Bästa motorcykelstövlarna 2024 – Ha rätt utrustning på vägarna!

av
1. Sidi Adventure 2 Gore2. Alpinestars Tech 53. Alpinestars Vika V2
Sidi Adventure 2 GoreAlpinestars Tech 5Alpinestars Vika V2

Bästa motorcykelstövlarna 2024 – Ett par bra motorcykelstövlar är lika viktiga som ett par greppvänliga handskar och skyddande hjälm. De kommer nämligen att skydda dina fötter i händelse av en olycka eller fall, samt jämnar ut tryck och ger ett skönt grepp på pedalerna så att du kan byta växel utan problem.

De bästa motorcykelstävlarna för dig behöver dock inte vara det bästa för samtliga motorcyklister. Så det är viktigt att du har dina fötter i åtanke och investerar i ett par stövlar som sitter som de ska. För att göra valet enklare för dig, har vi skapat en topplista med våra favoriter. Så oavsett om du är en kvinnlig eller manlig motorcyklist, kan du hitta ett passande val för dig!

Topp 3 motorcykelstövlarna bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Sidi Adventure 2 Gore

 •  Skyddande Gore-Tex
 •  Foder som andas
 •  Sula med halkskydd
 •  Väderbeständigt material

Enligt våra jämförelser är de motorcykelstövlar som står ut mest från marknaden Sidi Adventure 2 Gore. De är nämligen en högre modell som skyddar både dina fötter, anklar och vader. Dessutom är de tillverkade av skyddande Gore-Tex som gör att stövlarna kan stå emot de flesta väder.

Ett innerfoder har också adderats för att värma dina fossingar, samtidigt som material andas bra för att stövlarna ska vara sköna att bära oavsett väder och vind.

För att du ska få ett mycket bra grepp på pedalerna och kunna byta växel utan belastning, har Adventure 2 Gore även försetts med utvecklade sulor som har ett bra halkskydd. Dessa stövlar kommer att skydda dina fötter i samtliga väder och gör åkturen på hojen både bekväm och full kontroll!

2. Alpinestars Tech 5 – Slitstarka stövlar för herrar!

 •  Vattenavstötande material
 •  EVA-sula för extra komfort
 •  TPU-vadskydd
 •  Ergonomiskt utformade

Dessa multifunktionella motorcykelstövlar Tech 5 från varumärket Alpinestars är lika praktiska som de är snygga att kolla på. Stövlarna har tillverkats av inkluderade mikrofibrer, vilket är välkänt för sin goda vattenavstötande förmåga och ger även stövlarna en mycket skön passform.

Några utmärkande funktioner är då bland annat den inkluderande EVA-sulan som ger en ökad komfort och support under användning. Ett TPU-vadskydd har också lagts till för att ge ökat skydd när du är ute på vägarna.

Letar du efter ett par snygga stövlar, som är utrustade med framstående funktioner så är det dessa du ska kika lite extra på. De har en ergonomisk passform som gör att de kan användas vid flera olika tillfällen. Både under tävling eller när du åker runt på vägarna.

3. Alpinestars Vika V2  – Sköna stövlar för damer!

 • Ergonomiskt utformade för damer
 • Enkel och stilren design
 • Membran som är 100% vattentäta
 • Med tåskydd

Dessa stövlar är utformade för kvinnliga motorcyklister och har en enkel, men stilren design som gör att den passar med samtliga utstyrslar eller motorcykelkläder. Den ergonomiska designen håller dina fötter och vader säkra när du åker, samtidigt som tåskyddet ger lite extra stöd och skyddande effekt.

Vika V2 från Alpinestars kan användas oavsett väder och vind, där den skyddande membranet i stövlarna gör dem 100% vattentäta. Skaftet är även försett med ett elastiskt band som gör att stövlarna sitter skönt på plats. Det enda du behöver göra att välja en passande storlek och sedan är det bara att ge dig ut på hojen.

Tre vanliga frågor om motorcykelstövlar:

Ska man välja stövlar med lågt eller högt skaft?

Det beror helt på smak och vad du ska använda stövlarna till. Men tänk på att ett högre skaft kommer att skydda dina fötter betydligt bättre än stövlar med lägre skaft. Skaftet ger nämligen support och stöd till dina anklar som annars är ganska sårbara vid fall eller olycka.

Det finns dock riktigt snygga högre stövlar på marknaden, som också är de stövlar som vi har riktat in oss lite extra på i denna artikel. Vi vill att du ska vara så skyddad som möjligt när du är ute och åker på vägarna.

Vilket material skyddar bäst vid en kollision?

Det finns inget material som kommer att skydda helt vid en kollision eller fall på motorcykeln. Men däremot kommer läder, PU eller Gore-Tex att ge ett bra stöd till dina fötter, vilket därmed kommer att dämpa smällen och skadorna kommer att bli mindre än om du till exempel hade åkt i ett par sneakers. En investering som ett par rejäla motorcykelstövlar kan därför bespara dig den värsta smällen.

Vad ska man tänka på vid köp av motorcykelstövlar?

När du väljer vilka stövlar du vill investera i bör du aldrig stirra dig blind på design och färg. Det är absolut trevligt om de matchar din hoj och motorcykelkläder, men det allra viktigaste är dock att de är praktiska att använda och att de har en bra passform. Jämför lite olika motorcykelstövlar för att hitta din favorit!

Bästa motorcykelstövlarna
Skydda dina fötter med ett par robusta motorcykelstövlar

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att köpa rätt motorcykelutrustning ska inte vara knepigt. Så länge du funderar på vilka funktioner och material de ska vara tillverkade av och om det är några ytterligare funktioner som du prioriterar att stövlarna ska besitta så bör valet inte vara så svårt. Men vi vet också att marknadens växande utbud av motorcykelutrustning kan göra saker lite förvirrande.

För att göra valet lite enklare för dig har vi sökt igenom marknaden för att inkludera de motorcykelstövlar som vi finner står ut från mängden lite extra. Detta har sedan jämfört med andra testhemsidors utlåtande om vad man ska tänka på vid köp av motorcykelutrustning och vilket material som är bäst. Att kompromissa med sin utrustning är ingenting som vi rekommenderar. Du har investerat i en dyr hoj, så varför inte lägga lika mycket kärlek när du väljer ut skyddande motorcykelutrustning till dig själv. Du är ju faktiskt den som kommer fara mest illa om en olycka faktiskt skulle inträffa. Rätt motorcykelstövlar ger dig ett bättre grepp och skyddar även dina fötter från den kalla vinden!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.