Andningslarm bäst i test 2024 – Hitta det bästa andningslarmet här!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Snuza Hero MD (Vinnare!)2. Snuza Pico

Idag använder många föräldrar andningslarm för att hålla på koll på hur deras spädbarn sover, när det behöver mat eller om det vaknar upp helt plötsligt på natten. Ett andningslarm kan jämföras med ögon i nacken som håller koll på din bebis, även om du inte är i samma rum när din bebis sover. Att köpa ett andningslarm är ett smart val, speciellt om du vill veta mer om ditt barns andningsmönster. Vi har därför jämfört andningslarm i vårt andningslarm bäst i test för att hjälpa dig att hitta det bästa andningslarmet, just för dig och din bebis.

Varför ska man skaffa ett andningslarm?

Nyfödda andas ibland periodiskt och tempot är inte alltid konstant, och kan ibland vara för snabbt eller för långsamt. Ditt barn kan även sluta andas i ett par sekunder, men sedan börja att andas igen. Detta kan orsaka onödig stress och därför kan det vara bra att köpa ett andningslarm för att få bättre koll på ditt barns andning. Du behöver dock se till att andningslarmet faktiskt fungerar som det ska, så att du faktiskt hör när ditt barn vaknar. I vårt andningslarm bäst i test hittar du andningslarm som fungerar, så att du inte behöver oroa dig för att missa något!

Olika typer av andningslarm

Det finns olika sorters andningslarm på marknaden och det är därför viktigt att veta hur de faktiskt fungerar, för att få en bättre förståelse och göra det rätta valet.

Rörelselarm

Dessa andningslarm monteras normalt sätt på barnets mage, blöja eller kläder. Om barnet slutar att röra på magen i mer än 20 sekunder så går larmet. Dessa monitorer är enkla att använda och även användbara om man reser.

Syremätarmonitorer

Dessa används sällan av privatpersoner, utan brukar oftast användas av sjukhus och andra medicinska institutioner. Dessa larm fungerar genom att hudens syre mäts, och om nivån faller under 92% så utlöses larmet.

Hjärt- och andningsmonitorer

Dessa andningslarm registrerar bröst rörelser och hjärtats elektriska aktivitet med hjälp av två elektroder som monteras på spädbarnets bröst. Dessa larm är inställda på 60 hjärtslag per minut för äldre barn och 80 hjärtslag per minut för yngre.

Topp 2 Bästa Andningslarm 2024

Det kan ibland vara svårt att hitta det perfekta andningslarmet för ditt barn och därför har vi sammanställt denna guide med andningslarm test för att hjälpa dig att hitta det bästa andningslarmet.

1. Snuza Hero MD

Hero från Snuza är ett otroligt populärt andningslarm som är föregångaren till deras Pico-larm, men vi valde att ta med det då det är ett av de mest populära på marknaden just nu.

Hero är ett portabelt andningslarm som kan fästas på kanten av barnets blöja så att det inte är i vägen när barnet sover, utan att kompromissa på vare sig tillförlitligheten. Då den är så kompakt och lätt så är den även ett utmärkt val även att använda om man är iväg på resor, då den tar upp lite plats och allt du behöver är den lilla dosan.

Den övervakar ditt barns andningsrörelser oavsett om spädbarnet sover i sin egen säng, eller i vagnen eller i babyskyddet. Snuza Hero övervakar och varnar om barnets andning är för svag eller om färre än 8 andetag per minuter registreras.

Om andningslarmet inte känner av några rörelser på 15 sekunder så börjar det vibrera i ett försök att få barnet att återuppta andningen. Om dessa vibrationer inte hjälper för att få igång barnets andning så börjar larmet att pipa, för att signalera att barnet inte rört sig på 20 sekunder. Hero har inga sladdar eller kablar för att säkerhetsställa att barnet inte kan skadas av produkten. Den använder inga radiofrekvenser i heller för att överföra information.

När det kommer till säkerhet och tillförlitlighet så har Snuza Hero genomgått en certifieringsprocess som tagit flera år, vilket gjort att det har blivit det första andningslarmet på marknaden som klarat av certifiering enligt EU-direktivet 93/42/EEG. Detta betyder att Snuza har tagit fram det första klass IIb certifierade mobila andningslarmet på marknaden.

Snuza Hero är verkligen ett bra andningslarm och vi gillar att det uppfyller säkerhetskrav, samt att det är portabelt och väldigt tillförlitlighet. Därför ger vi detta andningslarm bäst i test då vi anser att det är ett av de bästa på marknaden idag och är väl värt priset.
Se priset här!

2. Snuza Pico

Snuza Pico är storebrodern till det populära andningslarmet Hero och är en modell med fullspäckad med funktioner som man inte hittar i Hero-varianten.

Som med Hero så fästs även Pico direkt på barnets blöja och övervakar sedan ditt barns andningsrörelser, oavsett om barnet sover i sängen eller vagnen.

Om andningslarmet inte registrerar några rörelser på 15 sekunder så börjar det att vibrera i ett försök att aktivera barnets andning. Om detta inte hjälper så ljuder det inbyggda alarmet för att varna.

Det som skiljer detta andningslarmet från mängden är att det går att ansluta mot med en mobiltelefon eller surfplatta med iOS eller Android, för att enkelt hålla koll på barnets rörelser och andning. Sändaren inuti mätaren använder sig av tekniken Bluetooth low-energy och har en räckvidd på 10m inomhus, men upp till 30 meter utomhus. Detta är en smart funktion då den ger mer statistik och information som kan vara bra och gör det till en betydligt smartare produkt.

Snuza Pico övervakar även barnets temperatur och även kroppsposition, för att kunna ge en så detaljer mätning som det bara går. En annan fördel med Pico är att den har ett uppladdningsbart batteri som är designat för att hålla hela produktens livslängd, som enkelt går att ladda upp med laddningsstationen som ingår när man köper produkten.

Snuza Pico är ett bra val om man är ute efter ett lite mer avancerat andningslarm med många funktioner och som går bra att ansluta mot med en mobiltelefon eller surfplatta. Det är betydligt dyrare än Hero, men samtidigt så kan det mycket väl vara värt det om du känner dig begränsad med Hero.
Se priset här!

2 svar på ”Andningslarm bäst i test 2024 – Hitta det bästa andningslarmet här!”

  1. Hej, jag hoppas att hero- larmet värnar efter 15 SEKUNDER och inte MINUTER som det står i texten

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.