Värmedyna bäst i test 2024 – hitta den bästa värmedynan

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. OBH Nordica Relief 40102. Bosch PFP11363. Beurer HK58
OBH Nordica Relief 4010Bosch PFP1136Beurer HK58
Se priset härSe priset härSe priset här

Lider du av stela muskler och värk? Eller vill du kunna vila upp dig efter en hård dag på jobbet eller efter ett hårt träningspass? Då skulle vi rekommendera att du införskaffar dig en värmedyna! En värmedyna är en slags dyna som värms upp av elektricitet och är perfekt att ha under vinterhalvåret efter en kall dag ute i snön.

Sätt på en varm kopp te, sätt på värmedynan och läs den där boken du tänkt läsa, eller titta på tv medan du värmer kroppens stela partier och kopplar av. Det är du värd!

Att välja värmedyna kan vara svårt och därför har vi jämfört värmedynor i vårt värmedyna bäst i test så att du slipper köpa hem och returnera de värmedynor som faktiskt inte håller kraven. Vårt mål är att du ska kunna spara både tid och pengar genom att snabbt och enkelt hitta den bästa värmedynan. Innan vi går in på resultatet på vårt värmedyna bäst i test så ska vi snabbt gå igenom vad du bör tänka på inför köpet av värmedyna.

Att tänka på när man ska köpa värmedyna

Typ av värmedyna

Den mest populära typ av värmedyna är den som är formad som en tunn kudde. Detta då den kan formas och kan användas på många delar av kroppen. Ifall du köper en fast typ av värmedyna, så som en speciellt utformad för nacken, så kan den endast användas för nacken och inga andra partier du möjligtvis kan bli stel i eller skulle vilja använda värmedynan på.

Det finns både för och nackdelar med värmedynor som är specialanpassade. Vi har inkluderat två värmedynor i kuddformat, och sedan en specialiserad för rygg och nacke, i vårt värmedyna bäst i test.

Du får själv bestämma ifall du vill ha en specialanpassad eller ej. De specialanpassade är bättre ifall du har en del av kroppen du ofta är stel i eller behöver uppvärmd för att mjuka upp musklerna och få dig att kunna slappna av i sängen efter en stressig vecka.

Design

Något många inte tänker på är designen, och det kanske inte är huvudfokuset under användning av värmedyna men det är en klar fördel att värmedynan går hand i hand med den andra inredningen så du kan ha den liggandes i fåtöljen eller i soffan även när gäster kommer på besök. Smaken är som baken och därför har inte vi jämför designen på värmedynorna, det är ju trots allt upplevelsen som faktiskt spelar roll.

Pris

Priset är något som man faktiskt inte alltid vill erkänna att man behöver titta efter. Oavsett om du redan vet ungefär hur mycket du har att röra dig med i ditt köp av värmedyna, eller ifall du bara är sugen på att köpa en värmedyna och priset inte spelar någon större roll så kan vi säga såhär: de flesta är otroligt billiga för vad du faktiskt får! Prisskillnaden bland produkterna i vårt bäst i test är näst intill obefintlig, det kan handla om några hundralappar hit och dit.

Kom även ihåg att ockerpriser när det kommer till värmedynor är oftast för bra för att vara sanna. Vi rekommenderar alltid att du väljer ett märke du hört talas om förut, annars kan du råka ut för billiga kopior som inte alls håller och det dröjer inte alls länge förens du behöver köpa en ny värmedyna för att den första gick sönder.

Det kan även vara en brandfara att köpa en billig värmedyna kopia då elektroniken i dynan kan vara trasig och då fatta eld när du minst anar det. Vid brand av textilier behöver du en brandfilt, läs vårt test av brandfiltar ifall du inte har en ännu.

Nu när vi gått igenom vad vi rekommenderar att du tittar efter när du väljer värmedyna är det äntligen dags för testresultaten. Vad väntar vi på? Vi dyker rakt ner i värmedynorna!

Värmedyna bäst i test

1. OBH Nordica Relief 4010

Först ut är OBH Nordica elektiska värmedyna. Denna 30×40 värmedyna är ett perfekt alternativ för dig som har ont i ryggen eller är frusen av dig. Med ett praktiskt spännband kan du lätt spänna fast värmedynan så att den sitter där den ska.

Detta möjliggör även att du kan använda den på andra delar av kroppen än just ryggen eller nacken. Du kan spänna fast den på låren efter ett hårt benpass på gymmet eller kanske för att värma upp stussen efter en kall dag i snön?

Värmedynan är gjort i polyester och är därför mycket mjuk och skön att ha på kroppen än längre tid. Beroende på hur stel eller frusen du är kan du lätt reglera värmen på dynan genom dess tre värmeinställningar, och om du råkar somna är det inga problem – denna värmedyna har nämligen automatisk avstängning efter tre timmar samt ett överhettningsskydd!

Med en avtagbar strömbrytare kan du lätt tvätta värmedynan i din tvättmaskin (tvättas i max 40ºC). Vi alla vet att dynor och liknande ofta råkar ut för olika olyckor när det finns mat i närheten och dina barn leker, då är det skönt att du faktiskt kan tvätta värmedynan och inte behöver sitta med en sunkig värmedyna med diverse drycker och såser på!

Det var ingen tvekan på att denna skulle bli den vi nämnde först i vårt värmedyna bäst i test resultat då vår testgrupp blev otroligt förtjusta i denna värmedyna på en gång. Vill du ha en prisvärd värmedyna som du kan använda på alla möjliga kroppsdelar? Då är detta alternativet för dig!

2. Bosch PFP1136

Näst på tur står Bosch PFP1136. Bosch är ett väletablerat varumärke och det är nog få som inte har något från Bosch i sitt hem idag, vare sig det handlar om deras inbyggnadsugnar, eller deras matberedare.

De gör helt magnifika produkter och hamnar alltid i våra bäst i test. Och denna Bosch värmedyna är inget undantag. Likt den från OBH Nordica har denna värmedyna 3 olika värmeinställningar.

Så vad är det egentligen som skiljer de åt? Jo, den här är något större (45×45) och kan därför täcka ett större område av kroppen. Dessutom är denna med en dyna gjord på bomull och ett fleece-överdrag (som man lätt kan ta av och tvätta emellanåt).

Men det som är de allra bästa, vet ni vad det är? Bosch är så stolta över sina produkter så de erbjuder deras medlemsprogram myBosch en NöjdKund-garanti, är du inte 100% nöjd, får du pengarna tillbaka! Otroligt bra!

Se priset här!

3. Beurer HK58

Sist men inte minst är värmedynan från Beurer specialanpassad för dig med rygg- och nackont! Med ett mjukt överdrag är detta en så otroligt skön värmedyna som du enkelt kan spänna fast runt midja eller hals för att få den att sitta där den ska. Även denna stängs automatiskt av, i detta fall efter 90 minuter, för att motverka risk för överhettning.

Med tre olika temperaturinställningar kan du lätt reglera temperaturen för att få det exakt så varmt du vill ha det.

Måtten på denna produkt är något större än de två föregående, då den är specialanpassad för rygg och nacke. Den är 62x42cm och kan därför täcka hela rygg- och nackpartiet. Vill du ha en värmedyna mot din stela nacke eller ömmande rygg? Då är detta värmedynan för dig!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.