Bästa elektriska båtmotor 2024 – Få en stilla fisketur!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Minn Kota Terrova BT 80 602. Minn Kota Endura C2 553. Elektrisk båtmotor Cruise 86LBS
Minn Kota Terrova BT 80 60Minn Kota Endura C2 55Elektrisk båtmotor Cruise 86LBS
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa elektriska båtmotor 2024– Om du har en båt och är fruktansvärt trött på att ro så är en elektrisk båtmotor något för dig. Det är ett mycket bra val, framförallt för dig som fiskar då du smidigt kan ta dig fram på vattnet.

Priserna varier dock mycket beroende på vilken modell du väljer, likaså funktioner och design. Vi listar de bästa elektriska båtmotorerna!

Topp 3 elektriska båtmotorer bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Minn Kota Terrova BT 80 60

 • Autopilot, spotlock och I-pilot
 • Slitstark
 • Fjärrkontroll och app
 • Max längd för båt: 7,6 meter

Vinnaren av vårt test är Minn kota terrova bt 80 60. Detta är en mycket populär modell som är otroligt slitstark och kraftig. Den erbjuder dig många bra egenskaper som I- pilot, spotlock, autopilot och trollingsystem. Den ligger i den lite dyrare prisklassen, men tanke på dess kvalitet, smidighet och funktioner är den definitivt värd priset.

Denna elektriska båtmotor är dessutom väldigt smidig att använda. Du kan enkelt fästa fast den på båten tack vare liftassisten som den är utrustad med. Du lyfter den enkelt med spaken och sedan sätter du ned motorn i vattnet. Motorn har ett par riktigt härdiga propeller som hjälper dig komma fram snabbt och effektivt på sjön.

Vid köp av denna får du med en fjärrkontroll som du kan kontrollera I-pilot-systemet med. Du kan även ladda ner Minn kotas app för mobila enheter där du dessutom kan hantera I-pilot-systemet, spotlock och autopilot direkt genom telefonen.

2. Minn Kota Endura C2 55 – Budgetvalet!

 • Power Prop propeller
 • Max båtlängd: 6,4 meter
 • Batteriindikator
 • Prisvärd

Minn kota Endura C2 55 är ett perfekt alternativ för dig som är ute efter en billigare variant av en båtmotor, men som inte vill kompromissa gällande prestanda och effekt. Detta är en elektrisk båtmotor för aktermontering och är dessutom en väldigt tystlåten modell.

Med Minn kota endura får du en väldigt smidig och bekväm båtupplevelse. Rorkulten är väldigt arbetsvänlig och gör det möjligt för dig att kunna dra ut den 15 centimeter längre för ett bekvämare styrläge. Båtmotorn är gjord i ett slitstarkt och hållbart kompositmaterial som klarar böjning, vridning och UV-ljus.

Du kan dessutom enkelt mäta av batterinivån på denna båtmotor tack vare batteriindikatorn som finns på toppen av motorn. Ett toppklassigt budgetval för den vane fiskaren.

3. Elektrisk båtmotor Cruise 86LBS – Tystlåten!

 • Justerbart handtag, 100 mm
 • 3 st starka propellerblad
 • 5 framväxlar och 3 bakväxlar
 • Smidig användning och förvaring

Elektrisk båtmotor Cruise 86LBS är ett väldigt prisvärt alternativ som är otroligt lätt att hantera. Denna båtmotor är väldigt tystlåten och är perfekt för dig som exempelvis använder din båt till fiske. Cruise 86LBS är utrustad med fem framväxlar och tre bakväxlar som gör det möjligt för dig att styra båten på ett mycket smidigt sätt.

Längden på handtaget går även att justera upp till 100 millimeter och det gör den lämplig för många olika typer av båtar.

Du kan enkelt se batteriets laddningsstatus tack vare LED-batteriindikatorn som är placerad på toppen av utombordaren. Den är även utrustad med en propeller av mycket hög kvalitet som gör den möjlig att kunna användas i alla olika typer av vattenvägar.

Båtmotorn går att ta av på ett enkelt sätt när den inte används, tack vare att den är vikbar i 120 grader. Den är även utrustad med ett tippfäste så du smidigt kan lyfta och flytta på motorn ur vattnet. Den inkluderade fenan på enhetens botten skyddar dessutom bladen.

3 vanliga frågor om elektriska båtmotorer:

Vilka fördelar finns det med en elektrisk båtmotor?

Den största fördelen med en elektrisk båtmotor är att den är tystlåten och passar perfekt för dig som fiskar och behöver ta dig fram stillsamt i vattnet. Det är även en fördel för dig som är på en båttur i ett större sällskap, då ni kan samtala utan att ni störs av det högljudda motorljudet.

Med en elektrisk båtmotor slipper du ro och kommer snabbare fram i vattnet. Utöver det så är en elektrisk båtmotor ett mycket billigare och miljövänligare alternativ, tillskillnad från en bensinmotor som kostar betydligt mycket mer.

Hur länge kan man köra med en elektrisk båtmotor?

Detta kan variera beroende på hur stort både batteriet och motorn är och även hur mycket du kommer köra och i vilken hastighet. Väder och vind kan även påverka en hel del och det är även något som är lätt att underskatta när man befinner sig ute på sjön. 

För en standardmodell brukar man vanligtvis kunna köra på full gas i minst 1–1,5 timme. Du som använder båten för fiske kör däremot betydligt saktare och då kan batteritiden hålla i flera dagar.

Vad är extra viktigt att tänka på vid köp av en elektrisk båtmotor?

Om du är sugen på att köpa en elektrisk båtmotor så finns det en hel del saker som kan vara bra att ha i åtanke. Till att börja med så är det viktigt att tänka på priset och din budget, hur mycket du är villig att lägga på en båtmotor.

Det finns både billigare och dyrare alternativ av väldigt hög kvalitet. Det är även viktigt att tänka på storleken och längden på din båt, där olika motorer är anpassade för olika slags båtmodeller. Någonting att fundera på innan köp är dessutom om motorn ska användas i sötvatten eller saltvatten.

Bästa elektriska båtmotor
Njut av en tystlåten båttur med en elektrisk motor

Källor:

https://sverigefiske.se\baste-elmotorerna-till-bat

https://jaktrevyn.se\fiske\basta-elmotor-bat

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa elektriska båtmotor

Outdoorexperten
Hemfint
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.