Bästa smörgåsgrillen 2024 – gör snabba och enkla middagar!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

1. Breville 4 Skivors Paninigrill2. Hamilton Beach Grill med Paninipress3. Steba SG40 Sandwich Maker
Breville 4 Skivors PaninigrillHamilton Beach Grill med PaninipressSteba SG40 Sandwich Maker

Bästa smörgåsgrillen 2024 – Med en smörgåsgrill kan du laga till snabba och enkla middagar till dig och din familj. Tack vare praktiska funktioner kan du grilla allt mellan himmel och jord och variera innehållet i smörgåsen för att göra måltiden mer spännande. Du kan enkelt välja en storlek och form som passar ditt hushåll, sedan är det bara att börja grilla!  

En bra och funktionell smörgåsgrill ska vara tillverkad av hållbara och robusta material som till exempel rostfritt stål eller aluminium. Grillen ska även ha ett greppvänligt och värmeskyddande handtag, för att vara säker och enkel att använda.  

Vi har listat marknadens tre bästa smörgåsgrillar 2024, för att du ska kunna göra ett bättre val. Med non-stick beläggning får smörgåsen en fin färg och maskinen blir även betydligt enklare att rengöra! 

Topp 3 smörgåsgrillar bäst i test 2024  

1. Vår vinnare! Breville 4 Skivors Paninigrill  

 • Snabb uppvärmning 
 • Enkel att rengöra 
 • Non-stick beläggning 
 • Effekt: 2000 Watt 

Om du letar efter en smörgåsgrill som är robust och enkel att använda, så kommer du att uppskatta Breville 4 Skivors Paninigrill. Den har en design som gör att du kan grilla fler smörgåsar åt gången och tack vare en praktisk non-stick beläggning behöver du aldrig mer oroa dig över brända mackor igen!  

Smörgåsgrillen har en form som gör att du kan grilla olika typer av bröd, utöver vanlig franska klarar den även av ciabatta, tortillas eller bagels. Detta gör att du kan grilla välsmakande mackor med ditt favoritbröd och addera passande fyllning.  

Handtaget är värmeisolerande, vilket innebär att det håller sig svalt under användning för att göra grillen enklare att hantera och utan risk för att du bränner dig.  

Breville har även designat denna smörgåsgrill med flera andra utmärkande faktorer som gör den till ett vinnande val. Däribland värms grillplattorna upp väldigt fort tack vare grillens effekt på 2000 Watt. Grillplattorna är även tillverkade av aluminium för att vara extra tåliga och hållbara. En grill som du kan använda lång tid framöver och som gör middagsbestyren betydligt enklare!  

2. Hamilton Beach Grill med Paninipress – Multifunktionell design! 

 • Passar flera olika typer av grillning 
 • Justerbar termostat 
 • Snabb uppvärmning 
 • Fungerar som en dubbelgrill 

Bordsgrillen från Hamilton Beach är en multifunktionell modell som kan användas till så mycket mer än att laga smaskiga grillade smörgåsar. Då denna grill med paninipress är utvikbar fungerar den även som en mindre grill där du kan grilla kött, grönsaker och tillbehör för en enkel men spännande måltid.  

Grillen har ett väldesignat uppvärmningssystem som ger en väldigt jämn grillning. Med den inbyggda justerbara termostaten kan du enkelt anpassa grillen efter vad du vill tillaga. Uppvärmningstiden är dessutom extremt snabb och gör att du kan grilla det mesta under tio minuter. I öppet läge har grillen en grillyta på 45 gånger 29 centimeter, vilket gör den till ett bra val för de flesta familjer.  

För att grillen ska vara enkel att använda har den ett inbyggt droppskydd och grillgaller som tål att diskas i maskin. När du vill använda den för smörgåsar kan du enkelt vika ihop grillen och anpassa värmen efter typen av bröd du använder. En praktisk modell som passar lika bra till köket som på husvagnssemestern eller till sommarens grillfester!  

3. Steba SG40 Sandwich Maker – Mycket prisvänlig!  

 • Non-stick beläggning 
 • Passar även stora smörgåsar  
 • Material: Rostfritt stål 
 • Effekt: 1200 Watt 

Denna större modell av smörgåsgrill från varumärket Seba är inte bara praktisk och enkel att använda. Den säljs även till ett mycket förmånligt pris, som gör att den passar samtliga familjer. Grillytan på SG40 Sandwich Maker har en non-stick beläggning som gör att ingenting fastnar eller bränns fast under grillningen. Denna beläggning gör även rengöring av maskinen betydligt enklare.  

Smörgåsgrillen rymmer fyra stycken normalstora smörgåsar åt gången, varav varje fyrkant delas av och gör att den färdiga smörgåsar blir uppdelad i två trekanter.  

Grillen är utrustad med ett greppvänligt handtag med inbyggt lås, som därmed gör den till ett bra val för dig som har mindre barn i hushållet. Låset säkerställer även att smörgåsarna får en jämnare grillyta och värmen balanseras ut över hela grillen. Smörgåsgrillen har utöver allt detta också en väldigt robust design och är tillverkad av rostfritt stål för att ge maskinen en längre livslängd.  

Vad är skillnaden mellan en smörgåsgrill och en bordsgrill? 

En smörgåsgrill och en bordsgrill kan i hopfällt läge se identiska ut. Men de skiljer sig markant från varandra och har lite olika funktioner. En smörgåsgrill är särskilt designad att grilla mackor med och har därför en robust form och design som gör den väldigt enkel att använda och rengöra. Grillplattorna kan enkelt torkas av från smält ost eller sås efter användning.  

En bordsgrill kan användas för grillning av smörgåsar, men kan även användas till flera andra typer av matlagning. En bordsgrill kan vikas upp och fungerar då som en dubbelgrill som placeras på bordet. Detta gör att du kan grilla både kött, fisk eller grönsaker på ett mycket snabbt och effektivt sätt.  

Den enda nackdelen med en bordsgrill är att den kräver lite mer omvårdnad och behöver tas isär, för att kunna rengöras på ett effektivt sätt och mer grundligt.  

Om du vill använda bordsgrillen även för grillning av smörgåsar är det viktigt att den har en inbyggt paninipress. Samtliga bordsgrillar har inte denna funktionen så det är viktigt att du gör ett genomtänkt val. Bordsgrillen från Hamilton Beach på vår topplista är ett praktiskt exemplar med inbyggd paninipress, som ger dig fler valmöjligheter i köket.  

Vilken som du bör investera i, beror helt och håller på vad du planerar att använda den till och hur din boendesituation ser ut. En bordsgrill är vanligtvis något mer kostsam, så om du endast kommer att grilla smörgåsar är det bättre att du investerar i en modell är särskilt konstruerad för detta ändamål. Du kan då spara mer tid under processen och den är även enklare att förvara.  

Laga din favoriträtt med en smörgåsgrill

Tre vanliga frågor om smörgåsgrillar: 

Vad är en non-stick beläggning på grillen bra för? 

En non-stick beläggning fungerar som ett skydd mellan grillplattan och det du grillar så att ingenting bränns fast. Det gör även att du kan grilla mackor utan att addera smör eller olja. Resultatet är att smörgåsarna får en väldigt jämn grillyta och smörgåsgrillen kan enkelt torkas av från sås eller smält ost efter användning.  

Hur stor smörgåsgrill behöver man? 

Det finns idag mängder av olika storlekar av smörgåsgrillar, som gör att du kan basera ditt val på hur stor din familj är och hur ofta grillen kommer att användas. Mindre smörgåsgrillar som rymmer två stycken grillade mackor passar perfekt om du bor själv eller med en partner, medan större modeller är ett bättre val för familjer.  

När du väljer vilken grill du ska investera i är det viktigt att du säkerställer att den har en konstruktion som är säker att använda, samt att den är tillverkad av ett hållbart material som till exempel aluminium eller rostfritt stål. Dessa material är dessutom väldigt enkla att hålla rent, vilket bidrar till att köksmaskinen håller längre.  

Vad kan man använda en smörgåsgrill till? 

En smörgåsgrill kan användas till mängder av olika saker och ännu fler om du väljer en bordsgrill med inbyggd paninipress. Detta gör det då möjligt för dig att både använda den som en mindre grill och klarar även av att grilla smakrika mackor med önskat innehåll.  

Smörgåsgrillar med en non-stick beläggning klarar av de flesta olika typer av bröd. Detta gör då att du kan grilla ciabatta, bagels eller vanlig formfranska.  

Men även fast en smörgåsgrill är en hög effekt på mellan 1200-2000 Watt, är inte grillplattorna tillräckligt starka för att kunna grilla rått kött. Smörgåsen bör istället kombineras med skinka, ost, tomatsås eller andra önskade ingredienser som inte kräver en lika lång tillagningstid.  

Med en anpassat smörgåsgrill kan mackorna bli klara på under 10 minuter. Perfekt när du har ont om tid eller inte gillar att spendera massor av tid på att laga mat!  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

En smörgåsgrill är en prisvänlig investering till köket som kommer att spara dig massor av tid i det långa loppet. Grillen gör att du kan tillaga en smakrik måltid på under 10 minuter och dessutom kan smörgåsarna kombineras med vad du har hemma. Smält ost eller kanske någon smarrig grönsaksröra, du bestämmer!  

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera var det flera saker som vi vägde in. Det var framförallt viktigt att smörgåsgrillen har försetts med en non-stick beläggning för att den ska vara enkel att använda och rengöra.  

Form och material i jämförelse med priset var också någonting som vi hade i åtanke. Resultatet är tre utvalda smörgåsgrillar som har en praktisk design och som är gjorda av hållbara material. Vi har även valt ut modeller i lite olika prisklasser, för att du ska kunna göra ett val som anpassas efter din budget.  

Genom att läsa mängder av bäst-i-test och kundrecensioner, har vi kunnat basera våra egna iakttagelser med andra utlåtanden. Detta för att säkerställa att produkterna vi valde ut får en rättvis placering och passar samtliga användare.  

Så om du vill kunna grilla lika goda mackor hemma som de du normalt sett köper på ditt favorit café bör du investera i någon av de utvalda modellerna. De har även en säker design som gör att den även kan användas av dina medelstora barn!

Tack för att du har läst och vi hoppas du hittar den bästa smörgåsgrillen för dig med hjälp av oss!

Länkar och referenser

Smörgåsgrillar hos Bagaren och kocken

Så använder du en paninipress

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.