Luskam bäst i test 2023 – hitta den bästa luskammen

av
1. Nitfree luskam2. Medisana Elektrisk luskam3. Apoteket Luskam

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Apotek hjärtat, Apoteket.se och Meds.se.
Går det larm på ditt barns förskola eller skola att det går löss? Då är det dags att luskamma hela familjen för att inte hamna i “lushelvetet”, där lössen avlöser varandra hos era barn. Det är otroligt viktigt att alla i familjen behandlas samtidigt så att alla huvudlöss dör, och du slipper behandla huvudlöss gång på gång. Först och främst behöver du en luskam och det är exakt vad denna artikel är fokuserad på (söker du efter ett lusmedel också? Då rekommenderar vi att du läser vårt lusmedel test här!).

Att hitta den bästa luskammen är något som kan vara svårt utan att faktiskt testa och jämföra bland luskammar. Många forskare pekar även på att en bra luskam kan vara det enda som behövs vid lössangrepp då en riktigt bra luskam fångar upp både lössen och även gnetter (lusägg) vilket förhindrar att fler löss föds. I vårt luskam bäst i test så hittar du de allra bästa luskammarna.

Innan vi går in på resultatet på vårt luskam bäst i test och hittar den bästa luskammen just för dig så ska vi snabbt gå igenom vad du bör tänka på i val av luskam.

Att tänka på när man ska köpa luskam

Typ av luskam

Det finns många olika typer av luskammar. Visste du till exempel finns elektriska luskammar? Vi har inkluderat en elektrisk luskam som fick priset som elektrisk luskam bäst i test i listan nedan då det är en av de bästa luskammarna vi någonsin testat.

Hur som, det finns luskammar i plast, de är alltid betydligt billigare men samtidigt mindre pålitliga då lössen lätt kan smita igenom kammen (och ifall du har tjockt hår kan plasten böja sig och kammen bli obrukbar). Sedan finns det luskammar i metall, dessa är de bästa när det kommer till manuella luskammar, då de varken böjer sig eller släpper igenom några löss.

Du får det du betalar för och vi rekommenderar endast luskammar i metall eller elektriska luskammar då de är dessa som visats sig hålla längst och varit effektivast i vårt luskam bäst i test. Du kommer kunna använda dessa i flera år framöver och det kommer göra att även ifall du köper en luskam som är dyrare än en billig luskam i plast så kommer det övertid vara värt det.

Nu när du hört om de olika typerna av luskam och kanske har en bättre bild över vad för typ just du är intresserad av så är det dags att gå in på resultaten i vårt luskam bäst i test.

Luskam bäst i test

1. Nitfree luskam

Nitfree är den mest populära luskammen i Sverige och det är inte undra på varför, med en patenterat mikrokanaler som fungerar lite som ett nät fångas gnetter och löss upp och du kan enkelt avlägsna dom. Mikrokanalerna fångar även upp de allra minsta lössen, som inte vuxit till sig och därför ofta inte fångas upp av en vanlig luskam.

De flesta anger att de blir lusfria efter 3-5 dagar med hjälp av Nitfree. Det fungerar till och med ännu bättre än att behandla håret med lusmedel, vilket är bra för de som är allergiska mot lusmedel eller av andra anledningar inte vill använda lusmedel.

Tänderna på denna kam är räfflade och spiralformade vilket gör att ännu fler löss inte kan hålla fast vid hårstråna och fångas av kammen. Detta är utan tvekan den bästa luskammen i vårt luskam bäst i test!

Det finns ingen annan luskam som denna då den är skyddad av en patent, vilket gör att Nitfree alltid kommer vara den bästa.
Se priset här!

2. Medisana Elektrisk luskam

Vi pratade tidigare om att det finns elektriska luskammar, och här har vi vinnaren i vårt elektrisk luskam bäst i test nämligen Medisanas elektriska luskam.

En elektrisk luskam fungerar på det sättet att du kammar exakt som vanligt, men skillnaden är att lössen dör direkt när de kommer i kontakt med kammens tänder och därför behöver du inte använda dig av ett lusmedel.

Det är ett effektivt, både kostnadsmässigt och tidsmässigt, sätt att bli av med lössen då du endast behöver kamma igenom håret och slipper behandla huvudlössen med behandlingar som kan ta upp till 8 timmar.

Ett miljövänligt sätt att bli av med lössen. Luskamma med denna kontinuerligt tills du är helt säker på att ni blivit av med lössen. Det finns ingen risk att lössen överlever en elektrisk kam så som denna från Medisana. Prisvärt och effektivt, precis som det ska vara!
Se priset här!

3. Apoteket Luskam

En produkt från Apoteket brukar aldrig göra en besviken, speciellt inte när det är deras egentillverkade produkt. Kvalitetskontrollerna för Apoteket är otroligt svåra och därför kan man vara säker på att det man faktiskt köper är av bra kvalitet och att det är en bra luskam du får i handen.

Denna luskam i metall från Apoteket med långa tänder för tjockt och långt hår fungerar som en dans på rosor. Vi rekommenderar att du använder lusmedel i samband med denna luskam, då gnetter inte alltid fångas upp eftersom den inte är lika väl utformad som Nitfree.

Priset på denna luskam slår alla andra i detta test med hästlängder då den inte är specialutformad utan är en traditionell luskam.

Vi anser att detta är en riktigt effektiv luskam, men som tidigare nämnt, så fungerar inte denna luskam lika bra som behandling som de andra två, och därför rekommenderas en kur med lusmedel i samband med kammen.
Se priset här!

Slutsats

Har ni ert hushåll råkat ut för löss så är det viktigt att du snabbt kan behandla detta, oavsett om du väljer att göra det med en luskam eller med ett lusmedel. Många väljer, även fast luskammarna så som Nitfree och Medisana kan användas som fristående behandling, att “dubbelbehandla” med hjälp av lusmedel också. Du bestämmer själv hur du vill göra, huvudsaken är att du bli av med lusj*vlarna! Lycka till!

Läs mer:
Bästa lusmedlet hos Alltombarn.nu

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.