Bästa miniköket 2024 – Laga mat även med trångt utrymme!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Minikök Culina 1200L/R2. EMK1240 BORÖ Trinette3. Minikök intra CK1001T-Intra
Minikök Culina 1200L/REMK1240 BORÖ TrinetteMinikök intra CK1001T-Intra

Bästa miniköket 2024 – Ett minikök är även känt som ett trinettkök eller pentrykök och passar för den som inte har tillräckligt med plats för ett större kök. Det är därför perfekt på kontor, i en studentlägenhet, stugan eller i gästhuset där du inte har mycket utrymme. Med ett minikök får du allt du behöver för att laga mat, samtidigt som många minikök även kommer med en diskbänk så du enkelt kan diska efter måltiden.

Det finns ett stort utbud av minikök idag, vilket betyder att du enkelt kan hitta ett minikök i din prisklass. Minikök kommer med olika funktioner, så det är viktigt att du tänker igenom ordentligt vad du planerar att använda miniköket till.

Vi har satt samman en bäst-i-test lista för att hitta de tre bästa miniköken för att göra valet enklare för dig. I vår lista har vi valt ut minikök med olika funktioner för att göra matlagningen lättare och mer bekväm. Läs vidare för att ta del av vilka som är de bästa miniköken på marknaden idag!

Topp 3 bästa miniköken bäst i test 2024

1. Vinnaren för oss! Minikök Culina 1200L/R Häll, Mikro och Kyl Intra – Utrustad med mikrovågsugn och kyl!

  • Mikrovågsugn ingår
  • Du kan välja placeringen av diskhon
  • Med kyl inkluderad
  • Snygg design

Den självklara vinnaren på vår lista är Minikök Culina 1200L/R Häll, Mikro och Kyl Intra – det är ett minikök som kommer med allt du behöver. I ditt kök får du en mikrovågsugn där du enkelt kan värma upp mat, poppa popcorn eller tina upp mat. Du kan också själv välja vilken sida du vill ha din mikrovågsugn och diskho beroende på vad du själv föredrar. Minikök Culina 1200L/R Häll, Mikro och Kyl Intra är ett modernt minikök i en snygg vit design, med svart mikrovågsugn och rostfria handtag. Miniköket är elegant och kommer att passa in i alla hem.

Miniköket har en maximerad arbetsyta så du kan förbereda maten. Du kan även köpa till designade skärbrädor för att använda över disklådan så att du har extra plats för att laga maten. Både kylen och mikrovågsugnen är inbyggda i miniköket och luckorna i köket är mjukstängda, och det kommer med en låda för att förvara saker i under mikrovågsugnen.

Detta minikök är perfekt för dig som behöver ett komplett kök! Det tillkommer även två plattor så du kan laga mat och dessa kommer med touch funktioner. Storleken på miniköket är 1200x600x900 millimeter.

2. Minikök EMK1240 BORÖ Trinette – Har kyl och frysfack!

  • Färdig installation
  • Riskfri diskbänk
  • Frysfack och kyl
  • Kokplattorna har timer

Att ha ett minikök med både en frys och en kyl är otroligt lyxigt, men det är precis vad Minikök EMK1240 BORÖ Trinette erbjuder! Det är ett minikök som verkligen har allt du behöver. Två kokplattor för att du enkelt kan laga mat, och kyl och frysfack så du kan förvara maten. Kylen har en volym på 87 liter och frysen har en volym på 9 liter. Du får även en diskbänk som både är rostfri och har 2 diskhoar.

Du kan själv bestämma vart du vill placera disklådan, antingen på höger eller vänster sida. Den levereras färdig och redo för installation. Miniköket kommer med två kokplattor som har 7-lägesställare och det finns en 60 minuter timer för kokplattorna. Inkluderat är dessutom ett rymligt skåp med en hyllplan för all din förvaring. Detta är ett snyggt minikök med vit lackad plåt på både dörren och skåpet.

3. Minikök intra CK1001T-Intra – Perfekt för dig som har extremt lite med utrymme!

Minikök intra CK1001T-Intra är perfekt för dig som inte har ett stort utrymme. Det är ett minikök som är 90 centimeter högt, 100 centimeter brett och med ett djup på 60 centimeter. Trots att det är litet kommer det med allt du behöver! I denna enhet får du ett kylskåp, två spisplattor och en diskbänk. Du kan enkelt ansluta kylskåpet och plattorna till ett jordat eluttag på 230 v och spisplattorna kommer också med en säkerhetstimer för att göra det mer säkert att använda på ett mindre utrymme. Kylskåpet har energiklass A och den rymmer 103 liter och har även ett frysfack, som rymmer 17 liter.

En sak att tänka på är att blandaren inte ingår, men det finns ett hål för det. Om du vill ha en blandare kan du därför komplettera ditt minikök och köpa in detta själv. Intra är ett modernt minikök som har en diskbänk med rostfritt stål – så du vet att den kommer att hålla under många år. Resterande delar har en snygg vit färg, vilket ger en modern känsla och kommer att passa in i alla hem.

Husvagn med trinettekök
Utrusta din husvagn med ett minikök

Tre vanliga frågor om minikök:

Hur väljer jag det bästa miniköket?

När du ska välja ett minikök måste du tänka igenom ordentligt vad det är du är ute efter och hur ofta det kommer att användas. Om det är ett minikök i en gäststuga som inte används regelbundet krävs inte alltid samma funktioner som ett kök i exempelvis en studentlägenhet. Ska du ha det till en studentlägenhet vill du bland annat ha tillgång till en ugn. Du kan då antingen köpa ett minikök som redan har en ugn inkluderad, eller köpa till en i efterhand. Det finns många miniugnar på marknaden idag som är perfekta att komplettera köket med om den inte finns inkluderad.

Designen är även viktig när du ska köpa ett minikök. Du vill att det ska passa in med resten av din inredning. Det finns minikök i många olika stilar och designer som du kan välja mellan. En annan sak att ha i åtanke är storleken på miniköket. Om du inte har ett stort utrymme är det viktigt att du noga mäter så att det passar där det är tänkt att stå.

Vad kommer ett minikök med?

Alla minikök kommer med en hel del olika funktioner. Du kan hitta extremt välutrustade minikök med en mikrovågsugn i, vilket exempelvis vår vinnare har. Det finns även minikök som kommer utan spisplattor om du inte har ett behov av dessa. En ugn är heller inte något som alltid är inkluderat hos ett minikök, men det finns även de minikök som kommer med ugn. De flesta minikök har dock ett litet kylskåp och frys inkluderat.

Kan jag installera miniköket själv?

Det beror helt på vad förutsättningarna är, och om det krävs en ny installation för diskhon. Finns det inte redan ett avlopp i direkt närhet är detta något som du borde kontakta en kvalificerad VVS-installatör för. Om du inte besitter denna kunskap och försöker dig på detta själv riskerar du att det blir fel med rören, något som kan leda till vattenskador, och därmed höga kostnader om du har otur. Men som privatperson kan du nyttja dig av ROT-avdraget. Detta är ett avdrag som ligger på 30 % av kostnaden, och det handlar om själva arbetskostnaden.

Finns detta dock redan klart, kan du koppla ihop det själv och installera ditt minikök. Det är viktigt att du alltid är noggrann när du gör en installation av ett kök – även om det är ett minikök. Behöver du göra en installation av el är det en god idé att kontakta en kvalificerad elektriker.

En sista tanke

Ett minikök gör det möjligt för dig att laga en måltid även om du inte har mycket plats. Många minikök är utrustade med allt du behöver för att förvara och laga maten, med en medföljande diskbänk så du snabbt och enkelt kan rengöra ditt kök efter du har ätit. Med ett stort urval på marknaden är det värt att tänka igenom vad du behöver ditt minikök till innan du inhandlar det. Du vill inte behöva byta ut det snabbt efter köpet för att det inte inkluderar allt som du behöver i det.

I vårt val har vi inkluderat kök av olika modeller som besitter olika redskap, som mikrovågsugn, diskho och kyl. Det är alla minikök som har hög kvalitet och som även har en snygg design. Våra tre val är dessutom i tre olika prisklasser för att du ska kunna hitta ett som är passande för dig.  Med vår guide hoppas vi att det blivit enklare för dig att hitta det rätta miniköket som passar just dig och ditt utrymme!

Referens och länkar:

https://fixhemma.se/basta-minikoket/

https://www.intra-teka.com/svenska/koek/minikoek

https://www.electroluxhome.se/kok/koksinspiration/bygga-kok/

https://gds.se/hantverksteknik/vvs/avlopp-saa-monterar-och-underhaaller-du-avloppsror

Vi har jämfört minikök och trinetter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Byggmax
Buildor
Inredningsvaruhuset

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.