Luftmadrass bäst i test 2024 – hitta den bästa luftmadrassen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Buildor.se, Fyndiq.se och Cdon.se.
1. BestWay Pavillo Roll & Relax Air2. Fortech Luftmadrass3. BestWay Dubbel Luftmadrass
BestWay Pavillo Roll & Relax AirFortech LuftmadrassBestWay Dubbel Luftmadrass

Vill du kunna ha gäster utan att behöva dedikera ett helt rum för att vara gästrum, eller orkar du helt enkelt inte ha en madrass som tar upp mycket plats i garderoben? Då låter det som du söker efter en luftmadrass! En luftmadrass är en uppblåsbar madrass som inte tar lika mycket plats då man kan tömma madrassen på luft och vika ihop den efter användning så att du lätt kan förvara den i din garderob.

Detta gör att du lätt kan erbjuda en sängplats ifall en vän skulle vilja sova över, eller ifall dina utflyttade barn kommer på besök.

Vi har testat luftmadrasser och sammanställt detta luftmadrass bäst i test så att du enkelt kan hitta den bästa luftmadrassen för dig och dina behov. Häng med!

Att tänka på när man ska köpa luftmadrass

Storlek

Först och främst bör du tänka ut vad för storlek du normalt sett skulle behöva. Har dina vuxna någon respektive som också ska kunna sova över? Då kanske de vill dela säng? Då kan det vara bra att ha en twin-size luftmadrass, en dubbelsäng fast i luftmadrass-form! Eller vill du ha en enkelsäng? Oavsett vad du är ute efter för storlek finns det på marknaden.

Det är även viktigt att du tänker på storleken rent praktiskt också. Vart ska den stå någonstans när den väl är uppblåst? Kommer den få plats där? Du får anpassa storleken på luftmadrassen efter utrymmet du har så att du är säker på att madrassen får plats. Dessutom kanske du inte vill ha en allt för stor luftmadrass då den kan vara ganska otymplig och svår att förvara lika smidigt som en liten luftmadrass.

Komfort

Det är en vanlig missuppfattning att luftmadrasser kan vara osköna och att man vaknar med ont i ryggen efter en natt i en luftmadrass. Detta var sant förut, men med dagens madrasser är detta inte fallet om man väljer en bra luftmadrass. Vi har testat så att komforten är bra och att man inte får ont av att sova i madrasserna. Den bästa luftmadrassen ska ju inte bara vara smidig att förvara utan också skön att sova i!

Inbyggd pump

Något annat som är otroligt viktigt är att det finns en inbyggd pump i luftmadrassen så att du inte behöver köpa till en, då detta blir en onödigt extrakostnad då det finns luftmadrasser med inbyggd pump. Med en inbyggd pump sätter du på pumpen och vips så är madrassen fylld med luft. När du sedan vill tömma madrassen sätter du på pumpen igen och all luft försvinner snabbt och smidigt ur madrassen. Det är viktigt att all luft försvinner så att du kan vika ihop luftmadrassen så mycket som möjligt. Då tar den mindre plats i garderoben.

Pris

Priset är något man kanske inte vill titta på egentligen men för många är det ett måste, dessutom tycker vi inte att man ska lägga onödigt mycket pengar på en luftmadrass. Vi listar endast prisvärda luftmadrasser i vårt luftmadrass bäst i test, så att du inte köper en onödigt dyr luftmadrass med samma funktioner som en billig luftmadrass.

Nu när vi har gått igenom lite vad vi tycker ni ska ha i åtanke när ni köper en luftmadrass tycker vi att det är dags att gå igenom vilka luftmadrasser som fått bemärkelsen bäst i test av oss.

Luftmadrass bäst i test

Luftmadrass bäst i test - BestWay Pavillo Roll & Relax Air1. BestWay Pavillo Roll & Relax Air

Letar du efter en luftmadrass som passar utmärkt för dina utomhusutflykter och som du dessutom kan få till ett förmånligt pris? Då är BestWay Pavillo Roll & Relax Air det perfekta valet för dig! Med denna luftmadrass kan du känna dig säker att du ligger bekvämt oavsett vilken terräng du har madrassen på.  

Under camping och andra utomhusaktiviteter är lätt packning och vikt ofta en mycket viktig faktor. Med Pavillo Roll & Relax behöver du inte tänka på att bära med dig en pump till madrassen. Den inkluderade bärväskan fungerar nämligen som en pump och blåser upp sängen på 90 sekunder! 

Det enda du behöver göra för att blåsa upp sängen är att ansluta bärpåsen till ventilen. När du sedan öppnar påsen och svänger den upp och ned med kraftig fart samlas mycket luft och tvingar på så sätt in luften i sängen. Upprepa denna rörelse tills du känner att sängen fått önskad fasthet. Detta innovativa system gör att du slipper bära med dig extra packning på vandringen. 

När du vill tömma madrassen kan du enkelt göra det genom att öppna ventilen, för att sedan lägga tillbaka madrassen i bärväskan för smart förvaring och transport. Förutom madrass och bärväska medföljer även en uppblåsbar kudde som gör att det bli ännu bekvämare att ligga på Roll & Relax Air.  

Madrassen är i Queensize storlek, har en längd på 2,03 meter och är hela 1,52 meter i bredd, vilket gör att det lätt får plats två vuxna på madrassen för lata dagar ute i naturen! 

Specifikation

  • Storlek: 2,03 m x 1,52 m Queensize
  • Uppblåsningssystem: Aircinch bärpåse 
  • Innehåller: En luftmadrass, en Aircinch luftväska, kudde & lagningslapp
Se priset här!

Luftmadrass bäst i test - Fortech Luftmadrass 2,03 m x 1,52 m2. Fortech Luftmadrass 2,03 m x 1,52 m

Fortech luftmadrass är det givna valet för den som är ute efter en madrass med lång hållbarhet och är en säng som har slittåligt material. Madrassen är speciellt utformad med fortech-material. Denna kombination av PVC och polyester ger inte endast en bekväm yta att sova på, den är även mycket starkare än vanlig PVC.  

Med traditionella PVC-bäddar håller sängen ofta inte en jämn temperatur när du sover, men med detta vävda material säkerställer det att sängen varken blir för varm eller kall under vila. Madrassen är även konstruerad för att vara 150 gånger mer motståndskraftig mot repor, i jämförelse med andra material.  

Som om detta inte vore nog i form av komfort, så ger den unika vågstrålsutformningen en mjuk och bekväm yta. Då balkarna inte är raka linjer blir madrassens sängyta mycket jämnare. Det ger även ett mer ergonomiskt och bekvämt underlag att sova på. Fortech luftmadrass har en inbyggd elektrisk luftpump, som gör att det blir mycket enkelt att blåsa upp madrassen, på endast 5 minuter.  

När du sedan vill tömma madrassen på luft, kan detta enkelt göras genom en snabb avluftningsskruvventil, och du kan förvara madrassen i den medföljande bärväskan. Fortech luftmadrass har en längd på 2,03 meter och är 1,52 meter i bredd, och passar perfekt för inomhusbruk. Vi rekommenderar verkligen denna premium luftmadrass som ger både en lyxig och avslappnande sovupplevelse!  

Specifikation: 

  • Storlek: 2,03 m x 1,52 m  
  • Uppblåsningssystem: Inbyggd elektrisk luftpump 220-240V 
  • Innehåller: En luftmadrass, förvaringsväska, reparationsväska 

Se priset här!

Luftmadrass bäst i test - BestWay Dubbel Luftmadrass3. BestWay Dubbel Luftmadrass

Vi har självklart också tagit med en luftmadrass på vår topplista som är både anpassad för utomhus- och inomhusbruk! BestWay dubbel luftmadrass är en högkvalitativ och komfortabel madrass som passar minst lika bra för campingresan som för extrabädd när du har besök hemma! 

Topplagret på denna madrass är vattentät, så du kan känna dig helt säker även om vädret inte är det bästa. Förutom att topplagret håller fukt och vatten borta ser det till att dina lakan ligger på plats utan att glida runt på madrassen. Madrassen kan fyllas till en höjd på 30 centimeter, något som gör det mycket bekvämt då du ligger en bra bit ifrån golvet.  

BestWay dubbel luftmadrass har en inbyggd AC luftpump, vilket är ett enkelt och smidigt sätt att fylla och tömma madrassen på nolltid. Långt borta är de dagar då du behöver kämpa länge med att få in tillräckligt med luft i madrassen för önskad fasthet.  

Luftmadrassen har en längd på 1,91 meter och är 1,37 meter bred och passar för 1-2 personer att sova på. Madrassens ena sida har dessutom en inbyggd kudde så du slipper ta med dig egen. 

Vi kan starkt rekommendera BestWay dubbel luftmadrass för den som söker en madrass i slittåligt material som tål bruk för både inomhus och utomhus minst lika bra! 

Specifikation: 

  • Storlek: 1,91 m x 1,37 m  
  • Uppblåsningssystem: Inbyggd AC luftpump 
  • Innehåller: En luftmadrass, inbyggd kudde, säkerhetsventil 
Se priset här!

Tidigare test av luftmadrasser med toppbetyg

Jilong Luftmadrass med inbyggd pump

Denna luftmadrass från märket Jilong är en av de bästa luftmadrasserna på marknaden i dagsläget och även en av de bästsäljande luftmadrasserna, vilket inte är konstigt med tanke på dess grymma kvalité blandat med kapaciteten och bekvämligheten den erbjuder.

Med 48 centimeters sovhöjd och en kapacitet på 200kg så kan du vara säker på att luftmadrassen inte läcker luft under natten och du vaknar upp på golvet. Det medföljer en automatisk pump till luftmadrassen som blåser upp den på ungefär en minut, så att du inte behöver göra det själv.

Det är en stabil luftmadrass som passar inte bara en person utan faktiskt två personer vilket är bra när du har två gäster över som kanske vill dela säng (läs: par). Den kan användas så gott som i vilka tillfällen som helst, vare sig det är hemma, på resande fot eller under camping. Luftmadrassen är tålig och klarar många tuffa förhållanden rent miljömässigt.

Den här får definitivt en plats i vårt luftmadrass bäst i test då det är en luftmadrass som kommer hålla långt framöver oavsett vilka förhållanden du utsätter den för!

Intex Luftmadrass med kuddstöd PVC

Näst på tur i vårt luftmadrass bäst i test har vi en luftmadrass med en unik Fiber-Tech-konstruktion som består av tusentals av polyesterfiber av hög styrka.

Det positiva med polyesterfiber är att det inte tänjs ut på samma sätt som traditionella luftmadrasser och därför har den än längre hållbarhet så att du kan vara säker på att du kommer få uppleva hur det kändes när du använde den första gången: stabil, stadig och bekväm.

Orkar du inte ha med dig en kudde på resan eller har du ingen extrakudde för dina gäster? Ingen fara, på denna Intex luftmadrass så finns faktiskt ett inbyggt kuddstöd som fungerar utmärkt som kudde. Även i denna ingår en automatisk pump som inom 2 minuter fyller och tömmer luftmadrassen på luft. Denna luftmadrass är anpassad för en person, men är något större än en enkelbädd (99cm).

Dess bekvämlighet och stabilitet som håller i många år gör att även denna är en självklar produkt i detta luftmadrass bäst i test.

Outwell luftmadrass Flock Classic Double

Vill du ha en luftmadrass som är anpassad för camping (men såklart kan användas hemma också)? Då är denna campingklassiker från Outwell för dig! Med en icke-glidande överdrag i velour kan vi lova att du kommer kunna sova gott, då det är mjuk och samtidigt behagligt för kroppen.

Kroppen klibbar sig inte fast i överdraget utifall du svettas vilket kan vara skönt då det ofta kan bli varm i tält. Även denna, likt den första, är en dubbelsäng och fungerar för två personer (och säkerligen ett barn till ifall så skulle behövas.

Finns det hjärterum, finns det stjärterum!).
Den finns även i enkelbäddsvariant ifall du inte har ett tillräckligt stort tält för en dubbelsäng eller av andra anledningar inte vill ha en dubbelsäng. Vi kunde inte låta bli att ta med denna campingklassiker i vårt camping luftmadrass bäst i test då det är en klassiker av en anledning, det är en riktigt bra luftmadrass!

Referenser och inspiration
Test av liggunderlag
Koordinater.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.