Bästa Chromebook 2024 – Lätt och smidig dator för dig på språng!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa chromebook 2024 – Att köpa en bärbar dator kan snabbt bli ganska kostsamt och om du behöver en dator för dina studier eller jobbet är en dator en nödvändig investering. Men däremot behöver du inte investera i en dyr Macbook eller Samsung dator, om du endast planerar att använda datorn för skrivuppsatser eller sökningar.

1. Asus Chromebook Flip C434TA2. Lenovo IdeaPad Flex 53. HP Chromebook X360
Asus Chromebook Flip C434TALenovo IdeaPad Flex 5HP Chromebook X360

Chromebooks som är designade av Google är en då en mycket smart lösning. Du får en funktionell dator med mängder av bra funktioner, men till en bråkdel av priset som du annars hade fått betala för liknande funktioner. Så vilken Chrombook ska du då kika lite närmare på?

Topp 3 Chromebooks bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Asus Chromebook Flip C434TA

 • Flipskärm
 • Pixlar: 1920 x 1080
 • Stilren design
 • Skärmstorlek: 14 tum

Asus Chromebook Flip C43TA är en kraftfull dator i en kompakt storlek som gör den mycket enkel att transportera. Den stilrena designen gör den även till ett bra val för både jobbet eller skolan. Skärmen har en storlek på 14 tum och pixlar 1920 x 1080, vilket ger dig en bra bildupplevelse. Några andra utmärkande funktioner är att den har en lätt vikt på under 1,5 kilo och är väldigt tunn.

Oavsett vad du planerar att använda denna dator till så kommer skärmen att kunna anpassas. Flip C434TA är nämligen försedd med en flipskärm som kan roteras i 178 grader. Trots allt detta säljs denna Chromebook från Asus till ett mycket bra pris. En självklar vinnare enligt våra jämförelser!

2. Lenovo IdeaPad Flex 5 –  Flera smarta funktioner!

 • Ram. 4 GB
 • Mycket prisvärd
 • Kompakt storlek
 • IPS Pekskärm

Den mycket prisvänliga Chromebooken IdeaPad Flex 5 från Lenovo är ett ypperligt val för dig som mestadels använder diverse lättare applikationer och skrivprogram. Perfekt att ta med om du behöver jobba på pendeltåget eller ett café.

Datorn har en mycket kompakt storlek och är således mycket enkel att transportera, den är också utrustad med en pekskärm för en enklare hantering och när du snabbt behöver växla mellan olika applikationer. Det inbyggda ramminnet är 4 GB, vilket inte är marknadens mest avancerade men letar du efter en enklare dator som du kan lita på så är Lenovos Chromebook ett mycket bra val!

3. HP Chromebook X360 – Med flipskärm! 

 • Tjocklek: 16 millimeter
 • Batteritid: 13 timmar
 • HD-skärm
 • USBC-anslutning

Med HP Chromebook X360 kan du arbeta hemifrån på ett smidigare sätt. Inkluderad HD-skärm med touch-display och ett mycket hållbart batteri som har en drifttid på 13 timmar, ger dig rätt förutsättningar för att få mycket gjort.

För att denna modell ska vara smidig att ta med har den en nätt och kompakt design med en tjocklek på 16 millimeter, vilket då gör då gör att den går ner i de flesta ryggsäckar. USB-anslutning gör också att du kan ladda din mobil direkt i datorn. Ett något mer kostsamt val, men som också ger dig fler arbetstimmar innan datorn behöver laddas på nytt.

Tre vanliga frågor om chromebooks:

Vad är skillnaden mellan en Macbook och en Chromebook?

Ja det är väldigt stora skillnader på en Macbook och Chromebook, men priset är den absolut största. Macbooks är särskilt utvecklade för dig som ofta jobbar med lite tyngre program eller applikationer som därmed kräver mer ramminne och prestanda från din dator.

Men det går också att hitta en likasinnad Chromebook som säljs till en bråkdel av priset. Chromebooks är nätta, prisvänliga och ett perfekt val för dig som ofta arbetar utanför huset och ofta bär din dator med dig.

Vilka funktioner ska man kika lite extra på vid köp av Chromebook?

Detta beror lite på vad du planerar att använda Chromebooken till. Men hur enkel den är att använda, hur väldesignad skärmen är och hur lång batteritid datorn har tycker vi är tre faktorer som du ska ha särskilt i åtanke. Framförallt om du ofta arbetar utanför hemmet vill du inte begränsas av ett batteri som ständigt behöver laddas på, men datorn ska också vara kompakt och enkel att bära med sig.

Vad är egentligen en Chromebook?

En Chromebook använder sig av Chrome OS som operativsystem, istället för iOS som finns i Apple produkter och Android som du till exempel hittar i enheter från Samsung. Detta operativsystem skiljer sig dock lite från de ovan nämnda. Chrome OS är nämligen ett molnbaserat operativsystem och särskilt utvecklat för att du ska få mycket gjort på en dator som är prisvänlig och enkel att använda.

Bästa Chromebook

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att välja rätt Chromebook kan vara knepigt, men behöver inte vara det om du bara funderar på vad och när du planerar att använda din nyinköpta dator. Detta kommer nämligen avgöra vilka funktioner datorn bör besitta och hur kraftfull den ska vara för att fylla sin funktion i ditt liv.

När vi letade fram vilka modeller vi skulle inkludera var det funktioner, pris och design som hade lite extra stor betydelse. Men Chromebook är just också uppskattade för sin snälla prislapp så oavsett hur kraftfull dator du väljer, kommer du att kunna hålla nere kostnaden. Investera i en nätt dator som du verkligen kan lita på och du kan vara mer produktiv!

Vi hoppas du hittar bästa Chromebook för dig med hjälp av oss!

Källor och referenser:

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.745003/test-chromebook

https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.729292/sa-funkar-google-chromebook

https://produkttestarna.se/chromebook/

Vi har jämfört Chromebooks avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Dustin
MediaMarkt
Cdon

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.