Bästa grillbestick 2023 – Ät din grillade mat enkelt och praktiskt!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Morakniv Steak Knife2. WMF Philadelphia Grillbestick3. Gense Old Farmer Classic grillbestick
Morakniv Steak KnifeWMF Philadelphia GrillbestickGense Old Farmer Classic grillbestick
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa grillbestick 2023 – När det blir varmare ute och grillsäsongen ligger runt hörnet är det extra viktigt med ett par rejäla grillbestick till grillkvällen som bland annat skär igenom köttet på bästa sätt och utan något som helst krångel.

Grillbestick är speciellt utformade för att kunna greppa tag om, och skära mat som vanligtvis har grillats. Då det finns väldigt många olika varianter på marknaden som kan göra valet svårt har vi letat igenom utbudet och här nedan listar vi våra favoriter!

Topp 3 grillbestick bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Morakniv Steak Knife Masur stekkniv

 • Handtag i björk
 • Blad i rostfritt stål
 • Diskas för hand
 • 4-pack

Vinnaren på vår topplista är den robusta och högkvalitativa stekkniven Morakniv steak knife . Med detta 4-pack från Morakniv kommer du enkelt kunna skära igenom din köttbit.  Bladen på knivarna är väldigt vassa och är gjorda i rostfritt stål.

Modellen på knivarna både känns och ser ut som de traditionella moraknivarna vi alla använt någon gång i livet. Det ger en väldigt unik och rustik känsla på dukningen och det är framförallt tack vare handtagen som är tillverkade i björk. Detta är kanske inte de billigaste knivarna du kan hitta på marknaden, men om du letar efter ett par hållbara knivar i god kvalitet som erbjuder en enkel användning är dessa någonting för dig!

Knivarna bör diskas för hand och det är viktigt att du torkar av dem så de blir helt torra efter användning eller diskning. Dessa knivar kommer garanterat göra din grillkväll mycket enklare och stilrenare.

Säljs här:

 • 3.779,00 kr 2.645,00 kr

2. WMF Philadelphia Grillbestick 12-pack – Stilren design!

 • Kan diskas i diskmaskin
 • 12-pack, 6 gafflar & 6 knivar
 • Rostfritt stål
 • Stilren design

WMF Philadelphia Grillbestick är ett bestick-set med sex gafflar och sex vassa knivar. Alla bestick är tillverkade i rostfritt stål och vid köp får du även med en fin träask som du kan förvara besticken i när de inte används.

Med dessa grillbestick kan du äta den efterlängtade köttbiten utan några som helst problem, knivarna skär enkelt igenom köttet och även gafflarnas sidor kan användas för att förenkla servering av maten när det är dags att äta.

Ännu ett plus med detta bestick-set är att du kan diska dem i diskmaskinen, vilket är supersmidigt om du har ett flertal gäster över och du slipper diska dem för hand.

Säljs här:

 • 562,00 kr
 • 562,00 kr

3. Gense Old Farmer Classic grillbestick – Prisvänlig!

 • 12-pack, 6 gafflar & 6 knivar
 • Klassisk och snygg design
 • Handtag i ädelträlaminat
 • Blankpolerat rostfritt stål

Gense Old Farmer Classic Grillbestick är ett grillbestick set i en väldigt snygg och antik design. I detta set ingår sex knivar och sex gafflar och vid köp av dessa medföljer det även en väldigt stilren ask som dem sedan kan förvaras i.

Dessa bestick erbjuder dig en väldigt lätthanterlig middag. Bestickens blad är tillverkade i blankpolerat rostfritt stål och det tillsammans med handtagen i ädelträlaminat får du ett väldigt bra grepp och en snygg dukning. Grillbesticken har även ett fantastiskt pris, med tanke på vad du får för pengarna i form av hållbarhet och design.

Med dessa grillbestick kan du enkelt skära igenom dina köttbitar under grillkvällen och är ett gott alternativ till vanliga bestick som du använder till annan matlagning.

Säljs här:

 • 419,00 kr
 • 499,00 kr
 • 499,00 kr
 • 829,00 kr 572,00 kr
 • 1.595,00 kr

3 vanliga frågor om grillbestick:

När använder man sig av grillbestick?

Grillbestick kan du självklart använda året om och till vilken mat du än vill. Men de används framför allt under grillsäsongen så man på ett mycket enkelt sätt kan skära igenom all mat man grillat.

Besticken är speciellt utformade med vassa blad så du, utan krångel kan skära igenom även de svåraste köttbitarna. Många grillbestick brukar även komma i en väldigt fin och stilren design som gör din dukning under grillkvällen väldigt festlig och som dina vänner och familj säkerligen uppskattar.

Grillbestick i trähandtag eller bara i rostfritt stål?

Detta beror helt på vad just du föredrar. En del föredrar den rustika känslan som grillbestick med ett trähandtag ger. Medan andra kan föredra simpla och eleganta bestick i rostfritt stål. En nackdel med grillbestick med trähandtag är att de enkelt kan bli vattenskadade och kan därför inte diskas i diskmaskin.

Här vinner ofta ett par grillbestick i rostfritt stål, då de går att diska i diskmaskinen. Men det är ingenting att ta för givet, för att vara på den säkra sidan bör du kika en extra gång exakt vad som gäller när det kommer till diskning för just dina bestick.

Vad ska man tänka på vid köp av grillbestick?

När du ska investera i ett par kvalitativa grillbestick så finns det en hel del saker som är bra att tänka på. Det första och det absolut viktigaste att ha i åtanke är kvaliteten. Det finns väldigt många billigare varianter som oftast inte är hållbara eller klarar av jobbet – att på ett snabbt och effektivt sätt skära igenom kött eller annan grillad mat.

Många bättre grillbestick kommer i en smart förvaringslåda som du kan förvara dem i när de inte används. Detta gör även att knivarna inte ligger emot varandra och slits, vilket förlänger hållbarheten.

En annan sak som skiljer ett bra bestick från ett sämre alternativ är användarvänligheten. Handtagen bör ha ett bra grepp och ligga skönt i handen. Materialet är även viktigt att tänka på, men här handlar det framförallt om vad just du föredrar. Rostfritt stål är det allra vanligaste, med ett flertal olika alternativ av handtag till.

Bästa grillbestick
Med grillbestick skär och äter du din köttbit utan problem

Källor:

https://inspekto.se\grillbestick

https://www.handlasmart.se\grillbestick

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa grillbesticken

Cervera
Kitchentime
Kökets favoriter
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.