Bästa ogräsbrännaren 2024 – Få bort ogräs i trädgården på ett litet kick!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Hozelock Green Power XL2. Granngården Ogräsbrännare3. Sievert Pro 722501
Hozelock Green Power XLGranngården OgräsbrännareSievert Pro 722501

Bästa ogräsbrännaren 2024 – Att rensa ogräs är väldigt tidskrävande, slitsamt för både armar och rygg, samt kräver även lite gröna fingrar för att man ska veta vilka plantor som är ogräs och inte. Men det är framförallt dig med stenplattor i trädgården eller grusgångar som kan komma att behöva lägga ganska mycket ork på att få bort det hopplösa ogräset.

Det är i just dessa sammanhang som en ogräsbrännare är ett perfekt inköp. Denna smarta mojäng kopplas samman med en brännare och du kan sedan enkelt bränna bort det envisa ogräset utan att du behöver böja dig ner och få ont i kroppen. Vi har letat fram tre stycken modeller i lite olika prisklasser för att du ska kunna göra ett bra val!

Topp 3 ogräsbrännaren bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Hozelock Green Power XL

 • Effekt: 2000 Watt
 • Med kylfunktion
 • Ergonomiskt handtag
 • XL-sköld

Med Green Power XL kan du röja undan ogräs och andra oönskade plantor från både grusgången eller mellan stenplattorna. Varumärket Hozelock har fokuserat på att inkludera smarta funktioner, i kombination med bekväma och ergonomiskt utformade handtag för att du ska kunna arbeta mer säkert och metodiskt i trädgården.

Ogräsbrännaren har även försetts med en mycket kraftfull motor på 2000 watt, inkluderad kylfunktion och en extra stor XL-sköld. Med andra ord är det inte så konstigt att denna modell hamnar högst upp på vår lista och även andra testpanelers topplistor inom detta område!

2. Granngården Ogräsbrännare för engångsflaska – Enkel att använda!

 • Miljövänligt val
 • Integrerad eltändning
 • Kan användas för flera ändamål
 • Lätt vikt

Detta prisvänliga alternativ är perfekt för dig som letar efter en modell med flera användningsområden och som dessutom är lätt att använda. Granngårdens Ogräsbrännare för engångsflaska kan användas med en hand och har en lätt vikt som gör den enkel att bära runt på tomten.

Ogräsbrännaren kopplas ihop med en engångsflaska (måste köpas separat) och har försetts med eltändning eller piezotändning som det även kallas. Detta gör denna modell mycket miljövänlig och är helt ofarlig för både människor, djur och naturen. Ett bra val helt enkelt och där du dessutom kommer mycket billigt undan!

3. Sievert Pro 722501 – Brännarpaket!

 • Flera inkluderade tillbehör
 • Multifunktionell
 • Professionell design
 • För yrkesverksamma

Detta brännarpaket Pro 722501 från varumärket Sievert är ett mycket bra val för dig som letar efter en mer rejäl modell och inte har något emot att lägga en liten större summa.

Brännaren är multifunktionell, säljs med mängder av inkluderade tillbehör och har därför ett bredare användningsområde. Mycket bra för yrkesverksamma inom bygg- och isoleringsbranschen, men är också mycket bra att använda som ogräsbrännare.

Vid köp ingår kraftbrännaren som har försetts med ett arbetarvänligt bärhandtag, halsrör, gasolslang och slangbrottsventil är också någonting som följer med. En premiummodell som kan användas till flera olika uppdrag utomhus!

Tre vanliga frågor om ogräsbrännare:

Hur använder man en ogräsbrännare?

En viktig sak att ha i åtanke när du använder din ogräsbrännare för att ta bort oönskade plantor mellan stenarna eller på grusgången i trädgården är att ogräs ska svedas bort, inte brännas bort.

Du bör därför inte hålla lågan på plantan för länge utan maximalt 3-4 sekunder rekommenderas. Bladen kommer då att krulla ihop sig och plantan dör utan att det sprids för mycket frön som kommer orsaka att mer ogräs växer upp igen snabbt.

Kommer ogräset att försvinna permanent om man bränner bort dem?

Det finns ingen metod som tar kål på ogräset permanent. Men en ogräsbrännare är helt klart den allra smidigaste metoden för att ta bort dem för stunden. Mycket ogräs har ganska långa rötter och de kommer upp igenom så småningom.

Är det skadligt för miljön att använda en ogräsbrännare?

Till skillnad från att använda olika gifter och ogräsmedel så kommer en ogräsbrännare istället att kunna avlägsna ogräset utan att det skadar varken naturen, människor eller djuren. Ett mycket bra alternativ som också är mycket smidigt att använda. Det är bara att bränna på och sedan se ogräset försvinna snabbt och enkelt.

Bästa ogräsbrännaren
Få bort envist ogräs i trädgården med en effektiv ogräsbrännare

Hur vi valde ut produkter till topplistan

Det finns många saker som underlättar arbete i trädgården och en ogräsbrännare är en av dessa investeringar som kommer att bespara dig timmar av slit av att rensa bort ogräs. När vi letade fram vilka modeller vi skulle inkludera var det särskilt viktigt att vi inkluderade någonting för alla, oavsett vart den planeras att användas och hur mycket pengar du har över till investeringen.

Funktioner, material och pris hade särskilt stor betydelse när vi letade igenom marknadens utbud av ogräsbrännare som utökas för varje år som går. Utöver detta kikade vi även på hur enkel den är att använda, oavsett tidigare erfarenhet.

Så fundera på vad du ska använda ogräsbrännaren till och basera ditt val på detta. Sedan kan du rensa bort ogräs utan ömmande rygg och stela knän!

Källor och referenser:

https ://gardenhome.se/ograsbrannare/

https ://hardukoll.nu/basta-ograsbrannaren/

Vi har jämfört ogräsbrännare avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Granngården
Proffsmagasinet
Pricerunner
Prisjakt
med flera…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.