Bästa salt och pepparkvarnen 2024 – salta och peppra din mat med stil!

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Peugeot Paris Duopack2. Peugeot Zeli DUO Elektrisk Salt & Pepparkvarn3. Rubicson Elektrisk kryddkvarnset
Peugeot Paris DuopackPeugeot Zeli DUO Elektrisk Salt & PepparkvarnRubicson Elektrisk kryddkvarnset

Bästa salt och pepparkvarnen 2024 – Varje kök behöver ett salt och pepparkvarn. Det kommer inte enbart att göra matlagningen roligare, men även mycket enklare. Med ett bra kvarn kan du enkelt salta eller peppra din mat, utan att du riskerar att få din mat alldeles för kryddad. För mycket salt eller peppar kan tyvärr förstöra en hel måltid.

När du ska köpa ett smart salt och pepparkvarn finns det några saker att tänka på. För det första finns det idag så många olika slags design att välja mellan. Du bör därför tänka på att de ska passa resten av inredningen i ditt kök. Det finns även olika funktioner att kika lite extra på när det kommer till salt och pepparkvarn. Kika på vår topp 3 bästa salt och pepparkvarn 2024, som kommer göra matlagningen både bli roligare, och ditt kök kommer även att bli stiligt. 

Topp 3 salt och pepparkvarnen bäst i test 2024

1.  Vår vinnare! Peugeot Paris Duopack – Tidlös design

 • Tillverkat i bokträ
 • Snygg design
 • Enkla att använda
 • Rengöring är enkelt

Peugeot Paris Duopack är den självklara vinnaren av salt och pepparkvarn för oss. Det är ett salt och pepparkvarn som inte enbart erbjuder en snygg design, men kommer också i ett robust material av hög kvalitet. Detta är kvarn som du investerar i, för att kunna behålla och använda under flera år. Rengöringen är även enkel, allt du behöver är en fuktig trasa att rengöra kvarnen med. Tack vare dess snygga och stilrena design passar de in i många olika hem oavsett vilken stil du har.

En annan fördel är att Peugeot Paris Duopack har lagt ett fokus på att erbjuda olika storlekar och modeller för dessa kvarn. Malverket är tillverkat av rostfritt stål, och saltkvarnen har ett keramiskt utseende. Du kan också enkelt justera den malningsgrad som du är ute efter med dessa kvarn och de är tillverkade av bokträd för att hålla längre, och erbjuder även livstids garanti på själva malverket.

2. Peugeot Zeli DUO Elektrisk Salt & Pepparkvarn Kromad 14 cm – Elektrisk motor!

 • Snygg design
 • Funktionell salt och pepparkvarn
 • Elektriska motorer
 • Rostfritt stål

För dig som vill slippa vrida ur kryddorna med en manuell salt och pepparkvarn är Peugeot Zeli DUO Elektrisk Salt & Pepparkvarn Kromad 14 cm en smart investering. De är utrustade med en elektrisk motor som gör det enkelt att krydda maten under tillagning. De erbjuder en praktisk design som dessutom är otroligt snygg. Storleken på kvarnen är perfekta både under matlagningen, men även att ha ståndes på bordet.

Kvarnen är gjorda i rostfritt stål och erbjuder därför en lång hållbarhet. Du kan även enkelt ställa in malverket med hjälp av skruven som finns under kvarnarna. Det kan ställas in mellan fint till grovt, beroende på vad det är du är ute efter. Den är också enkel och bekväm att använda under en längre tid, tack vare att den ergonomiska designen.

3.  Rubicson Elektrisk kryddkvarnset – Inbyggd belysning!

 • Enkel design
 • Kommer i ett set
 • Inbyggd belysning
 • Motordriven

Rubicson Elektriskt kryddkvarnset erbjuder en enkel design som maler dina kryddor snabbt och effektivt. Den kommer i ett set med vitt för salt och svart för peppar. Det är en elektrisk kryddkvarn som drivs med hjälp av fyra AAA batterier. Du kan även ställa in grovlek enkelt så att det är passande för dig och den kryddning du är ute efter. Detta är ett perfekt alternativ för dig som vill ha något enklare när det kommer till design, men som ändå är minst lika effektiva som andra modeller på marknaden.

En annan smart funktion som Rubicson Elektriskt kryddkvarnset har är att den kommer med inbyggd belysning. Det gör det enkelt för dig att krydda på rätt på maten även när du inte har den bästa belysningen tillgänglig. Designen är elegant och passar därför in i alla moderna hem.

Olika sorters av salt och pepparkvarnar

Det finns idag en mängd olika sorters salt och pepparkvarnar att välja mellan. Många står i valet och kvalet huruvida de bör investera i manuella eller elektriska salt och pepparkvarn. Det finns för och nackdelar med båda, och många gånger handlar det om en personlig preferens.

Manuella salt och pepparkvarn kommer i olika storlekar, designer och är tillverkade av många olika material. När du använder dig av en manuell salt och pepparkvarn betyder detta att du gör malandet av peppar- eller saltkornet med manuell drift, du gör det med andra ord helt själv. Det finns även manuella salt och pepparkvarn där du kan justera slipningsgraden manuellt så det blir rätt för dig. En fördel med en manuell salt och pepparkvarn är att det inte krävs några batterier, det är något som du hanterar helt själv. Nackdelen är att det kan krävas en del kraft för att använda den om du vill ha mycket kryddning.

Något som därför har blivit mer populärt är elektriska salt och pepparkvarn. Då kommer kvarnen med en inre motor som går igång med hjälp av en knapptryckning. Det krävs då för det mesta batterier för att den ska fungera. En fördel med att använda elektriska salt och pepparkvarn är att de är effektiva och enkla att använda. Du behöver inte själv göra något förutom att trycka på knappen för att komma igång. En nackdel är att motorn kan slitas ut och därför brukar de i regel inte ha samma livslängd som manuella kvarn.

Vilken som är bäst beror helt på vad det är du föredrar när det kommer till ett salt och pepparkvarn. Det som är viktigast är att de ska vara enkla att använda för dig och att det ska göra matlagningen mycket roligare.

Förenkla matlagningen med funktionella salt och pepparkvarn

Tre vanliga frågor om salt och pepparkvarn:

Vem behöver salt och pepparkvarn?

Salt och pepparkvarn är nästintill ett måste i alla hem. Det kommer att göra matlagningen roligare, och även mer effektiv. Lite salt och peppar kan göra en stor skillnad på en maträtt, och med ett kvarn blir det enklare att få rätt mängd i den mat du lagar eller äter. Det är även ett mer hygieniskt sätt att använda salt och peppar då du inte själv behöver sprida ut saltet och pepparn över maträtterna med händerna.

Hur väljer jag rätt salt och pepparkvarn?

Att välja rätt salt och pepparkvarn är något som kan kännas svårt. Idag finns det så pass många olika varianter med olika funktioner, men också olika designer. Därför har vi satt ihop denna guide för att göra det enklare för dig att välja rätt för ditt kök. När du väljer ett salt och pepparkvarn bör du tänka över om du föredrar en manuell eller en elektrisk. Du borde även tänka på den stil som ditt hem har och sedan anpassa ditt salt och pepparkvarn efter detta. En ergonomisk design är också något som är viktigt.

Hur rengör jag salt och pepparkvarn?

Om du vill att dina salt och pepparkvarn ska hålla under några år är det viktigt att de blir omhändertagna på ett korrekt sätt. Att rengöra salt och pepparkvarn regelbundet kanske inte är det första du tänker på, men det är viktigt för att inte bakterier ska samlas i kvarnen. Har du till exempel salt och pepparkvarn i trä är det även viktigt att du torkar av dem efter användning.

Något annat värt att tänka på är att inte använda kvarnen ovanför grytor med ånga. Detta kan göra att kryddorna fastnar i kvarnen och gör de svårare att använda nästa gång. Du borde även med jämna mellanrum rengöra kvarnen invändigt. Bäst sättet att göra detta är att tömma det helt från salt och peppar, och istället hälla i torrt, okokt ris. Om du maler ner ris kommer detta att binda eventuella kryddor och fettrester som har stannat kvar. Ett annat alternativ är att du plockar isär kvarnen och rengör alla delar med en liten pensel.

Slutligen

Det är viktigt att ha rätt verktyg i köket när vi lagar mat. Tiden där du behövde mäta ut mängden salt och peppar direkt ur handen är idag borta. Istället kan du investera i ett praktiskt salt och pepparkvarn för att underlätta din matlagning. Om du vill ha en bra salt och pepparkvarn för att göra matlagningen roligare och mer effektiv har du hittat rätt genom att välja din favorit från vår topp 3 lista!

Länkar och referenser:

Alla saltkvarnar och pepparkvarnar hos ConfidentLiving, KitchenTime och Kjell&Co

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.