Bästa elektriska värmefilten 2024 – skön värme i höst och vinter!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. OBH Nordica Heating Plaid Cosy Hug2. Camry Elektrisk Värmefilt3. Champion Värmefilt
OBH Nordica Heating Plaid Cosy HugCamry Elektrisk VärmefiltChampion Värmefilt

Bästa elektriska värmefilten 2024 – Finns det något bättre än att gosa ner sig i en varm och mjuk filt, tända ljus, ta fram snacks och kolla på en härlig film vid kyliga eller lediga dagar? För dig som vill ha omedelbar värme måste detta vara världens bästa uppfinning. För att ta hemmamyset till en helt ny nivå tipsar vi här om elektriska värmefiltar.

Värmefiltar kan användas av dig som vill gosa i soffan, för dig som vill springa från duschen till rummet utan att frysa ihjäl, och massa annat! Här har vi samlat ihop tre elektriska värmefiltar för dig som vi tycker är riktigt bra.

Topp 3 elektrisk värmefilt bäst i test 2024!

1. OBH Nordica Heating Plaid Cosy Hug – Bästa elektriska värmefilten.

 • Märke: OBH Nordica
 • Storlek: 160 x 130 cm
 • Antal temperaturinställningar: 10 stycken
 • Timer: Ja, automatisk avstängning efter 90 minuter
 • Material: Flanell
 • Tvättbar: Ja
 • Överhettningsskydd: Ja

Värmefilten från OBH Nordica gör precis det som man vill att en elektrisk värmefilt ska göra – ge värme, och det gör den direkt. Måtten för denna filt ligger på 130 x 160 centimeter, vilket är en perfekt storlek för de flesta att rulla in sig i.

Denna elektriska värmefilt har två styrkor som gör att den sticker ut för oss – den har många värmeinställningar (hela 10 stycken!) och den kostar inte alls mycket. Om du är ny till elektriska värmefiltar, eller om du haft dem förut och letar efter en ny, så är denna ett utmärkt val.

För att snabbt få upp värmen är det rekommenderat att köra filten på högsta värmen i början för att sedan sänka värmen när du fått upp värmen. Det blir praktiskt sett omöjligt att sitta frusen med denna värmefilt!

Värmefilten har dessutom ett överhettningsskydd och automatisk avstängning efter att du haft filten på i 90 minuter. Självklart kan du slå på filten igen om du fortfarande vill använda den. Filten är självklart även tvättbar, då i 40 grader, men du måste ta av strömbrytaren innan tvätt.

Sist vill vi nämna det utmärkta och supermjuka flanellmaterialet som OBH Nordica har använt för denna elektriska värmefilt – helt underbart bekvämt!

2. Camry Elektrisk Värmefilt 150×160 – Bäst för par

 • Märke: Camry
 • Storlek: 150x 160cm
 • Antal temperaturinställningar: 8 stycken
 • Timer: Ja, automatisk avstängning efter vald tid
 • Material: Fleece
 • Tvättbar: Ja
 • Överhettningsskydd: Ja

Camry säger själva att denna filt ger avkopplade värme och komfort, samt hjälper dina muskler att slappna av och förbättrar blodcirkulationen. Hur fantastiskt låter inte det?

Denna elektriska värmefilt från Camry är bäst för par då den är större än en vanlig värmefilt och har två kontroller, så att ni båda kan kontrollera hur ni vill ha värmen – individuellt. Bäst används den som en bäddvärmare, som ni kan placera ovanpå lakanen och värma upp sängen med innan ni kryper ner i sängen på kvällen.

Camry har med denna elektriska värmefilt gett er 8 temperaturnivåer att välja mellan. Det finns också en timer som gör det möjligt för er att ställa in uppvärmningsperioden från mellan 1-10 timmar! Värmefilten stängs sedan av automatiskt efter den valda tiden har gått.

Filten är tillverkad av ett mjukt och polärt fleecetyg. Du kan enkelt tvätta värmefilten när du har tagit bort temperaturkontrollen och nätkabeln. Läs instruktionerna för att på exakt information på hur du tvättar filten.

3. Champion Värmefilt 180×130 cm – Bästa budgetvalet

 • Märke: Champion
 • Storlek: 180 x 130 cm
 • Antal temperaturinställningar: 6 stycken
 • Timer: Ja, automatisk avstängning efter 3 timmar
 • Material: Flanell, fleece
 • Tvättbar: Ja
 • Överhettningsskydd: Ja

Denna elektriska värmefilt från Champion är stor och är ett bra val för dig som inte vill spendera mycket men ändå vill ha en bra och varm värmefilt. Filten har 6 olika värmeinställningar och en nivåindikator som gör det möjligt för dig att enkelt hitta en temperatur som passar just dig, för olika behov.

En del dagar kan du endast vilja ha liten värme på för mysighetsfaktorn, medan andra mer kyliga dagar med fördel kan ha en varmare temperatur som värmer upp frusna fötter.

Värmefilten är självklart utrustad med en timer som automatiskt stänger av filten efter 3 timmar. Detta gör filten säker och trygg att använda, både för dig och ditt hem. Skulle du somna med filten på kan du därmed känna dig helt säker.

Filten är gjord av en kombination av flanell och fleece, vilket gör den till ett mycket mysigt och behagligt val, och priset gör den till ett toppval för den som är ute efter en kvalitativ filt till så lågt pris som möjligt.

Vad är en elektrisk värmefilt?

En elektrisk värmefilt är en vanlig filt som har ett elektriskt värmeelement som gör att du kan bibehålla den temperaturen du önskar, oberoende av temperaturen i rummet. Numera finns också elektriska värmefiltar som kan känna av temperaturen i luften och din kroppstemperatur, och då reglerar filten värmen efter det.

Det finns också elektriska värmefiltar i olika storlekar och former, för olika kroppsdelar till exempel. Det sådana som är speciellt formade för att sitta bekvämt runt nacken, vilket är bra om man är någon som ofta har ont i nacken, eller runt magen, till exempel. Den sista är något vanligare, och ett hett tips, för tjejer och kvinnor att använda om man får smärtsam mensvärk.

Av den anledningen är elektriska värmefiltar fantastiska att använda för att mysa i, men också för att ta hand om en öm kropp. De kan vara väldigt effektiva vid muskelsmärta, till exempel.

Tänk däremot på att elektriska värmefiltar inte ska användas på barn, då de kan orsaka brännskador eller vara smärtsamt mot barnens känsliga hud.

Tre vanliga frågor om elektriska värmefiltar

🔥 Kan man tvätta elektriska värmefiltar?

De flesta elektriska värmefiltar kan tvättas, men titta alltid på paketets information eller på filtens tillhörande instruktionslapp om det är möjligt eller inte. En bra elektrisk värmefilt ska alltid kunna tvättas, så när du köper en värmefilt, håll utkik efter detta. Det är viktigt att kunna hålla filten fräsch, så det är bra om det går att tvätta den.

Kom ihåg att du inte bara kan slänga filten i tvättmaskinen och köra igång tvättprogrammet. Eftersom filten är elektrisk och har en elektrisk komponent så kan det vara farligt. Du måste separera den elektriska strömenheten från resten av filten innan du kan köra igång tvätten.

Var också noga med att inte tvätta filten i högre än 30 till 40 graders värme. Filtarnas material är känsliga och tål inte så hög värme. Varje filt kommer ha tvättinstruktioner, så läs alltid tvättlappen, där instruktionerna står innan du tvättar den elektriska filten.

På tvättlappen kan också ytterligare instruktioner stå, som till exempel om du kan torktumla filten eller om den bör torkas på ett specifikt sätt.

🔥 Vad är elektriska värmefiltar gjorda av?

Elektriska värmefiltar är inte som andra filtar. Materialen som väljs för elektriska värmefiltar är ganska unika. Oftast består filten av tre delar där den första, som ofta kallas “skalet”, är en speciellt vävd duk. Till “skalet” används ofta en blandning av akryl och polyester.

Det andra lagret är filtens värmeelement. Detta är en form av isolerad tråd som är kopplad till filtens tredje del, en kontroll och nätsladd.

Den elektriska filtens värmekomponenter, ledningarna, är värmeproducerande och dessutom värmekänsliga, vilket gör att filten inte behöver en termostat. Sladden och kontrollen är ofta gjorda av plast och metall. Ofta samarbetar filt-tillverkaren med en annan leverantör för kontrollen.

För att generera värme passerar elektrisk ström genom en resistiv tråd – denna generar själva värmen.

🔥 Bör värmefilten ha överhettningsskydd?

Ja, det är väldigt viktigt att värmefilten har överhettningsskydd, precis som andra elektroniska varor. Detta minskar risken av olyckor som kan uppstå när elektronik överhettas.

EU har hårda krav på vad som är godkänt och inte, och om tillverkaren har gjort rätt så ska värmefilten ha CE-märkning. Då kan du vara säker på att filten är säker.

Effekt och watt har även betydelse vid köp av en värmefilt

Detta är kanske inte det första du tittar på när du köper saker, men just med elektroniska värmefiltar kan det vara värt att slänga en blick på hur hög watt filten har.

Ju högre effekt filten har, ju snabbare värms den upp. Om du är någon som prioriterar snabb uppvärmning kan detta alltså vara något att titta på. Viktigt att tänka på är dock att hög effekt inte betyder högre värme, bara att den valda temperaturen uppnås snabbare.

En bra effektnivå är mellan 100 och 200 watt.

Sammanfattning

En elektrisk värmefilt är bekväm att gosa i, men har också andra fördelar, till exempel avslappnar det musklerna och hjälper blodflödet. Därför kan de vara smarta investeringar att ha. Lägg en i sängen för att värma upp den innan du sover, eller gosa med den i soffan – valet är ditt!

Vi hoppas vår lista och våra svar på vanliga frågor om elektriska värmefiltar har varit hjälpsam för dig och kan hjälpa dig hitta den bästa elektriska värmefilten för dig.

Läs mer:

Leverantörer:
OBH Nordica
Kitchentime.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.