Ställbara sängar bäst i test 2023 – hitta den bästa ställbara sängen

av
1. Dream Lyx 902. Kinnabädden Jupiter ställbar säng 105

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Fyndiq.se och Sleepo.se.
Du spenderar otroligt mycket tid i din säng, därför är det viktigt att du sover gott. Det kommer nämligen att påverka ditt dagliga liv och hur du mår. En dålig säng kan leda till att man får ont i kroppen och även att man är på dåligt humör under dagen.

Alla använder sina sängar på olika sätt, en del sover endast i dem, andra tycker om att ligga och läsa i sängen medan andra känner att de behöver maximalt stöd och komfort under hela den tid de befinner sig i sängen. När du införskaffar en ställbar säng har du chansen att få det stöd du behöver hela tiden. Du ser till att du alltid kan sova gott vilket kommer leda till en bättre hälsa. En bra säng håller upp till 30 år. Därför är det en investering som är väl värd att göra.

I vårt ställbara sängar bäst i test går vi igenom alla de bästa ställbara sängar på marknaden så att ditt val av säng blir så lätt som möjligt. Innan vi går in på resultatet av vårt ställbara sängar bäst i test så ska vi först gå igenom vad priset är, och varför du bör investera i en ställbar säng. Häng med!

Vad kostar en ställbar säng?

En ställbar säng kostar från 7000 kronor och uppåt ofta, om du inte lyckas pricka in ett schysst erbjudande där sängen är nedsatt eller på rea. När det handlar om så mycket pengar är det viktigt att man ser till att läsa på inför köpet så att man garanterat blir nöjd. Vi har testat ställbara sängar åt dig så att du kan välja mellan favoriterna och på så sätt kommer du att spara enormt mycket tid.

Det som avgör priset på en ställbar säng är hur bra madrass den har, storleken, hur bra motor den har samt vilken typ av bäddmadrass. När man tänker på ställbara sängar tänker många på äldre människor som har problem att ta sig upp ur sängen. Dock är ett faktum att ställbara sängar motverkar många av de delar som den äldre befolkningen kämpar med. Därför är det viktigt att man investerar i en ställbar säng och det kan göra så att man slipper tampas med många krämpor på ålderns höst.

Du bör investera i en ställbar säng av alla dessa anledningar:

  • Känner du dig ofta rastlös i benen när du lägger dig för att sova? En ställbar säng ser till att motverka det utan att du behöver ge upp på en god natts sömn.
  • Har du ont i ryggen? En ställbar säng ger dig det stöd som du behöver för att slappna av och sova gott.
  • Om du är förkyld kommer du att sova bättre om du höjer upp din huvudända något.
  • Den som snarkar kan även den höja upp huvudändan för att på så sätt låta kroppen få friare luftvägar.
  • Om du tycker om att läsa i sängen eller har tv i sovrummet är det ett mycket bra val för dig. Du kommer från och med nu ligga mycket bekvämare.
  • En ställbar säng är mycket lämplig för gravida kvinnor och även mammor som vill amma sitt barn i sängen.

Ställbara sängar bäst i test

1. Dream Lyx 90

På Fyndiq hittar du en ställbar säng som heter Dream Lyx 90. Denna säng är 90 centimeter bred och erbjuder höj och sänkbar fotända samt huvudända.

Du kan givetvis även välja att endast höja ena änden i taget. Den levereras med en fjärrkontroll och är färgad i en snygg mörkgrå färg som inte drar till sig damm.

Givetvis levereras den med sängben och på sidan av sängen finns det ett fack för fjärrkontrollen. Du kan med fördel beställa två av denna för att få till en dubbelsäng.
Se priset här!

2. Höie Ställbar säng 200

Denna är en kundfavorit av ställbara sängar. Det är en exklusiv säng som erbjuder dig en trådlös fjärrkontroll. Oftast är fjärrkontrollen fäst med en sladd, vilket visserligen gör det svårare att tappa bort den men gör att du får en mindre lyxig känsla.

Denna säng har hela 7 stycken komfortzoner samt en dubbelfjädrad resårbotten. Även denna säng är 90 centimeter bred och du kan med fördel ställa två stycken bredvid varandra för att du ska kunna få till en dubbelsäng. När man beställer en ställbar säng rekommenderar de flesta tillverkare att man separerar på sidorna för att var och en ska få bäst komfort.

Dessutom följer det med ett överdrag med en kylande effekt till denna säng.
Denna säng är mycket snyggt designad i ljusgrått med eleganta metallben. Den är totalt 70 centimeter hög.
Se priset här!

3. Kinnabädden Jupiter ställbar säng 105

En säng som alltid dyker upp i alla ställbara sängar bäst i test är den älskade Jupitervarianten av sängen. Det var en av de första som kom ut på marknaden och den har genom året blivit förbättrad, mer prisvärd och givetvis även mer modern.

Denna säng har en 5-zonad följsam resår som förändrar sig efter din kropp för att ge dig en maximal komfort. Sängen säljs i storlek 90 men du kan med fördel ha två stycken ståendes bredvid varandra för att skapa dubbelsäng.

Bäddmadrassen i denna säng består av 40 centimeter latex. Denna säng är självventilerande och delar av resårmadrassen består av samma typ av material som används i sportkläder vilket gör att sängen andas. Givetvis går överdraget att ta av och tvätta trots det.

Dessa sängar beskrivs ofta som äkta skandinaviskt sängkomfort och de är otroligt älskade i Norden. Om du är osäker på vilken säng du kan skaffa är en Jupiter alltid ett säkert kort. De har även flera andra ställbara sängar som även de har kommit med i flera artiklar med bäst i test.
Se priset här!

Slutsats

När det handlar om ett så pass dyrt inköp som en ställbar säng faktiskt är, då är det viktigt att man är säker. Om du känner dig osäker på vilken säng du vill ha bör du besöka ett flertal butiker och provligga dem innan dess att du beställer en säng online. Det handlar trots allt om en investering för 20 – 30 år framåt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.