Bästa motorcykelhandskarna 2024 – Skydda dina händer under turen!

av
1. 100% Brisker 100162. Alpinestars Honda SP 8 V23. Dainese MIG C2
100% Brisker 10016Alpinestars Honda SP 8 V2Dainese MIG C2

Bästa motorcykelhandskarna 2024 – Med en motorcykel kan du ta dig fram enklare och det ger också ett rejält adrenalin i kroppen. Men då du inte är skyddad vid fall eller kollision på samma sätt som när du åker bil, är det viktigt att du använder bra kläder och utrustning. Ett par motorcykelhandskar kommer dels att skydda dina händer lite extra, men ger också ett skönare grepp om styret.

De bästa handskarna för dig bör baseras dels på väder och vind, men handskarna bör också sitta som en smäck för att ge optimalt skydd. Vi har letat fram de bästa motorcykelhandskarna för årets olika säsonger. Det enda du behöver göra är att välja ett par som faller dig i smaken och som ligger inom din budget!

Topp 3 bästa motorcykelhandskarna bäst i test 2024

1. Vår favorit! 100% Brisker 10016

 • Flera olika storlekar
 • Ger ett skönt grepp
 • Väderbeständigt material
 • Tre olika färgkombinationer

Dessa nättare och mycket prisvänliga motorcykelhandskar passar perfekt när det är något varmare ute. 100% Brisker 10016 ger ett skönt grepp och är tillverkad av ett väderbeständigt material som skyddar dina händer ifall det skulle börja regna under turen. Detta i kombination med modellens pris, gör den till en självklar vinnare enligt oss!

Vid köp kan du välja mellan tre olika färgkombinationer och fyra skräddarsydda storlekar ger handskarna en perfekt passform. Vare sig om du använder din motorcykel under vår, sommar eller höst kommer Brisker 10016 att vara ett utmärkt val.

2.  Alpinestars Honda SP 8 V2 – Rejäla handskar i skinn!

 • Touchdisplay-funktion
 • Material: Slitstark läder
 • Inbyggt kollisionsskydd
 • Greppvänlig PU

De mer rejäla motorcykelhandskarna Alpinestars Honda SP 8 V2, är tillverkade i skinn och perfekt om du letar efter ett mycket kvalitativt val. Dock drar priset ner handskarnas placering en aning, men ha då också i åtanke att materialet väger in under prissättningen och vid köp av dessa handskar får du ett ökat skydd under kollision.

För att ge dig ett ökat grepp har handskarna också tillverkats med PU, som är mycket slitstarkt och greppvänligt. En annan utmärkande funktion är att handskarna har en inbyggd touchdisplay-funktion, vilket gör att du kan använda din mobil utan att behöva ta av dig handskarna. Perfekt om det är kallt ute!

3. Dainese MIG C2  – Skön passform!

 • Material: läder
 • Förstärkta knogar
 • Reglerar temperaturen
 • Mycket skön passform

Med MIG C2 från varumärket Dainese kan du få en säker åktur, utan att dina händer blir alltför varma. Handskarnas material och mesh-detaljer hjälper nämligen till att reglera temperaturen och då knogarna även har förstärkts med polyuretan, ger handskarna dig ett ökat skydd vid kollision eller fall samtidigt som handskarna får en längre livslängd.

Denna modell av motorcykelhandskar säljs även i en uppsjö av storlekar, för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val. En optimal passform gör dem skönare att bära och handskarna blir också enklare att ta av och på. Letar du efter ett par bekväma handskar och har en något högre budget så rekommenderar vi att du kikar lite extra på denna modell.

Tre vanliga frågor om motorcykelhandskar:

Vilken skyddsutrustning måste man bära enligt lag?

Det är bara hjälm som du måste bära enligt svensk lag. Men detta innebär dock inte att du ska snåla på övrig skyddsutrustning. I händelse av fall eller kollision kan en bra motorcykeljacka och ett par motorcykelbyxor med kevlar skydda dig från att din hud ska skadas och dras utmed asfalten. Ett par rejäla motorcykelhandskar kommer också skydda dina ömtåliga händer, som är allra mest utsatta vid fall och kan skadas rejält om du väljer att åka utan handskar.

Det finns handskar som är anpassade för olika typer av väder, så om din ursäkt är att vädret är för varmt för att bära motorcykelhandskar ska du tänka om. Ett bra motorcykelställ kan faktiskt rädda ditt liv vid fall, så varför hoppa över detta? När du åker motorcykel är du betydligt mer utsatt än bilister och detta är någonting som du måste ta in i beräkningen.

Vad ska man tänka på vid köp av motorcykelhandskar?

Vid köp av motorcykelhandskar är det passformen och materialet som du bör ha i noggrann åtanke. Handskarna ska vara tillverkade av slitstarka material och även ge ett skönt grepp. Det finns billigare varianter på marknaden som kommer att göra stor skillnad. Men ett par rejäla handskar kommer att ge ett ökat skydd.

Vilka motorcykelhandskar bör man ha på vintern?

Att åka motorcykel på vintern utan handskar är det nog ingen som tycker särskilt mycket om. Kall vind kommer snabbt att kyla ner dina händer och detta kommer att påverka din reaktionsförmåga. Men de flesta motorcykelhandskar kommer inte att vara tillräckliga under vintermånaderna, utan du bör investera i ett par fodrade vinterhandskar som är särskilt anpassade för denna årstid.

Ny teknik har också gjort det möjligt att addera värme i handskarna och är då försedda med en mindre kabel som värmer upp handflatorna när du åker.

Bästa motorcykelhandskarna
Se till att ha rätt motorcykelutrustning när du är ute och kör på vägarna för din säkerhet

Hur vi valde produkter till topplistan

När vi valde ut vilka produkter vi skulle inkludera på topplistan var det flera olika faktorer som vägde in. De allra viktigaste faktorerna var dock hur väl handskarna presterade vad gäller säkerhetsskydd, greppvänlighet och funktion.

De tre modellerna som vi slutligen valde ut baserades dels på våra egna iakttagelser, men vi såg också på kunders recensioner om de olika modellerna. Målet var också att skapa en topplista som innehåller någonting för alla motorcyklister. Så oavsett budget eller väder kan du hitta en modell som faller dig i smaken.

Investera i ett par bra motorcykelhandskar och du kan åka mer säkert på vägarna. Dessutom behöver du inte frysa om dina händer!

Källor och referenser:

https://top-buy.net/sv/mc-handskar-bast-i-test/

https://xn--motorcykelfrskring-xtb17a.nu/skydda-kroppen/mc-handskar/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.