Bästa hantelsetet 2024 – träna med de bästa hantlarna!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Abilica HEX Hantelset med ställ2. Gymstick Adjustable dumbbells3. Abilica Krom Hantelsats
Abilica HEX Hantelset med ställGymstick Adjustable dumbbellsAbilica Krom Hantelsats

Bästa hantelsetet 2024 – Med ett hantelset kan du stärka dina muskler och därmed även få en friskare kropp som klarar av dagens samtliga påfrestningar. Då ett hantelset även innehåller en mer varierad mängd av viktnivåer, kan valet av hantlar anpassas mer efter din träningsnivå och vilka övningar du genomför. Detta gör att du har möjligheten att kunna pressa dig själv att nå helt nya nivåer, utan att hela tiden behöva investera i nya hantlar.

För att du ska kunna köpa ett set som passar dig är det viktigt att du tar din träningsnivå I åtanke. Det set du väljer ska ha innehållande vikter som ligger på en lagom nivå för dig, då det annars finns en risk för att du istället för att stärka musklerna, sliter på dem under träningen.

Vi har skapat en topplista med de tre hantelset som vi tycker du ska kika lite extra på. De är konstruerade med lite olika maxvikter, material och säljs för lite olika priser. Detta för att du ska kunna göra ett val som är perfekt för dig.

Topp 3 hantelset bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Abilica HEX Hantelset med ställ

 • Maxvikt: 20 kg
 • Perfekt för hemmagym
 • Greppvänliga och robust tillverkade
 • Gummibeklädda med räfflade handtag

Det kraftfulla och mycket robusta HEX hantelsetet med ställ är en självklar vinnare av flera olika anledningar. Dels gör medföljande ställ att du kan förvara hantlarna på ett mer praktiskt sätt. Setet passar lika bra till din verksamhet som för ditt hemmagym, om du letar efter en varierad nivå av olika vikter.

Detta hantelset består av 5 par hantlar i vikter mellan 10-20 kilo, vilket innebär att setet är en bra investering för dig som redan är ganska tränad eller klarar av en något högre vikt. Tack vare hantlarnas material och gummibeklädnad är de mycket stabila att använda. Dessutom har greppytan en räfflad sida för att du ska få ett bra grepp på samtliga vikter.

Formen på hantlarna underlättar flera övningar och kan användas för att stärka hela kroppen. Hitta ett varierat träningsprogram som passar din nivå. Då maxvikten uppgår till 20 kilo har du en god chans till utvecklingsmöjligheter och kan skapa ett mål med din träning.

Om du letar efter ett stabilt hantelset med inkluderat ställ, så är detta ett utmärkt val för dig.

2. Gymstick Adjustable dumbbells 2 x 10 kg – Prisvänlig!

 • Maxvikt: 50 kg
 • Enkla att justera
 • Greppvänliga handtag
 • Inbyggd skruvlåsfunktion

Gymstick har designat ett par justerbara hantlar med en maximal vikt på upp till 50 kilo per stång. Du kan enkelt addera eller ta bort viktskivor, för en skräddarsydd användning som passar din nivå perfekt. Vid köp medföljer förutom två viktstänger även mängder av viktskivor i olika storlekar och vikter.

När du ska använda hantlarna Adjustable dumbbells kan du välja mellan 4 1.25 kilos skivor och 4 2.5 kilos skivor. Själva stängerna väger 2.5 kilo. Detta ger en maximal vikt vid köp på 10 kilo per stång. Men du kan själv köpa till viktstänger om du vill lyfta tyngre. Stängerna är designade för att klara av en maximal vikt på 50 kilo.

Inkluderade stänger är konstruerade med låsfunktioner, för att viktstängerna ska hållas på plats och vara säkra att använda. De har även en räfflad yta för att du ska få ett stadigt grepp under träningen, oavsett vilka vikstänger du har inkluderat.

Vid köp medföljer även en praktisk låda, som gör hantelsetet enkelt att förvara. När samtliga tillbehör är nedpackade, tar den upp väldigt liten plats och kan med fördel förvaras under sängen.

3. Abilica Krom Hantelsats 1-10 kg – Mycket hög kvalitet!

 • Maxvikt: 10 kg
 • Kromad yta
 • Passar mängder av övningar
 • Träna hela kroppen


Detta hantelset Krom från varumärket Abilica har designats med en stilren design och riktigt sköna handtag som ger ett bra grepp under användning. Då materialet är väldigt kvalitativt i kromat stål, har hantelsetet en lång livslängd och tål både stötar och fall, om de skulle tappas under någon av övningarna.

Krom hantelsats innehåller 5 par hantlar i ett varierat utbud av viktnivåer från 1-10 kilo. Detta gör setet till ett perfekt val för dig som letar efter ett set för nybörjare. Hantelsetet ger dig möjligheten att sakta men säkert bygga upp din styrka, innan du använder lite tyngre vikter. Detta ger en mer skonsam process och träningsresa.

De 5 olika vikterna är även kompatibla med en mängd olika övningar, vilket gör att du kan stärka kroppen på flera olika plan.

Vem behöver ett hantelset?

För dig som vill kunna stärka kroppen hemma på ett enkelt, men ack så effektivt sätt, är ett hantelset en bra investering. Med ett hantelset får du ett bredare utbud av vikter, där du kan börja med en lägre vikt för att sedan jobba dig uppåt. Ett varierat utbud av hantlar gör att du kan anpassa vikten, beroende på vilken typ av övning du genomför.

Ett hantelset är helt enkelt en mycket bra investering, oavsett hur dina träningsmål eller din fysik ser ut. Ett par hantlar kan enkelt användas för att stärka kroppens samtliga större muskelgrupper, samtidigt som de med fördel kan användas för punktträning av dina biceps, triceps eller ryggmuskler.

Att träna med hantlar ger resultat!

Tre vanliga frågor om hantlar:

✅ Vad ska man tänka på vid köp av hantlar?

För att du ska kunna göra ett riktigt bra val är det framförallt två saker som du ska tänka på. Dels vad du har för träningsmål, vilka övningar du kommer använda hantlarna till och hur din träningsnivå och fysik ser ut. Detta gör att vikternas tyngd ska baseras på den nivå du ligger på, samt att det finns rum för utveckling med ett par hantlar i det inköpta setet som du kan använda efter en stunds utveckling.

Vi rekommenderar därför att du skapar ett program med övningar som stärker hela kroppen. Men ha också i åtanke att en bra hälsa vidhålls om du utför ett varierat träningsprogram, som även innehåller någon form av högintensiv träning som cykling eller snabba promenader.

När du köper ditt nya hantelset är det även viktigt att de är välkonstruerade och tillverkade av robusta material som klarar av smällar och fall. Kromat stål är till exempel ett bra material som ett kvalitets set ofta består av. Greppvänligheten är även mycket viktig, då du måste ha ett bra grepp för att kunna använda hantlarna på ett säkert sätt.

✅ Vilken viktnivå passar mig?

Hur tunga eller lätta vikter som setet ska inkludera, beror framförallt på vilken nivå du ligger på. Om du tränar ofta och vill bygga muskler, kan du välja något tyngre vikter. Om du däremot precis har börjat träna, kommer du att få mer användning av ett set som sträcker sig från till exempel 1-10 kilo.

Ett bra sätt att tänka på här är att det set du väljer har vikter som utmanar dig, men som inte är alltför tunga och som därmed sliter på dina muskler under övningar. Det är alltid bättre att börja lätt om du inte har tränat på länge, för att sedan succesivt bygga upp dina muskler på ett mer skonsamt sätt.

✅ Vad finns det för risker för att använda för tunga hantlar?

Det är såklart alltid lockande att köpa ett par tunga vikter, i tron att dina muskler då utvecklas och stärks snabbare. Detta är framförallt vanligt om man tidigare har tränat mycket, men fallit ur rutinen ett tag och nu vill hitta tillbaka. Men så är det såklart inte. Att börja för tungt efter ett tags vila, kan istället göra träningspassen väldigt tröttsamma då du vaknar upp med öm kropp och värkande muskler.

Att börja för tungt kan även leda till långvarig värk och skador som förhindrar dina positiva prestationer. Det är därför bättre att börja lättare för att sedan bygga musklerna lite i taget. Detta är mer skonsamt och det är även en större chans att du faktiskt håller fast vid din träningsrutin.

Om du köper ett par hantlar som monteras och där du anpassar tyngderna efter övningen, är det viktigt att hantelstången har en bra låsmekanik som gör att hantlarna är säkra att använda och inte faller isär. Fördelen med dessa modeller är att de sparar plats i ditt hem och är multifunktionella.

Men det är nödvändigt att de är stabila och robusta för att faktiskt vara så praktiska som de är utformade för att vara.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

När vi samlade information och valde ut vilka hantelset vi skulle inkludera på topplistan, har vi framförallt valt att jämföra olika produkter på marknaden. Detta för att kunna se vilka som har funktioner som sticker ut, vilka som säljs till ett rättvist pris och även kunna få en bra förståelse för vad ett par funktionella hantlar ska ha för struktur.

Vi har efter gedigen efterforskning skapat en topplista med våra tre favoriter. Det var viktigt för oss att inkludera hantelset som har lite olika maxvikter och som kan användas till lite olika typer av övningar. För att säkerställa detta har vi fokuserat på att kika på de olika modellernas greppvänlighet och material.

Till detta har vi såklart även fokuserat på priset och valt ut produkter som passar både dig som har lite mer att spendera och till dig som har en budget att hålla dig till.

För att du ska kunna göra ett bra val är det framförallt din styrka och träningsnivå som du ska ha i åtanke. Det är viktigt att det set du väljer har inkluderade vikter som är utmanande, men inte så tunga att det sliter på dina muskler.

Så vad väntar du på, köp ditt hantelset idag och påbörja din resa till en starkare och friskare kropp som klarar av att lyfta mer!

Tack för att du läst och vi hoppas du hittar det bästa hantelsetet för dig!

Referenser och länkar:
Hantlar hos Gymgrossisten
Hantlar hos Sporttema

8 bra hantelövningar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.