Bästa väggfästet för TV:n 2024 – Frigör mer utrymme i ditt vardagsrum!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Vogels Thin 5052. Vogels Thin 5453. Luxorparts Tiltbart Väggfäste
Vogels Thin 505Vogels Thin 545Luxorparts Tiltbart Väggfäste

Bästa väggfästet för TV:n 2024 – Med ett praktiskt väggfäste kan du frigöra mer plats i ditt vardagsrum och ha din TV upphängd på väggen, istället för att ta upp plats på golvet. Men det är viktigt att du anpassar valet av väggfäste till din TV och även säkerställer att du monterar din TV på en bärande vägg som klarar av tyngden och gör så att väggfästet sitter på plats.

Oavsett vilken typ av platt-TV du har så har vi en modell för dig! Vi har letat fram marknadens tre bästa varianter, för att du ska kunna göra ett mer skräddarsytt val.

Topp 3 väggfästen för TV bäst i test 2024


1. Vinnaren! Vogels Thin 505

 • Maximal kapacitet: 40 kilo
 • Bredd: 437 millimeter
 • Komplett kit
 • Enkel att montera

Med Thin 505 kan du enkelt fästa din TV på upp till 40 kilo på väggen. Den säljs komplett med väggfästen och skruvar, vilket gör att du endast behöver välja ut vilken vägg den ska fästas på. Detta väggfäste från Vogels har en bredd på 437 millimeter och gör att TV:n endast kommer att sticka ut 15 millimeter från väggen.

En stor fördel som även underlättar monteringen markant är att väggfästet har ett inbyggt vattenpass, så att du kan säkerställa att TV:n hänger rakt. Om du letar efter en robust modell så kommer du att uppskatta Thin 505 från Vogels.

2. Vogels Thin 545  – Vridbar i 180 grader!

 • Inbyggd kabelgömma
 • Maximal kapacitet: 25 kilo
 • Passar 40-65 tumsskärmar
 • Medföljande vattenpass

Om du vill kunna ha möjlighet att vrida TV:n efter behag och även tilta den i upp 20 grader så kommer detta väggfäste Thin 545 från Vogels att vara ett mycket bra alternativ. Detta vridbara fäste kan vridas i hela 180 grader och gör att du kan kolla på TV oavsett vart i rummet du befinner dig. Inbyggt vattenpass gör också monteringen av väggfästet mycket enkelt.

Thin 545 är anpassad för TV-apparater på mellan 40-65 tum och tål en maximal kapacitet på 25 kilo. Väggfästet har säkerhetstestats och har en livslång garanti, vilket gör att du alltid kan förvara din TV på ett säkert och praktiskt sätt.

3. Luxorparts Tiltbart Väggfäste – Prisvänlig modell!

 • Robust konstruktion
 • Mycket prisvänlig
 • Diskret design
 • Maximal kapacitet: 35 kilo

Med detta praktiska tiltbara väggfäste från varumärket Luxorparts får du mycket för pengarna. Den har designats för att vara prisvänlig, men är även så pass robust att den klarar av att bära en TV på upp till 35 kilo. Monteringen är enkel och därefter kan du få den allra bästa TV-upplevelsen, tack vare att väggfästet kan tiltas i upp till 12 grader.

Luxorparts har designat detta väggfäste för att vara diskret och är därför inte särskilt iögonfallande. Ett mycket funktionellt val som passar samtligas budget.

Tre vanliga frågor om väggfästen för TV:

Hur säkerställer man att väggen kan bära TV:n?

Vart du monterar TV:n är väldigt viktigt att du har i åtanke och framförallt om du har en apparat som har en högre vikt. Många väggar i ditt hem kommer nämligen vara tunna och är inte tillräckligt bärande, vilket innebär att väggfästet kan ramla ner efter ett tag.

Kan alla TV-apparater fästas på väggen?

Det är framförallt nyare TV-apparater som har en tunnare konstruktion och skärm som är anpassade för att kunna fästas på väggen. Tjockare apparater eller TV:s som har en mer gedigen vikt kommer inte att hänga så pass stadigt att väggfästet kan bära dess vikt och hålla den säker. Har du en stor TV som också kommer att vara tyngre, så rekommenderar vi att du kikar på en TV-bänk istället.

Men kika på väggfästets maximala kapacitet om du föredrar att ha din TV på väggen, för att säkerställa att de är kompatibla med varandra.

Hur monterar man ett väggfäste för TV:n?

Hur väggfästet ska monteras skiljer sig ganska mycket mellan olika modeller på marknaden. Det är därför alltid viktigt att du läser igenom instruktionerna som medföljer, använder de verktyg som krävs och säkerställer att den TV som du kombinerar med ditt nyinköpta väggfäste faktiskt uppfyller de anmärkningar som varumärket har gjort.

Bästa väggfäste för TV
Skapa en stilren känsla i ditt hem med hjälp av ett väggfäste för TV:n

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Ett väggfäste för din TV är perfekt när du vill få lite mer plats i sov- eller vardagsrummet. Men för att den ska vara funktionell är det såklart viktigt att den är anpassad för din TV och att den tål vikten som den kommer utsättas för.

Vi har därför skapat denna topplista, för att säkerställa att du gör ett bra val. Vi har jämfört tester och läst på mer om väggfästen för TV för att kunna göra en mer rättvis bedömning. Så vilket väggfäste för din TV kommer du investera i?

Källor och referenser:

https://testkungen.se/basta-vaggfaste/

https://www.handlasmart.se/vaggfaste-tv

Vi har jämfört väggfästen för TVn avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Kjell&Co
Hifi-klubben

med flera…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.