Bästa hörselskydden 2024 – Skydda din hörsel på säkraste sättet!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Peltor WS Alert XPI2. Zekler 412R3. Peltor Sport Tac
Peltor WS Alert XPIZekler 412RPeltor Sport Tac

Bästa hörselskydden 2024 – Att skydda din hörsel när du arbetar i bullriga miljöer eller där ljudnivån är högre, är ett måste för att inte drabbas av en försämrad hörsel. Ett par bra hörselskydd skyddar dina öron och gör att du kan jobba säkert på din arbetsplats.

Men marknaden är stor och det finns idag ett gediget sortiment av hörselskydd. Det är viktigt att de hörselskydd som du inhandlar är tåliga och att de har en bekväm passform, även om du arbetar på ojämna underlag. Det är också viktigt att hörselskydden är designade för den typ av miljö du arbetar i.

Vi har sammansatt våra bästa val av hörselskydd för lite olika miljöer och användare, för att du ska kunna hitta de allra bästa hörselskydden för dig!

Topp 3 hörselskydd som är bäst i test

1. Vårt toppval! Peltor WS Alert XPI

 • Förbättrad bullerreducering
 • Streaming av musik
 • Lång batteritid
 • Anslut upp till 2 mobila enheter
 • Uppfyller Europastandard EN 352

Peltor WS Alert XPI är vårt toppval, och inte av vilken anledning som helst. Med Peltors utvecklade hörselskydd kan du säkerställa en optimal bullerreducering, samtidigt som hörselkåpan inte stänger in dig i en ljudisolerande bubbla. Du kan både sammankoppla upp till 2 mobila enheter för att kunna ta samtal eller kommunicera med dina kollegor.

WS Alert XPI är även utrustad med den allra senaste Bluetooth teknologin 4.2 och en streamingtjänst som gör det möjligt för dig att lyssna på musik från antingen telefonen, eller så kan du enkelt ställa in din favoritradiostation.

Att arbeta med hörselskydd kan vara begränsande, om du behöver kontakta dina kollegor omkring dig. Men för att du inte ska behöva ta av dig hörselskydden, och riskera att skada öronen har kåporna en Push To Listen funktion. Dessa små mikrofoner fångar upp och sållar bort ljud, och gör det då möjligt för dig att höra samtal, även om miljön du arbetar i överstiger 82 dB.

Dessa hörselskydd är ett utmärkt val för dig som måste ha på kåporna under en lång tid. De hjälper dig att kommunicera och underhåller dig med musik eller ljudböcker när du arbetar ensam.

2. Zekler 412R – Med inbyggd FM radio

 • Utbytbara tätningsringar
 • Inbyggd FM radio stereo
 • Dämpningsnivå: 2
 • Justerbar hjässbygel
 • Lång batteritid – upp till 130 timmar

Andra platsen gavs till de mycket bekväma hörselskydden 412R från Zekler. Kåporna har en bra bullerreducering som faller inom nivå 2. Kåpornas tätningsringar kan dessutom bytas ut med jämna mellanrum för att ge dig ett bra skydd, samtidigt som det ger kåporna en bättre passform. Utöver detta kan du justera hjässbygeln för att hörselskydden ska sitta stadigt på plats.

De utvecklade hörselskydden ger dig en bullerreducering på samtliga nivåer, oavsett om frekvensen är låg, mellan eller hög.

För att ge dig en godare arbetsmiljö och underhållning under arbetspasset, har hörselskydden en inbyggd FM radio stereo. Du kan själv välja en passande kanal. Utöver detta har kåporna en 3,5 mm AUX audioingång. Detta gör det möjligt för dig att lyssna på musik från till exempel din MP3 spelare.

En stor fördel med dessa hörselskydd är att de har en väldigt lång batteritid. Fulladdade batterier håller i upp till 130 timmars drifttid. Kåpornas olika funktioner drivs med hjälp av två stycken AA batterier, som enkelt kan avlägsnas och laddas efter urladdning.

412R från Zekler är ett utmärkt val för dig som letar efter ett par mycket funktionella med prisvärda hörselskydd.

3. Peltor Sport Tac – Särskilt framtagna för jakt

 • Kompakt design   
 • 600 timmars drifttid
 • Särskilt framtagen för jakt och skytte
 • Hopfällbar
 • Enkel volymjustering

På tredjeplats har vi ett par hörselskydd som är designade för att vara kompakta och vikbara. Dessa tar mindre plats i väskan och passar därför dig som utövar skytte eller jagar. Peltor Sport Tac har en praktisk konstruktion som inte bara sparar utrymme, de är även inkluderade med digital teknik som kan uppfatta och lokalisera ljud bättre.

Genom att lokalisera ljud kan hörselskydden dämpa plötsliga och skarpa ljudfrekvenser, när till exempel du eller någon i din närhet avlossar ett gevär. Den digitala ljudkretsen kan avlägsna och den skadliga frekvensen för att skydda dina öron.

Hörselskyddets kåpor har en inbyggd volym, för att du ska kunna koppla på radio eller liknande. Högtalarna sitter vinklade i kåporna, vilket gör att kåpan kan anpassas mer efter ditt huvud och dina öron. En bättre passform gör att du kan få ett bättre skydd och optimal komfort.

När du befinner dig i jakttornet och därmed inte har tillgång till elektricitet, är det viktigt att dina hörselskydd har en lång batteritid. Detta har Peltor verkligen haft i åtanke, när de inkluderade dessa hållbara batterier som har en drifttid på cirka 600 timmar.

Sport Tac är ett passande val för dig som befinner dig utomhus under en längre tid, och vill ha ett par hörselskydd som kan fånga upp och dämpa skarpa ljudfrekvenser.

Vem behöver ett par hörselskydd?

Ett par hörselskydd är designade för att skydda dina känsliga öron och hörselgångar, när du arbetar eller befinner dig i en miljö eller situation där farliga ljudfrekvenser förekommer. Detta kan till exempel vara om du använder tyngre maskiner inom ditt arbete eller ofta använder din fritid till att jaga. Om du därför ofta befinner dig i bullriga miljöer, kommer ett par hörselskydd att vara en väl värd investering.

Oavsett vad du planerar att använda hörselskydden till är det viktigt att de anpassas efter din huvudform och att de har funktioner som kan eliminera skarpa ljudfrekvenser, som kan vara skadliga för din hörsel.

Innan du inhandlar hörselskydd, kan det dock vara värt att höra med din arbetsledare om företaget står för hela eller delar av kostnaden för hörselskydd. Enligt Arbetsmiljöverket bör nämligen arbetsgivaren tillgodose sina anställda med ett par funktionella hörselskydd, om miljön du arbetar i överstiger 85 dB.

De allra flesta hörselskydd idag är utrustade med en mer modern teknik, som inte bara håller ute skadliga ljudfrekvenser. De gör det också möjligt för dig att sammankoppla din mobil till hörselskydden för att du ska kunna kommunicera med dina kollegor, svara på samtal, eller helt enkelt kunna avnjuta musik under arbetet. Detta för att du inte ska behöva ta av dig skydden i onödan.

3 vanliga frågor om hörselskydd:

🎧 Hur ska ett par hörselskydd sitta?

För att ett par hörselskydd ska ge optimalt med skydd från skadliga ljudfrekvenser, är det viktigt att de sitter nära huden, men inte så pass hårt att det påverkar komforten. En fördel är om hörselskydden du införskaffar har en mer anpassningsbar design som formar sig efter dina öron och ditt huvud.

🎧 När ska hörselskydd användas?

Ett par hörselskydd ska användas i samtliga situationer, där du utsätter dina öron för en skadlig ljudfrekvens. Oavsett om det är ett enstaka jobbtillfälle eller en daglig miljö som du vistas i, ska hörselskydd vara på för att skydda dina öron. Hörselskydd bör användas i samtliga fall där ljudfrekvensen överstiger 85 dB.

🎧 Hur väljer man rätt hörselskydd?

Valet av hörselskydd ska baseras på vilken typ av miljö du oftast befinner dig i. Detta gör att de är mer anpassade för just dig och dina behov. Börja med att mäta bullret du befinner dig i för att få en bättre förståelse. Utöver detta är det även viktigt att du testar lite olika modeller av hörselskydd för att hitta ett par som sitter bekvämt och som sitter tätt.

Hörselskydd med eller utan digital teknik?

Om du har ett arbete där hörselskydden är på under större delen av arbetspasset, kan det vara särskilt viktigt och intressant att kika på ett par som ger dig möjlighet att koppla till musik, radio eller annan digital teknik. Dessa funktioner kan vanligtvis antingen styras med din mobil via Bluetooth, eller ett inkopplat AUX uttag som då kan kopplas samman med en till exempel en MP3 spelare.

Ta dig en liten funderare på vilka funktioner som du prioriterar, och som kommer underlätta ditt arbete och kunna bidra till en bra arbetsmiljö.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

När vi valde ut vilka modeller av hörselskydd vi skulle inkludera var det flera saker som vi hade i åtanke. Dessa var framförallt hörselskyddets passform, hur den eliminerar skadliga ljudfrekvenser och vilka övriga funktioner som är inkluderade. Genom att jämföra olika modeller av hörselskydd med varandra, kunde vi välja ut tre som vi anser stod ut lite extra från mängden.

Att välja rätt hörselskydd är väldigt individuellt, och det bästa valet för dig kanske inte är det allra bästa valet för din kollega, även om ni befinner er i samma arbetsmiljö. Passform och design har lite olika betydelse, beroende på hur den sitter på just dig. Så det är viktigt att du testar lite olika modeller innan du gör ditt slutliga val.

För ett par funktionella och praktiska hörselskydd, rekommenderar vi att du kikar lite extra på ett par med extra funktioner som gör att du kan kommunicera utan att behöva ta av dig kåporna.

Tack för din tid och vi hoppas vi hjälpt dig att hitta de bästa hörselskydden för dig!

Läs mer:

Peltor instruktionsvideo:

Återförsäljare:
Buildor
Proffsmagasinet
PN Jakt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.