Bästa IR termometer 2024 – mät den exakta temperaturen!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. BEHA-AMPROBE IR-720-EUR2. RIDGID IR-2003. LASERLINER ThermoSpot Plus
BEHA-AMPROBE IR-720-EURRIDGID IR-200LASERLINER ThermoSpot Plus
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa IR termometer 2024 – En IR termometer är perfekt för dig som gillar att fixa och dona i hemmet eller arbetar inom industri och bygg. Detta verktyg kan komma till användning inom många områden som exempelvis hitta värmeläcker på insidan och utsidan av huset, kontrollera golvvärmens temperatur eller kolla temperaturen vid matlagning utan att röra vid föremålet eller ytan. 

Det är ett verktyg som hjälper dig att ta reda på om någonting i ditt hem är trasigt, mäta ömtåliga varor eller om temperaturen på en viss plats är som den ska. Det finns olika typer av IR termometrar, vilket kan göra det svårt att välja rätt. Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp 3 IR termometrar bäst i test 2024

1.Vår vinnare! BEHA-AMPROBE IR-720-EUR 

 • Pålitlig och noggrann 
 • Mäter temperaturer mellan –32 och 1050 grader 
 • Celsius eller Fahrenheit 
 • Snabb svarstid och laserpekare 

På förstaplats har vi IR termometern BEHA-AMPROBE IR-720-EUR . Denna IR termometer passar perfekt vid exempelvis kvalitetskontroll, fordon, förebyggande av bränder, VVS och elektriskt industriellt underhåll. IR-270-EUR kan mäta temperaturer mellan –32 till 1050 grader.  

Detta är en IR termometer som du kan förlita dig på till fullo eftersom den mäter temperaturer så noggrant. Den har även en väldigt snabb svarstid och är utrustad med laserpekare som gör det möjligt för dig att mäta exakta mätningar. BEHA-AMPROBE IR termometer garanterar dig enkla avläsningar tack vare den dubbla LCD-displayen och displaylåsningen som låser sig automatiskt i 8 sekunder.  

En smart egenskap hos denna IR termometer är att du kan välja om du vill mäta i celsius eller Fahrenheit. Vid köp av denna IR termometer får du även med en förvaringsväska och batteri. Om du är ute efter e n IR termometer som är användarvänlig, ger precisa mätningar och som har en god LCD-display så har du hittat rätt.  

2. RIDGID IR-200 – Precis mätning! 

 • Mäter temperaturer mellan -50 till 2000 grader 
 • Bakgrundsbelyst LCD-display 
 • Noggrann mätning och enkel användning 
 • Celsius och Fahrenheit 

RIDGID IR-200 är en kontaktfri termometer som erbjuder dig ett mycket brett arbetsområde, från -50 till 2000 grader. Denna IR termometer är mycket enkel och smidig att använda. Det enda du behöver göra är att trycka in avtryckaren och rikta strålarna emot det specifika området du vill mäta. Strålarna är dubbla och inte något du kommer missa eftersom de är otroligt starka.  

Att läsa temperaturen på denna termometer är väldigt enkelt. Du kan smidigt se din temperaturmätning på den bakgrundsbelysta LCD-displayen. Det gör det möjligt för dig att använda den i ett väl belyst rum eller ett mörkt.  RIDGID IR-200 ger dig en varning om temperaturen inte skulle ligga inom det inställda området. Då ger termometern ifrån sig ett både ljud och ljus alarm.  

IR termometern kan mäta i både celsius och Fahrenheit. Med denna tåliga och smidiga termometer får du en exakt korrekt mätning.  

3. LASERLINER ThermoSpot Plus – Användarvänlig! 

 • Mäter temperaturer mellan-38 upp till 600 grader 
 • Max-Read 
 • Lätt att läsa av  
 • 8-punkts lasercirkel 

LASERLINER ThermoSpot Plus är en IR termometer som passar perfekt för svåråtkomliga platser. Den har ett brett mätområde från -38 upp till 600 grader och är även utrustad med Max-Read. Max-Read betyder att termometern visar det största mätvärdet på skärmen när du mäter ett område.   

LaserLiner ThermoSpot Plus erbjuder dig en exakt anvisning av mätzon tack vare en lasercirkel på 8 punkter. Skärmen är utrustad med belysning så du kan lika enkelt använda den i ett mörkt område som ett ljust.  

Vid köp av denna IR termometer får du med dig två batterier. Om du letat efter en IR termometer som erbjuder dig lätt användning och som är lätt att läsa är detta något för dig! 

3 vanliga frågor om IR termometrar: 

Vad gör en IR termometer? 

IR termometrar fungerar genom någonting som kallas för svart kroppsstrålning. Vid en temperatur över absolut noll har alla saker molekyler inuti sig som rör sig. Ju högre temperaturen är, desto snabbare rör sig molekylerna.  

När dessa rör på sig avger molekylerna en slags infraröd strålning som är en typ av elektromagnetisk strålning. När de sedan blir ännu varmare skapas ännu mer infraröd strålning som till sist ger ifrån sig ett synligt ljus.  

Ett exempel på detta är uppvärmd metall som du kan se lyser rött eller vitt. IR termometrar upptäcker och mäter alltså denna slags strålning. 

När behöver man en IR termometer? 

En IR termometer används vanligen inom industriellt område eller vid andra arbeten i hemmet. Det skadar därför inte att ha IR termometer i hemmet då du aldrig vet när den kan komma till användning. De hjälper dig att hålla koll på temperaturer och kan kontrollera så att saker fungerar som de ska genom att mäta temperaturen med en laserstråle utan att röra vid föremålet. 

Om du är en hemmafixare kommer du exempelvis få god användning av en IR termometer vid byggen och arbeten i hemmet. Om du dessutom vill kolla dina matvarors temperatur är en IR termometer också ett perfekt redskap. 

Vem behöver en IR termometer? 

De flesta har en god användning av en IR termometer då det finns otroligt många användningsområden. Vid exempelvis renovering i hemmet är det ett superverktyg om du behöver mäta ömtåliga varor. Detsamma gäller för om du arbetar inom industri eller bygge.  

De kan även komma till god användning för dig som gillar att laga mat. Termometern kan erbjuda dig en exakt mätning på hur varm din grill är eller oljan i fritösen när du ska tillaga dina pommes. 

Bästa IR termometer
Mät precist med en IR termometer

Källor: 

https://hantverksproffset.se/ hur-en-ir-termometer-fungerar/

https://www.neway.mobi/sv/news/exploration-of-what-is-an-infrared-thermometer.html

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa IR termometer

Proffsmagasinet
Conrad
Verktygsproffsen
Prisjakt
Pricerunner

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.