Wake-up Light bäst i test 2024 – Jämför Philips wake-up lights

av
1. PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF35002. PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF35053. PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF3520
PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF3500PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF3505PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF3520
Se priset härSe priset härSe priset här

Att vakna upp på morgonen kan ibland vara svårt och jobbigt, speciellt på vinterhalvåret när solen oftast inte har gått upp innan alarmet börjar tjuta på morgonen. Företaget Philips har därför tagit saken i egna händer och tagit fram en serie produkter som är tänkta att avhjälpa just detta problem, som de kallar för Wake-up lights. Vi har nu sammanställt detta wake up light bäst i test för att hjälpa dig att välja den bästa wake-up light klockan på marknaden.

Vad är wake-up lights och hur fungerar de?

Wake-up lights är som en perfekt alarmklocka som låter dig att vakna på bästa möjliga sätt på morgonen. Du ställer in vald tid när du önskar att bli väckt på morgonen, och när det väl är dags så börjar alarmklockan att lysa svagt och sedan starkare och starkare i sovrummet. Lampan är designad på ett sätt för att avbilda en soluppgång och är designade för att väcka dig på ett naturligt sätt.

Vad för fördelar finns det med wake-up light klockor?

Fördelarna med en wake-up light alarmklocka är många, men den stora fördelen är faktiskt att det är ett betydligt lugnare och mer naturligt sätt att vakna upp på. Med en wake-up light klocka så slipper du störande ljud som gör dig stressad, sen är det ju helt klart en bonus att man också kan använda den som en vanlig lampa!

Wake-up light bäst i test

Det finns många olika modeller av wake-up lights och därför kan det ibland bli svårt att välja mellan olika modeller, därför har vi sammanställt denna väckarklocka ljus bäst i test för att underlätta för dig och hjälpa dig att hitta den bästa philips wake up light just för dig.

1. PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF3500

PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF3500 är instegsmodellen som har alla de mest vanliga funktionerna som du kan förvänta dig av en alarmklocka. När alarmet går så kommer ljuset att öka under en period av 30 minuter med en maximal ljusstyrka 200 lux.

Det finns 10 olika lägen av ljusstyrka som du kan justera och detta gör även den till ett bra val om du önskar att använda din wake-up light som en läslampa innan du går och lägger dig på kvällen. HF3500 har endast ett alarmljud som inte går att stänga av, men det finns en snooze knapp som som man aktiverar genom att lägga handen mot klockan.

Klockan har en väldigt minimalistisk och kompakt design och på framsidan av klockan så hittar vi både knappar som används för att kontrollera klockan, en tydlig display där man kan utläsa tid och övriga information. LED-lamporna sitter monterade i den runda cirkeln som går runt klockan och ger ett bra sken när lamporna är aktiverade.

Philips HF3500 är en perfekt instegsmodell som även ser bra ut om du vill ha något en enkel modell som gör jobbet, utan en massa överflödiga funktioner. Om du önskar fler funktioner såsom val av alarmljud, solnedgångläge eller radio så är nog detta inte valet för dig.

Se priset här!

2. PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF3505

Det finns två stycken olika ljud som du kan välja att vakna upp till, som båda två är korta ljudklipp av fågelsång, som båda två låter väldigt bra att vakna upp till. Om du känner dig begränsad av dessa två ljud så går det även att välja att vakna upp till din favorit radiostation med hjälp av den inbyggda FM-radion i klockan.

Ljudet som produceras när man lyssnar på radio via klockan är relativt bra och det finns inget att klaga på, samma sak gäller signalstyrkan även då klockan har en inbyggd antenn.

Om du är ute efter en wake-up light klocka med inbyggd FM-radio så är detta ett utmärkt val, med en snygg design som låter dig att vakna upp på morgonen till din favorit radiostation medans ljuset väcker dig från sömnen. En riktigt bra klocka om instegsmodellen inte riktigt räcker till för dig!

Se priset här!

3. PHILIPS WAKE-UP LIGHT HF3520

Philips wake-up light HF3520 är värstingmodellen i Philips serie av wake-up light alarmklockor, och då detta är värstingmodellen så har den även allt du behöver och lite till. Klockan har en LED-lampa på 300 lux och 20 stycken justerbara ljusinställningar som låter dig att anpassa just hur du vill vakna upp, utan att känna dig begränsad.

När det kommer till alarmljud så finns det 5 stycken olika som du kan välja mellan, men givetvis går det även bra att använda den inbyggda FM-radion och bli väckt till din favoritstation. Du kan även välja att sätta upp till 2 stycken olika larm på denna klockan, vilket inte går på övriga modeller där du endast kan ha ett.

Du kan också ändra perioden för hur lång tid det ska ta innan ljuset når sin maxnivå (20 – 40 minuter). Det går även bra att använda alarmklockan som en läslampa där du kan justera nivån av ljusstyrkan till en som du känner dig bekväm med.

Den är designad för att väcka dig, men den har samtidigt även en funktion som hjälper dig att somna på kvällen. Ljusstyrkan på lampan justeras långsamt och blir lägre över en definierad tidsperiod och om du har radion igång så kommer även ljudet bli lägre, till både lampan och radion stängs av. Detta är en bra funktion som låter dig att slappna av på kvällen och som hjälper dig att somna.

Detta är en av de bästa wake-up light klockorna på marknaden som erbjuder många funktioner som inkluderar allt från stöd för läslampa till ett solnedgångsläge som hjälper dig att somna på kvällen. Den kostar dock en del, men är man villig att betala för alla de funktioner som denna erbjuder så är det ett mycket bra val.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.