Stegräknare bäst i test 2024 – Hitta den bästa stegräknaren

av
1. OMRON WALKING STYLE X STEGRÄKNARE2. FITBIT CHARGE 2 STEGRÄKNARE3. SILVA EX STEP STEGRÄKNARE

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.se, Fyndiq.se och Teknikmagasinet.se.
En stegräknare gör det enkelt att hålla koll på hur många steg som man tar under en dag och gör det enklare att nå de mål som man vill uppnå. Vi har därför valt att testa ett par olika stegräknare som är populära på träningsmarknaden för att hjälpa dig med att göra rätt val och även så har vi sammanställt ett par olika saker som man bör tänka på när man köper sig en stegräknare. Häng med oss och hitta den perfekta stegräknaren just för dig!

Vad ska man tänka på när man köper en stegräknare?

När man köper sig en första stegräknare är det viktigt att tänka på att köpa en modell som räknar stegen på ett tillförlitligt sätt så att man inte får ett resultat som skiljer sig allt för mycket gentemot hur mycket man faktiskt har rört på sig.

Förutom tillförlitlighet så finns det även olika sorters stegräknare som tillåter dig att hålla koll på betydligt mer förutom att räkna dina steg. En del modeller har även inbyggd funktionalitet för att presentera förbrukad kalorimängd, distans, tid med mera. En del modeller går även att koppla in till en dator eller synka med din telefon för att snabbt och enkelt kunna hålla koll på dina steg över en längre period.

Olika sorters stegräknare

Det finns idag två olika typer av stegräknare och dessa är direktdrivna och de som är utrustade med ett så kallat filter. De direktdrivna stegräknarna innehåller en mekanisk pendel som registrerar samtliga rörelser, medan de som har ett så kallat filter tar bort en del av de inledande rörelserna.

Anledningen till att man gör detta är för att undvika att stegräknaren registrera felaktiga steg när man kör bil eller åker buss och just därför så är de stegräknare med filter betydligt bättre än direktdrivna.

Stegräknare bäst i test

Idag så finns det en stor mängd stegräknare tillgängliga på den svenska marknaden och därför så kan det vara svårt att hitta just den bästa stegräknaren för dig som konsument. Vi har därför sammanställt recensioner av 4 av de mest populära stegräknarna som finns hos svenska grossister nedan för att hjälpa dig att hitta just den bästa stegräknaren, oavsett vad som du är ute efter.

1. OMRON Walking style X Stegräknare

Walking Style X från företaget Omron är en lite mer avancerad stegräknare som även fungerar som en aktivitetsmätare så att du får ut lite mer information från din räknare.

Den räknar dina steg precis som en helt vanlig stegräknare men för utom detta så mäter den även intensiteten av den aktivitet som du utför och kan därför användas till fler områden än enbart promenader.

Stegräknaren är utrustad med en teknik som Omron kallar för 3D sensor teknologi för att kunna ge så precisa resultat som möjligt så att du kan känna dig trygg med de resultat som denna stegräknare ger dig. Style Walking X låter dig även att ställa in dina egna mål så att du inte behöver låsa dig fast vid 10 000 steg om dagen och det går även utmärkt att ställa in veckomål.

Förutom detta så har stegräknaren ett minne som varar i 7 dagar så att du slipper att rensa din stegräknare varje dag men det går inte att exportera informationen till en smartphone eller dator, utan det går enbart att läsa ut informationen på den tydliga displayen.

Walking Style X från Omron är en väldigt bra klassisk stegräknare som även dubblerar som aktivitetsmätare och som är väl värd sitt pris, men den är lite begränsad när det kommer till funktionalitet gällande export av information och den har bara ett minne som tillåter lagring av information i 7 dagar.

Då detta är en väldigt bra stegräknare så anser vi utser vi denna stegräknare bäst i test.
Se priset här!

2. Fitbit Charge 2 Stegräknare

Charge 2 från Fitbit är lite mer än en stegräknare men vi valde att ta med den i detta test då den har stöd för att räkna steg och den har en hel drös smarta funktioner som vanliga stegräknare saknar.

Charge 2 är ett fitness armband som man bär på armen och det är designat för att användas dygnet runt och har flera smarta funktioner som gör det möjligt att bland annat mäta pulsen dygnet runt för att få mer detaljerad information gällande kaloriförbrukning.

Det har även en stor mängd olika funktioner som gör det den utmärkt kompanjonen om du tränar eller sportar som t ex ett så kallat multi-sportläge, GPS, guidade andnings sessioner, intervallpass läge med mera. När det kommer till räkning av steg så är detta en väldigt precis stegräknare som även analyserar information och låter dig att se informationen direkt på armbandet eller med hjälp av en applikation för din mobiltelefon.

Fitbit Charge 2 är en av de bästa aktivitetsmätarna som finns på marknaden idag och vi tycker att detta är en väldigt bra produkt som tillför en stor mängd funktioner som andra stegräknare saknar.

Då priset är lite högt så kan vi dock inte utse denna till den bästa stegräknaren men det är en väldigt bra produkt rent överlag och vi rekommenderar verkligen den.
Se priset här!

3. Silva Ex Step Stegräknare

Ex Step är en lite enklare och mer prisvärd stegräknare från Silva som låter dig att hålla koll på dina steg utan extra funktioner. Denna stegräknare har inga övriga funktioner förutom möjligheten att räkna dina steg och är därför väldigt simpel att använda då den inte har några onödiga knappar eller funktioner.

Stegräknaren har en filterfunktion som hjälper till med att detektera rörelser som inte är steg och just därför så har denna stegräknaren en träffsäkerhet på hela 97%. All information som stegräknaren har samlat in går att läsa på den tydliga monokroma LCD-displayen.

Detta är en väldigt enkel produkt som det inte finns mycket att skriva om då den gör sitt jobb utan att glänsa och därför så anser vi även att detta är en väldigt bra produkt om du enbart är ute efter att räkna dina steg.

Om du är ute efter ytterligare funktionalitet så är detta fel stegräknare och vi rekommenderar iså fall att du kollar på någon av de övriga stegräknarna som vi testat.
Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.