Saltstenslampor – Skapar ett lugnt och harmoniskt hem!

av

Saltstenslampor – Fenomenet saltstenslampor är idag en självklar investering för många svenskar. Lampan som består av kompakta mineraler sägs rena luften från negativ energi och håller dessutom luften fri från bakterier och annat som kan påverka din hälsa negativt.

När saltstenslampor väl blev en trend var det många som fortfarande stod sig skeptiska till huruvida lampan faktiskt hade någon positiv effekt, eller om den mer skulle ses som en harmonisk inredningsdetalj.

Men vad är då egentligen en saltstenslampa och vart kommer de ifrån? Om du är nyfiken på saltstenslampors effekt på hälsan, ger vi dig svaren här!

Vad är saltstenslampor gjorda av?

Det går inte att hitta två saltstenslampor som ser likadana ut. Detta beror på att lampan består av saltstenar som har framkommit och utvecklats under 250 miljoner år. Formen och storleken ser därför väldigt olika ut från lampa till lampa. Där både nyans, textur och form varierar kraftigt mellan olika exemplar.

Stenen bildas som avlagringar från kristalliserat rått salt från Himalaya. Man tar tillvara på hela stenen, vilket innebär att dess textur och form inte förändras. Den kan sedan användas som lampa, dekoration eller som ett ljus. Kristallen kan tack vare sitt mineralinnehåll lysa upp ett helt rumt. Det behagliga skenet skapar lugn och trygghet.  

Saltstenslampor innehåller utöver salt även ämnen som litium, halit och selanit. Jod som salt består av har enligt forskning stor positiv påverkan på vår hälsa. Jod bidrar till att kroppen kan producera mer negativa joner. Dessa joner är bevisade att främja bland annat kroppens matsmältning, blodcirkulation och immunsystem.

Beroende på hur mycket järn som saltet innehåller kan färgen variera en aning. Den kan ha en skarpare röd färg som innebär att lampan har ett högre järninnehåll. Ljusare alternativ innehåller mindre järn. Men detta betyder inte att lampan är mindre effektiv. Resultatet kommer att vara detsamma oavsett vilken nyans saltstenslampan har.

Vart kan man köpa saltstenslampor?

Med fenomenet saltstenslampor är det bevisat att personer som har en saltstenslampa blir sjuka mindre och upplever att de har en bättre mental hälsa. Många experter menar att saltstenslampor hjälper till att balansera ut energin i ditt hem. Detta resulterar i att du äter och sover bättre. Två viktiga faktor för att kunna fortsätta göra sunda val och för att du ska kunna hålla dig frisk och kry.

Då saltstenslampor idag är väldigt populära i större delen av världen och allt fler och fler människor har upptäckt de positiva effekterna som de kan ge, säljs de i kosttillskottsbutiker och hälsobutiker överallt. Du kan även hitta dem på nätet där de säljs i många olika storlekar och varianter.

Tre olika val av saltstenslampor

Om du inte riktigt vet vilken typ av saltstenslampa som du vill investera i, kan du kika på tre av våra favoriter nedan. Vi har inkluderat en mindre modell, en större modell av saltstenslampa, samt en saltstenslykta för dig med begränsat utrymme.

Vikten på lampan är vad som påverkar priset. En större modell kommer således kosta mer än en lykta eller mindre variant av saltstenslampa. Gör ett val som baseras på hur du bor och hur din budget ser ut.

Selamix Saltstenslampa 4-6 kg – Större modell med sockel

Selamix har tagit fram en större modell av saltstenslampa som passar större rum. Den kan på ett mer effektivt sätt balansera ut energin i ditt hem och ger ett mer kraftfullt sken som lyser upp kvällarna. 

Saltstenslampan på mellan 4-6 kilo säljs med sockel och består av salt som har bryts från Himalayas fotbädd. Vid köp ingår både sladd och inkluderad glödlampa på 15 W.

Selamix Saltstenslampa 2-3 kg – Medelstor med sockel

Vacker saltstenslampa som är ett perfekt inköp för medelstora eller mindre rum. Minerallampan hjälper till att balansera ut energin och ger mer lugn och ro.

Genom att plugga i lampan på mellan 2-3 kilo, kommer du bada i ett fantastiskt sken som främjar till en bättre hälsa.

Selamix Ljuslykta 700 gram – Ger ett vackert sken

Men du behöver faktiskt inte investera i en fullskalig saltstenslampa för att kunna nyttja de positiva hälsoeffekterna som mineralerna ger. För dig med begränsat utrymme i hemmet, kan du istället kika på en praktisk ljuslykta.

Selamix ljuslykta 700 gram är tillverkad av samma saltsten som används till lamporna. Enda skillnaden är att de lyses upp med hjälp av ett stearinljus, istället för glödlampa.

Fördelar med att använda en saltstenslampa

Saltstenslampor ger dig många hälsofördelar. De bidrar framförallt till en mer balanserad energi, vilket i sin tur har stor påverkan på din hälsa överlag och vilka val du gör under dagen. Men utöver detta ger saltstenslampor dig flera andra fördelar.

Bättre sömncykel

Saltstenslampor kan tack vare sin balanserande effekt av energin även påverka din sömn. Positiva joner gör det svårare för din kropp att slappna av då det stör din blodcirkulation och transport av syre till hjärnan. Genom att ha lampan på under dagen kan positiva joner i luften elimineras, vilket resulterar i att du sover bättre.

Bättre metabolism

Då saltstenslampor hjälper vid matsmältningen kommer detta även påverka din metabolism. Att använda dig av en saltstenslampa kan därför ge din kropps metabolism ett rejält boost.

Förbättrar andning och minskar allergier

För dig som lider av antingen andningsbesvär eller allergier kommer en saltstenslampa att kunna påverka detta positivt. Anledningen till detta är att saltstenslampor tar bort mögelpartiklar och även svamp- och dammpartiklar ur luften.

Genom att absorbera bakterier och damm i luften kan det även lindra astma och astmaattacker kan minimeras. Ha lampan på och du kommer att märka stor skillnad i din andning. Var dock noga med att ofta rengöra din lampa med en fuktig trasa för att ta bort uppsamlat damm och bakterier.

En saltstenslampa är helt enkelt ett bra inköp för dig som vill få en balanserad energi hemma. Ett mycket effektivt sätt att skapa lugn och harmoni i ditt hem.

Tack för att du läste, och vi hoppas ditt hem snart pryds av en eller två saltstenslampor!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.