Bästa märkmaskin 2024 – Skriv ut etiketter med hjälp av en smidig och tålig märkmaskin!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. DYMO Rhino 52002. DYMO LabelManager 420P3. DYMO LabelManager 160
DYMO Rhino 5200DYMO LabelManager 420PDYMO LabelManager 160
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa märkmaskin 2024 – Vill du märka dina lådor, hyllor eller kartonger? Då är en märkmaskin ett bra val för dig. En märkmaskin är perfekt för dig som vill skriva ut mindre lappar och etiketter direkt i ditt hem. 

De fungerar nästan likadant som en etikettskrivare, men det finns självklart en del skillnader. Med en märkmaskin skriver du ut etiketter i tejp och med en etikettskrivare använder du dig av etikettrullar. Det finns en del olika varianter som är anpassade för olika ändamål. Här nedan listar vi de bästa märkmaskinerna! 

Topp tre märkmaskiner bäst i test 2024

1.Vår vinnare! DYMO Rhino 5200 kit 

 • Anpassad för industriellt bruk 
 • Enkel att använda 
 • Stor skärm med två rader 
 • Bakgrundsbelysning och gummihandtag 

Vinnaren av vårt test är märkmaskinen DYMO Rhino 5200 Kit. Denna modell är speciellt anpassad för att användas för industriellt bruk. Detta kit är mycket användarvänligt och fungerar utmärkt att använda för att märka exempelvis kablar och sladdar, strömbrytare och andra föremål på arbetsplatsen. Den kan skriva ut etiketter med en bredd mellan 6 till 19 millimeter.  

Märkmaskinen är försedd med ett tangentbord som ger en mycket snabb etikettformatering. Den är även utrustad med en stor skärm med två rader, vilket gör att du för plats för flera etiketter. Skärmen har även en bakgrundsbelysning så du kan se klart och tydligt även i mörker. Utöver det har den ett gummihandtag som ger ett bra grepp och minskar risken för att du ska tappa den. 

Rhino 5200 stängs av automatiskt efter en stund vilket sparar på batteriets livslängd. Märkmaskinen drivs med hjälp utav ett litiumjonbatteri som du kan ladda upp igen. Du kan även använda dig utav 6 stycken alkaliska AA-batterier. Den perfekta märkmaskinen för dig som letat efter en tålig och effektiv maskin!  

2. DYMO LabelManager 420P – Stor variation på etiketter! 

 • Enkel och snabb 
 • Passar för hemmabruk eller kontor 
 • Stor skärm med 4 rader 
 • Många olika teckensnitt och textstilar 

DYMO LabelManager 420P är en märkmaskin som är perfekt att använda i hemmet eller på kontoret. Den fungerar utmärkt till att märka olika lådor, korgar eller andra föremål i hemmet. Denna märkmaskin skriver ut etiketter med en bredd mellan 6 till 19 millimeter och är väldigt enkel och snabb att använda. Märkmaskinen är dessutom försedd med en del olika smarta funktioner.  

Du kan ansluta denna märkmaskinen till din dator (PC eller MAC) genom USB utgången. Den går även att användas på egen hand. Den skriver ut etiketter mycket snabbt och kommer därmed inte ta upp mycket av din tid.  

Skärmen på märkmaskinen är väldigt stor och har hela 4 rader. Tack vare detta kan du skriva ut fler etiketter på samma gång. Du kan välja emellan 8 olika teckensnitt, 7 olika teckenstorlekar och 10 textstilar. Utöver det kan du även välja bland 8 ramar och om du vill ha understrykning eller inte.  

Du kan även tillägga symboler på etiketten som exempelvis valutasymboler vid behov. Skärmen har även en bakgrundsbelysning där du enkelt kan se vad som står på din etikett.  

3. DYMO LabelManager 160 – Bästa budgetvalet! 

 • Prisvärd 
 • Smidig 
 • Enkel användning 
 • Automatisk avstängning 

DYMO LabelManager 160 är ett bra alternativ för dig som är ute efter en simpel och effektiv märkmaskin. Detta är en otroligt prisvärd modell som är väldigt smidig att använda. Det går snabbt att skriva på maskinen och du får lika snabbt ut etiketterna. Märkmaskinen stängs av automatiskt när du inte använt den på en stund. Detta gör så att livslängden på batteriet ökar.  

Med denna får du möjlighet att skapa etiketter i 6 olika storlekar. Du får även möjligheten att använda dig av 8 olika typsnitt och tillgång till 228 symboler. Den är inte alltför stor till storleken och blir därför även väldigt smidig att ta med sig.  

3 vanliga frågor om märkmaskiner: 

När kan jag få användning av en märkmaskin? 

Du kan få användning för en märkmaskin vid många olika tillfällen. De används dagligen av de som arbetar inom industriella yrken, men även av dem på kontor och i hemmet vid exempelvis en flytt. Det är ett verktyg som hjälper dig få bättre ordning och reda på dina saker helt enkelt. Du kan märka allt ifrån lådor till burkar, det går att märka vad som helst egentligen. På kontor är det vanligt att de används för mappar eller personers namnbrickor.  

Vad ska jag tänka på vid köp av en märkmaskin? 

En märkmaskin är ett redskap som tillåter dig att skriva ut etiketter av olika slag. Det första du bör tänka på innan köp är vad och hur du ska använda din märkmaskin, eftersom olika märkmaskiner är anpassade inom olika områden.  

Sedan bör du även tänka på hur mycket pengar du är villig att lägga på en märkmaskin. Det finns billigare modeller som fungerar lika bra som skriver ut etiketter minst lika snabbt och fint, men som kanske inte besitter lika många funktioner som de lite dyrare valen.  

Någonting du även bör tänka på är hur breda etiketter du kommer vilja skriva ut. Olika modeller erbjuder dig olika storlekar på bredden. Kika därför noggrant hur breda etiketter du kommer att behöva och tänk på vilka funktioner du söker hos en märkmaskin innan köp. 

Hur mycket kostar en märkmaskin? 

Priset på märkmaskiner kan variera en hel del, främst beroende på dess funktioner. Märkmaskiner som är speciellt anpassade för industribruk brukar oftast kosta lite mer än andra mindre varianter. Märkmaskiner kan komma att kosta allt ifrån några hundralappar upp emot flera tusen kronor.  

Bästa märkmaskin
Skriv ut etiketter snabbt och enkelt med en märkmaskin

Källor: 

https://mekaren.se\markmaskin-bast-i-test/

http://blogg.kontorsmagasinet.se/2014/05/09/markmaskiner/  

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.