Popcornmaskin bäst i test 2024 – Hitta den bästa popcornmaskinen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Popcornmaskin Cinema Style2. Rubicson Popcornmaskin3. OBH Nordica Popcornmaker Big Popper

 

Du känner säkert igen känslan, du blir riktigt sugen på popcorn till fredagsmyset med familjen eller framför din favoritserie på Netflix. Men, det blir aldrig riktigt så gott som du hade önskat och kräver mycket disk och timing för att det ska bli så gott som på bio. Lösningen är inget mindre än popcornmaskinen. Du häller i popcorn i maskinen, klickar på maskinen, och den sköter resten av jobbet – och det bästa av allt, den bränner aldrig popcornen!
När du ska välja popcornmaskin är det viktigt att du håller utkik på följande:

Priset

Oavsett ifall du har en liten eller stor budget för din framtida popcornmaskin är det viktigt att du håller koll på priset. Oftast är priset dyrt för de mer etablerade märkena, medan du får exakt samma kvalitet för samma peng med ett mindre etablerat märke. Vi har inkluderat en billig popcornmaskin i vår lista, den är perfekt för dig som inte vill lägga så mycket pengar men fortfarande få perfekta popcorn till fredagsmyset.

Design & storlek

Vissa popcornmaskiner kan vara riktigt fula och klumpiga, iallafall de gamla modellerna. Oavsett om du vill ha den framstående eller ej så kan designen vara en viktig faktor, men desto viktigare är hur stor den är. Ifall du har en större familj kanske du vill ha en större maskin så att du slipper poppa i omgångar medan om du bor själv så kanske en mindre variant är bättre.

Det finns även popcornmaskiner som ser ut som sådana som man ser på bio – som man faktiskt kan ha framme och som kan vara en fin detalj i köket.

Popcornmaskin bäst i test

1. Popcornmaskin Cinema Style

Denna popcornmaskin från Coolstuff är en popcornmaskin som är inspirerad av de man ser på biografer. Denna maskin är för dig som vill ha en stilig popcornmaskin du med stolthet kan ha stående i köket och inte behöver plocka undan när gäster kommer på besök. I popcornmaskinen ingår belysning som lyser upp maskinen, så du riktigt får en riktig biokänsla när du poppar popcorn!

Du kan poppa 1-3 dl popcorn per gång, så denna är perfekt för dig som har en större familj och vill poppa åt alla på samma gång. I denna popcornmaskin skall du använda smör, och det medföljer en kastrull som du lätt poppar popcornen i. Då du måste tillföra fett så kräver denna popcornmaskin rengöring då och då – vilket popcorn som poppas endast av värme inte behöver.
Se priset här!

2. Rubicson Popcornmaskin

Ifall du söker efter en billig popcornmaskin och smidig popcornmaskin är detta det bästa valet för dig. Du häller i popcorn, trycker på maskinen och popcornen snurrar runt och värms upp till de poppas ut till skålen som står bredvid maskinen. I jämförelse med den förra så poppar denna som max 1dl, dock så tar det ungefär 1 minut att poppa upp det.

Nackdelen är att den inte använder fett, och därav fastnar saltet inte lika lätt. Jag skulle rekommendera att du sprejar på lite smör, alternativ häller på lite olja i efterhand så att saltet fastnar och du får samma goda popcorn som du gör i kastrull. Dock är detta nog det bästa med maskinen, då du knappt behöver rengöra den då endast popcornkärnor nuddar maskinen.

Den är lätt och smidig och är lätt att stoppa undan när den inte används. Du behöver knappt underhålla den, vilket är praktiskt då du kan göra portion efter portion utan att behöva rengöra denna – vilket du behöver med produkten ovan.
Se priset här!

3. OBH Nordica Popcornmaker Big Popper

Du hör säkert på namnet att detta är produkten för dig som har en stor familj och vill kunna poppa mycket popcorn samtidigt. Detta är en mer traditionell popcornmaskin och ser inte så unik ut som de ovannämnda produkterna.

Denna får jobbet gjort snabbt och smidigt och du kan poppa åt hela familjen och fördela i varsina skålar på direkten – inget springande under filmen behövs!

Locket funkar även som en skål, så du inte får extra onödig disk. Det är fantastiskt hur man kan göra 4,5 liter popcorn och ALLA blir perfekta. Detta är något som jag tycker är jobbigt när jag gör det i kastrull, då minst hälften brukar brännas vid.

Den är något dyrare än de andra modeller men vi tycker ändå att denna är en av de popcornmaskiner som får bäst i test.
Se priset här!

Slutsats

Ifall du vill ha nyttiga snacks till fredagsmyset men inte vill sitta och dippa tråkiga grönsaker är popcorn ett bra alternativ. Med hjälp av en popcornmaskin blir det ännu lättare att poppar perfekta popcorn åt en större mängd människor, eller för dig själv. Väljer du någon av de ovannämnda popcornmaskinerna så lovar vi att du inte kommer bli missnöjd. Lycka till med valet!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.