Bästa träningscykeln 2024 – få fart på flåset!

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Hammer Speedbike Pro2. Fitnord Cyclo 300R Recumbent3. Hammer Speedbike CRS3
Hammer Speedbike ProFitnord Cyclo 300R RecumbentHammer Speedbike CRS3

Bästa träningscykeln 2024 – Att kunna träna hemma kan ge dig större chanser att verkligen uppnå dina hälsomål. Aldrig mer ursäkter med dåligt väder eller att formen inte är som den ska. En träningscykel kan enkelt anpassas efter din nivå, och du kan sakta men säkert stärka dina muskler och bygga upp konditionen.  

På vår topplista kan du hitta de tre modeller av träningscyklar som vi tycker du bör kika på och investera i för en effektiv träning hemma. Med en träningscykel kan du stärka kroppen och får även mer tid över till annat, då du kan maximera träningen och inte behöver ta dig till ett gym. Upptäck fördelarna med en praktisk träningscykel idag!  

Topp 3 träningscyklar bäst i test 2024  

1. Vår vinnare! Hammer Speedbike Pro 

 • Inbyggd träningsdator och pulsmätare 
 • Jämnt motstånd  
 • Lättläst LCD-display 
 • Stabil konstruktion  

Den vinnande modellen på topplistan är Hammers träningscykel Speedbike Pro. Den har en konstruktion som gör den väldigt enkel att använda, samtidigt som den är stabil och väldesignad. Cykeln säljs med inkluderade SPD-pedaler, vilket gör att du kan använda dina cyklingsskor för ett optimalt fäste och kraftöverföring under träningen.  

Träningscykeln har designats med ett väldigt tystgående drivsystem och ett steglöst motstånd som ger en behaglig trampning. Du kan även enkelt läsa av dina framsteg på cykelns LCD-display, där du bland annat kan läsa av distans, puls, hastighet och kaloriförbränning. Den kan enkelt flyttas omkring i ditt hem, tack vare medföljande transporthjul.  

Att använda en träningscykel ger dig mängder av fördelar, då det är en pulshöjande träning som stärker både hjärtat och flera av kroppens större muskelgrupper. Vill du kunna träna hemma på ett mycket effektivt sätt och med en cykel som ger dig en bra gymkänsla, så rekommenderar vi Speedbike Pro från varumärket Hammer.  

2. Fitnord Cyclo 300R Recumbent  – Ergonomisk cykling! 

 • 13 stycken program 
 • Ergonomisk position  
 • Motstånd: Magnetiskt 
 • Maximal användarvikt: 120 kilo 

Genom en mer liggande position när du cyklar, kan du få en väldigt skonsam och ergonomisk träning. Tack vare denna träningscykels konstruktion kan du få en väldigt behaglig träning, där du kan trycka på mer och anpassa motståndet efter din träningsnivå. Fitnord har designat Cyclo 300R Recumbent med flera praktiska funktioner som gör träning hemma till ett rent nöje.  

Cyclo 300R Recumbent har en väldigt stabil konstruktion, vilket gör att den tål en maximal belastning på upp till 120 kilo. Motståndet som cykeln använder sig av är magnetiskt, vilket ger ett väldigt jämnt och skönt motstånd när du alternerar mellan olika nivåer.  

För att du enkelt ska kunna hålla koll på din träning och kunna sätta tydliga mål, har den utrustats med en lättläst display. På denna kan du läsa av bland annat hastighet och tid.  

Genom att aktivera maskinens handpulssensorer, kan du även hålla koll på din puls under träningen. Medföljande pulsbälte gör även att du kan räkna ut en mer exakt pulsmätning, vilket gör det möjligt att se din utveckling på ett djupare plan. Cyclo 300R Recumbent är ett utmärkt val för samtliga användare, oavsett ålder eller fysisk form.  

3. Hammer Speedbike CRS3 – Väldigt justerbar!  

 • Multifunktionsstyre
 • Maximal användarvikt: 150 kilo  
 • Drivmedel: batteri 
 • Inbyggd säkerhetsfunktion  

Letar du efter en mycket funktionell träningscykel som kan hjälpa dig att nå helt nya höjder? Då kommer du att uppskatta den mycket justerbara träningscykeln Speedbike CRS3 från varumärket Hammer. Ett väldesignat exemplar som även enkelt kan flyttas omkring i hemmet.  

Träningscykeln har ett svängrum på 22 kilo, vilket ger dig en gymkänsla när du tränar på hemmaplan. Motståndet är väldigt jämnt och kan enkelt justeras för att anpassas efter dina egna förutsättningar, ålder och din fysik. För att du ska kunna ta i när du arbetar med ett tyngre motstånd, har den designats av tåliga och robusta material som gör att den står stadigt på golvet.  

Speedbike CRS3 har även designats med greppvänliga och halksäkra handtag. Nära handtagen finns det plats att förvara två vattenflaskor, om du ska ge dig på lite längre och svettiga träningspass. Denna träningscykel passar dig som har en budget att hålla, men som trots detta inte vill kompromissa med kvalitet eller stabilitet.  

Vem behöver en träningscykel? 

Att investera i en träningscykel är ett utmärkt val för alla som vill komma igång med träningen. Oavsett vad du har för träningsmål, kan en praktisk och justerbar cykel hjälpa dig i rätt riktning. Genom att utöva svettiga pass på din motionscykel kan du stärka både kroppen och din kondition, vilket bidrar till ett bättre välmående och ett starkare hjärta.  

För att träningscykeln ska vara lättanvänd är det dock viktigt att den har en stabil konstruktion, är utrustad med en lättläst display och även att motståndet är väldigt jämnt och behagligt för att inte belasta din kropp på ett felaktigt sätt.  

Om du har satt nya träningsmål som du vill försöka uppnå, varför inte investera i en passande träningscykel? Kicka igång din träning och hitta en rutin som passar dig och din vardag. Genom att träna på hemmaplan, behöver du aldrig mer begränsas av dåligt väder.  

Bästa träningscykeln
Hårt konditionspass på gymmet

Tre vanliga frågor om träningscyklar: 

Vad finns det för olika motstånd? 

Det allra vanligaste motståndet på träningscyklar är magnetiskt motstånd. Detta ger ett väldigt jämnt och behagligt motstånd, som gör det skönare att trampa och belastar dina knän mindre. Detta gör då cykling hemma väldigt skonsam, oavsett ålder eller träningsnivå.  

En annan fördel med magnetiskt motstånd är att det gör träningscykeln mer tystgående, vilket passar bra om du bor lyhört eller i lägenhet.  

Utöver magnetiskt motstånd, finns det även träningscyklar som använder sig av bromsband eller luftmotstånd. Dessa är då framförallt vanligt i budgetval och ger således inte ett lika jämnt motstånd. Vill du kunna trampa på ett mjukare sätt, så ska du köpa en cykel med ett magnetiskt motstånd.  

Utöver detta ger många olika motståndnivåer dig en cykel som är mer anpassningsbar, där du kan justera nivån mer efter dina egna förutsättningar.  

Vilka funktioner bör en träningscykel besitta?  

Det allra viktigaste som du ska kika på vid val av träningscykel är modellens motstånd. Detta har nämligen en avgörande betydelse för hur bekväm den är att cykla på. Träningscyklar med magnetiskt motstånd är bättre och ger dig en riktigt härlig cykelupplevelse. 

Utöver detta är det viktigt att cykeln är stabil och robust. Ingenting är lika besvärligt som en träningscykel, där du inte kan ta i eftersom den känns gänglig och ur balans. Genom att kika på hur mycket belastning cykeln tål, får du en stor ledtråd för hur stabil cykeln är. En större maximal användarvikt är ofta ett resultat av en väldigt stabil konstruktion.  

En bonus är även om cykeln redan har inlagda träningsprogram som du kan jobba dig igenom. Det är för många mer motiverande, när du går från ett träningsprogram till ett annat. En annan funktion som är viktig är att den är utrustad med en display som ger dig bra statistik och möjligheter för att du ska kunna hålla koll på din träning. Genom en mer inkluderande display, kan du sätta tydliga mål med varje träningspass. Dessutom kan du notera dina resultat och hålla koll på dina prestationer.  

Hur många olika träningsprogram ska cykeln ha? 

Detta beror lite på vad du har för mål med din träning och hur din fysik ser ut. Om du prioriterar att få en sådan mångsidig träning som möjligt, kommer ett brett utbud av träningsprogram och motståndnivåer att göra träningscykeln mer multifunktionell.  

Du kan enkelt ställa om cykeln efter din dagsform och vad du vill uppnå. Så ju fler träningsprogram, desto mer variation kan du få och du behöver heller inte själv ställa om motståndet under passet. Så ta dig några minuter innan köpet att fundera på vilka typ av träningsprogram som kommer underlätta din träning, samt vilka program som kan motivera dig lite extra.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

För att en träningscykel ska vara bekväm och motiverande att använda är det några funktioner som cykeln bör besitta. Bland annat ska träningscykeln ha ett jämnt motstånd, där du kan justera mellan olika nivåer utan att det blir hackigt i trampningen. Den ska även ha en ergonomisk utformning och vara utrustad med en display som är lättanvänd, oavsett vilket program du använder.  

Det var därför dessa punkter som vi hade i åtanke när vi skapade topplistan. Detta för att de utvalda modellerna ska uppfylla samtliga krav och passa samtliga användare. De tre modeller vi slutligen valde ut kommer att ge dig alla förutsättningar för att du verkligen ska lyckas med din träning. Fördelen är då att du kan stärka kroppen och förbättra din kondition genom att träna hemma.  

Topplistan har noggrant valts ut och träningscyklar i lite olika prisklasser har inkluderats för att den ska falla samtliga användare i smaken. Oavsett vilka mål du har med din träning, är du garanterad en cykel som kan hjälpa dig på vägen! Tack för att du har läst och vi hoppas du hittar den bästa träningscykeln för dina behov!

Länkar och referenser

Träningscyklar hos Sporttema, Traningsmaskiner

Test av Hammer Speedbike Pro

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.