Lusmedel bäst i test 2024 – hitta det bästa lusmedlet mot huvudlöss

av
1. Linicin lösning mot huvudlöss2. Linicin schampo mot huvudlöss3. Paranix Sensitive
linicin lusmedelLinicin schampo mot huvudlössParanix Sensitive lusmedel
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.
Har skolan nyss varnat om att det går löss och dina barn har oturligt nog blivit drabbade av löss? Då är det nog dags för hela familjen att kamma igenom håret och sedan bekämpa huvudlössen hos er som har fått det. Men vilket lusmedel ska man använda sig av för att bli kvitt huvudlöss? Vilket är egentligen det bästa lusmedlet? Vi har gett oss ut och testat lusmedel och sammanställt ett lusmedel bäst i test så att du lätt kan få tag på det bästa lusmedlet och bli av med lössen en gång för alla!

Tips för att bli av med huvudlöss

Innan vi går in på resultatet av vårt lusmedel bäst i test så har vi lite tips till er som föräldrar som vill vara ute i god tid och minska risken för löss. Det vi vill tipsa om är nämligen Linicin Prevent Spray, ett förebyggande medel du lätt sprayar på en gång om dagen när det går löss på dagis eller skolan. Detta förhindrar att ni i er familj råkar ut för lusangrepp och ni kan vara lugna i skolstartstider och andra lustäta tider! Hur bra låter inte det?

Linicin Prevent Spray använder sig av en lukt som vi människor inte känner av alls men som huvudlössen känner och väljer att inte gå över till just vårt hår. Ifall vi alla använde oss av Linicin Prevent skulle lössen till slut dö ut, så sprid gärna ordet om detta spray!

Sprayen kan du hitta på här på Meds.se!

Kom även ihåg att det kan krävas 2 behandlingar innan lössen helt försvinner då löss lägger gnetter (lusägg) som kläcks efter ungefär 1-2 veckor. De flesta lusmedel påverkar utvecklingen av dessa gnetter och gör att de blir missbildade och inte blir nya löss.

Se till att du kammar med en luskam dagligen efter er första huvudlöss behandling så att du är säker på att de faktiskt har försvunnit. Annars är du en bidragande faktor till att lössen fortsätter sig sprida sig på förskolan/skolan, och det vill du nog inte vara.

Huvudlöss behandling – lusmedel bäst i test

Om ni har kommit till denna artikeln är det antagligen så att ni redan råkat ut för löss och behöver bekämpa huvudlössen snarast möjligt och undrar vilket lusmedel som är bäst? När man redan drabbats av löss fungerar inte ett prevent-spray dessvärre, och då behöver du använda dig av lusmedel. Vi går nu in på bästa medlet mot löss, och presenterar resultatet av vårt lusmedel bäst i test.

1. Linicin lösning mot huvudlöss

linicin lusmedelDetta lusmedlet har vi haft bäst resultat med och har visat sig vara den mest effektiva lösningen mot huvudlöss. Du trycker ut lösningen i hårbotten och masserar skonsamt in lösningen i hela håret.

Låt det sitta i 15 minuter, efter det kan du skölja ur lösningen. Efter det rekommenderar vi att du kammar igenom håret för att få bort alla de döda gnetter och löss (de kommer försvinna automatiskt genom att du duschar men det kan vara skönt att få bort de utifall att!

Har du inte en luskam och vill köpa lusmedel samtidigt? Då är Linicin helt rätt för dig, för här medföljer nämligen en luskam. Vårt resultat av vårt lusmedel test är att Linicin var det mest effektiva medel för att få bort lössen, dessutom fungerar medlet mekaniskt och därför skapar man inte en resistens hos lössen och egentligen försvårar huvudlöss behandlingen.

Helt klart det bästa lusmedlet helt enkelt!

2. Linicin schampo mot huvudlöss

Linicin schampo mot huvudlöss
Näst på tur står ett schampo mot löss, även denna från Linicin vilket inte är konstigt då det verkligen kan detta med lusmedel. Det praktiska med detta är att det endast ska sitta i under 10 minuter och att det är ett schampo vilket är lätt att smörja in i håret medan du tar en dusch. Även denna driver inte resistens då det är en mekanisk behandling.

Den enda nackdelen många lyfter med att använda ett schampo mot huvudlöss är just att det kan blandas ut med vattnet och därför inte vara lika effektivt. Vi tänkte på detta under vårt lusmedel bäst i test men såg inte att det skulle vara mindre effektivt utan det fungerade exakt lika bra som det föregående.

Smidigheten i att det var ett schampo gjorde det mycket lättare att se att man faktiskt fått med alla partier av håret och inte missade någon del (och därför kunde missa löss eller gnetter).

Linicin är ett bra val oavsett i vilken form. Du bestämmer själv ifall du vill ha det i schampo-form eller ifall du vill ha en lösning. Båda fungerar lika bra och det enda som skiljer sig åt förutom vilket form de har är just tiden behandlingen tar, men det handlar bara om en skillnad på 5 minuter. Därför får även detta lusmedel bäst i test!

3. Paranix Sensitive

Paranix Sensitive lusmedel
Sist men inte minst har vi ett lusmedel från Paranix, och detta är en helt annan typ av behandling. Du smörjer in håret med lusmedlet och sedan ska det sitta där över natten (8 timmar). Den är helt luktfri och går att använda på barn från 6 månader. En luskam för att ta bort de döda löss och gnetterna följer med här.

Det negativa med denna lösning är just att den ska sitta i 8 timmar, vilket gör att du inte kan snabbt behandla huvudlössen, dessutom är den något dyrare än de andra två i detta lusmedel bäst i test och detta påverkar så klart.

Vi har inget att invända om att behandlingen dock, då den fungerar helt felfritt och alla löss och gnetter hade dött dagen efter. Enligt Paranix behövs inte en andra behandling, och så var det för oss också. En behandling räckte för att bli av med de små j*vlarna! Bryr du dig inte riktigt om att behandlingen tar 8 timmar så är detta väldigt bra lusmedel som fungerade felfritt!

Slutsats

Nu har vi gått igenom de allra bästa lusmedel som finns idag på marknaden. Vi hoppas din huvudlöss behandling går felfritt. Har du inte redan en luskam, eller kanske vill ha en elektrisk luskam? Då kan vi rekommendera att läsa vårt luskam bäst i test. Med en elektrisk luskam och ett lusmedel i dina händer har lössen inte en chans! Lycka till!

Läs mer:
Bästa lusmedlet hos Alltombarn.nu

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.