Bästa padelracket för nybörjare 2024

av
1. Starvie Turning2. Head Flash3. Varlion Maxima Summum
Starvie TurningHead FlashVarlion Maxima Summum

Att padel har tagit Sverige med storm är ingenting nytt. Nya padelbanor byggs överallt och populariteten för denna sport växer ständigt.

Men vad är det då som gör padel så omåttligt populärt? Jo, det är en skonsam träning som är både rolig, social och effektiv. Du kan enkelt träna tillsammans med din familj eller vänner och det är även en intensiv träning som gör att du verkligen får upp ett bra flås. Att träna blir så mycket roligare om det kan upplevas tillsammans med dina nära och kära.

På grund av sin popularitet har marknaden utvecklats och det finns idag mängder av padelrackets och tillbehör att köpa. För dig som precis upptäckt padel kan det vara svårt att veta vilket typ av racket du behöver investera i.

Vi kommer här att vägleda dig genom ditt köp och du kommer också få en bättre förståelse för vad du ska tänka på.

Att tänka på vid köp av padelracket

Om du behöver köpa nya padelrackets är det några saker som du behöver tänka på. Padelrackets är inte helt olika tennisrackets, vilket då gör att riktlinjerna ser ungefär likadana ut.

Vikten – Betydelse för en balanserad användning

Vikten på racketen kommer att ha stor betydelse och är någonting som du måste ha i åtanke. För herrar ska racketen väga mellan 350-385 gram, medan den för damer ska väga något mindre, på mellan 330-360 gram. En bra balans är viktigt för att ge dig ett bättre och mer kraftfullt slag.

Om racketen väger för mycket kommer det dock inte ligga lika bra i handen, samtidigt som det krävs mer energi för att svinga racketen under matchen. Att hålla dig till ovan vikter kommer därför att ge dig en bättre hantering, där du kan få en bra kraft i dina slag utan att bli helt urlakad.

För juniorer eller nybörjare som inte spelar med ett lika kraftfull slag, kan det vara värt att starta med en vikt på mellan 330-360 gram. Tills du har fått in rätta slaget vill säga.

Greppvänlighet – för optimal kraftöverföring

En annan sak som ett padelrack måste inneha är såklart att den är skön att greppa om. Detta för att du ska kunna få en optimal kraftöverföring. Testa dig fram för att hitta det optimala valet för dig och då självklart även ett padelrack som faller inom din budget. Nu när du har fått en klarare bild av vad du behöver tänka på, kan du med fördel införskaffa dina egna padelrackets. Köp padelrack här.

När du köpt din racket, är det även viktigt att du tänker på hur du ska underhålla den, för att den ska hålla så länge som möjligt.

Våra toppval av padelracket

För att du ska kunna göra ett bra val har vi inkluderat några av våra favoriter av padelrackets för dig som nybörjare. Nedan val faller inom den lägre prisskalan och har en balanserad vikt och greppvänlighet för att vara enkla att använda, oavsett tidigare erfarenhet.

1. Starvie Turning – Retrodesign

Padelracket för nybörjare - StarVie Turning

Ett mycket balanserat racket med en fin retrodesign hittar du från varumärket Starvie. Padelracket Turning ger dig rätt förutsättningar för att få en bra kraft i dina slag. Modellen har en yta i glasfibrer som gör den väldigt lättspelad. Passar samtliga användare och kommer få dig att sticka ut på banan, tack vare sina fina färger.

2. Head Flash – Allround racket

Padelracket för nybörjare - Head Flash

Nybörjarracketen Head Flash kommer att göra din träning med dina vänner mycket roligare. Att spela med bra grejer kommer att göra stor skillnad och detta padelracket kommer att bli ditt för en billigare peng. Head Flash är designad med en balanserad nivå av kraft och kontroll, vilket gör den enkel att använda.

3. Varlion Maxima Summum – För juniorer

Detta är ett mycket balanserat racket som passar perfekt för juniorer, eller dig som letar efter ett lättare racket som ger dig en bra kraft i slagen. Varlio Maxima Summum passar även kvinnliga användare då det har en lägre vikt. Utöver detta har racketen en mycket fin design i vitt, med silver och gulddetaljer.

Sammanfattning

Padel är en sport som tar allt mer och mer plats i Sverige. Särskilda padelbanor går idag att hitta på de flesta ställen runt om i landet. Vilket då gör den till ett utmärkt sällskapsspel för dig och dina vänner. Padel är en rolig men jobbig träningsform, vilket lockar till både svett och en hel del skratt. Föredrar du däremot någon annan slags träning i en lugnare takt, kan exempelvis yoga, med passande tillbehör istället falla dig i smaken.

För att du ska kunna göra ett bra inköp ska valet baseras på dig själv och vikten ska vara anpassad efter din träningsform. Hitta ditt perfekta val av padelracket som kommer ge dig en balanserad användning med rätt kraft och kontroll!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.