det absolut lättaste då det finns många faktorer som man behöver ta hänsyn till när man köper en diskmaskin. För att hjälpa dig med att göra valet lite enklare har vi därför tagit en titt på några av de mest populära diskmaskinerna på marknaden och även sammanställt ett par tips som man bör tänka på.

Installation av din diskmaskin

När man ska installera en diskmaskin så är den en del olika saker som man bör tänka på och därför kan det vara en bra idé att anlita till exempel en rörmokare som utför installationen av din diskmaskin. Om du väljer att installera din diskmaskin själv och något går snett så är det inte alltid säkert att skadan täcks av din försäkring hos ditt försäkringsbolag. De flesta försäkringsbolagen rekommenderar att diskmaskinen står på till exempel en droppskydds-bricka för att minimera skadan om en vattenläcka uppstår.

Test av diskmaskiner

Då det idag finns så många olika diskmaskiner på marknaden så kan det vara svårt för dig som konsument och köpare att veta vilken diskmaskin som är bäst. För att hjälpa dig med att hitta den bästa diskmaskinen så har vi testat några av de mest populära diskmaskinerna på marknaden och nedan hittar ni våra test:

Electrolux ESF8820ROX

Som den första produkten i vårt test så har vi valt att kika på en diskmaskin från Electrolux som enligt tillverkaren ska vara perfekt omdu bygger torn av disk på köksbänken och känner att du behöver en lite större diskmaskin. Denna modell från Electrolux är en av de största diskmaskinerna som vi testat och den har plats för upp till 15 kuvert, som är den perfekta storleken som en familj på fler än 4 personer har behöver för i sin vardag. Den funktion som särskiljer denna diskmaskinen från mängden är att den har en så kallad timerfunktion som låter dig att planera disken fram i tiden så att du själv kan bestämma när den ska diska. Detta är en väldigt smidig funktion om du vill att disken ska diskas vid en viss tid på dagen eller natten.

En annan fördel med denna diskmaskin är att bestickskorgen är placerad i toppen av diskmaskinen och detta ger dig plats till att diska större skålar och kastruller i botten av diskmaskinen.
När det kommer till energieffektivtet så är denna diskmaskin klassad enligt standarden A enligt EU’s datablad och detta betyder att det är en väldigt energieffektiv diskmaskin. Förutom att den är energieffektiv så är den även väldigt säker och har en teknik som heter Aquastop som stänger av vattentillförseln när disken är klar så att inga vattenläckor kan uppstå när disken är klar.

Detta är en väldigt bra diskmaskin som är av den lite större klassen och vi tycker att priset är välmotiverat för de funktioner som produkten använder och denna diskmaskin är även väldigt energisnål. Just av denna anledningen så har vi utsett denna diskmaskin till vår testvinnare och vi ger därför denna diskmaskin bäst i test.

Se priset på denna diskmaskin här!

 

Bosch SMU41D22SK

SMU41D22SK från den välkända tillverkaren Bosch är en underbyggnads diskmaskin som är ett lite mer prisvärt alternativ till genomsnittsfamiljen och detta utan att skära ner på viktiga funktioner som en modern diskmaskin bör ha. Om man är en genomsnittsfamilj får man utan problem plats med sin d isk i denna modell från Bosch och den har en kapacitet på 12 kuvert, vilket betyder att detta är en modell som är aningen mindre än Electrolux modell.  Detta är en diskmaskin som även har den populära timer-funktionen som övriga diskmaskiner i detta test som låter dig att ställa in exakt när du vill att diskmaskinen ska startas och köra din disk efter dina egna behov. Förutom detta så finns det även inbyggda lägen i denna diskmaskin som gör så att den använder mindre vatten och på så sätt så hjälper du till med att spara energi.

När det kommer till energiklassning så är detta en diskmaskin som har A+ klassning och detta betyder att den både tar hänsyn till ekonomin och miljön. Det finns även stöd för den populära tekniken Aquastop som är designad för att undvika att det uppstår översvämning och läckage av vatten och aquastop stänger av vattnet när disken är klar. Med tanke på att Bosch lyckats inkludera allt detta i en diskmaskin som är så pass prisvärd så kan vi inte göra annat än att rekommendera denna diskmaskin och vi inga direkta klagomål på denna produkt.

Se priset på denna diskmaskin här!

 

Siemens SN457S03MS

Som den sista produkten i vårt test så har vi valt att kolla på en diskmaskin från Siemens som är en av de dyraste i vårt test och det märks redan vid första anblick då detta är en diskmaskin som har en väldigt attraktiv design. Detta är en diskmaskin som har en front helt tillverkad av rostfritt stål, till skillnad från övriga modeller som vi testat som är tillverkade av plast med enbart ett fåtal detaljer av metall. Storleksmässigt så är detta en diskmaskin som är perfekt för familjer som består av fler än 4 personer då den har stöd för upp till 14 kuvert och klarar därför lätt av hela familjens disk.

När det kommer till miljön så är detta testets mest miljövänliga diskmaskin då detta är en diskmaskin som har energiklassen A+++ och detta betyder att du inte behöver ha dåligt samvete för miljön eller din elräkning när du diskar. Ljudnivån på denna diskmaskinen är även väldigt låg och är endast på 44dB och därför spelar det ingen roll om du gör disken på kvällen eller dagen. Det finns även stöd för både timerfunktion och aquastop som hos övriga modeller i detta test.

Om man är ute efter en väldesignad diskmaskin så är det värt att lägga ett öga på denna produkten, men tyvärr så är priset lite väl högt för att vi ska kunna ge denna produkt bäst i test.

Se priset på denna diskmaskin här!