Bättre hållning bäst i test 2024 – Bästa väst för bättre hållning

av

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Fyndiq.se, Smartasaker.se, Svensk hälsokost mfl.

1. Swedish Posture Classic2. Swedish Posture – Posture Feminine3. Swedish Posture Position

 

Har du en dålig hållning och har svårt att rätta till det själv? Då har du kommit rätt! I vårt bättre hållning bäst i test har vi testat olika västar som anger att de kan hjälpa till med detta och tagit fram de bästa väst för bättre hållning.

Vi kommer först och främst gå igenom lite vad man bör tänka på inför sitt köp och sedan lista västarna som kommit med i vårt bättre hållning bäst i test.
Först listar vi vinnarna så att du som inte har så mycket tid lätt kan hitta den bästa lösningen snabbt och enkelt.

Att ha i åtanke när man ska köpa hållningsväst

Komfort

Att ha en väst som hjälper dig hålla ryggen rak och ha en bra hållning kan ta ett tag att komma igång med. Det är därav viktigt att du har en väst som är bekväm så att du kan få en bättre hållning utan att behöva stressa fram det. Målet är ju trots allt att man ska ska få bra hållning av västen permanent och inte behöva gå runt med västen på sig konstant, men under tiden så ska det faktiskt gå att gå runt en hel dag utan att västen skaver och gör ont, det tycker vi inte det är värt.

Synlighet

Många kan tycka det är lite skamligt att ha en väst för bättre hållning och därför väljer vissa att titta efter västar som inte syns under de vanliga kläderna. Vi tycker självfallet att man ej skall skämmas över att ha en väst, för det visar ändå på att man vill åtgärda sin dåliga hållning, men samtidigt vet vi att det är många som tycker det är genant att någon kommer fram och frågar om det eller liknande. I vårt bättre hållning bäst i test har vi tagit i åtanke om hur synlig västen är under en vanlig tröja, klänning eller dylikt.

Kroppsbyggnad

Beroende på din kroppsbyggnad så måste västen vara anpassad. Ifall du har breda axlar och stort bröstparti, vilket många män har, då kan du med fördel köpa en hållningsväst för män även fast du är kvinna. De flesta hållningsvästarna är anpassningsbara så att du ej behöver tänka på kroppsbyggnad utan du kan med enkelhet anpassa den för just din kropp, smart va?

Priset

Nåja, priset. Vi kan ju säga såhär, många hållningsvästar kostar ett par hundra kronor och stannar runt den prisklassen. Vi rekommenderar inte att du ska gå högre i prisklass än nödvändigt då detta förhoppningsvis bara är något du kommer behöva använda en smärre period av ditt liv. De billiga hållningsvästarna fungerar suveränt även dom. I vårt hållningsväst bäst i test har vi inte tagit priset i åtanke och rekommenderar dig inte att göra det heller. Vi listar de allra bästa hållningsvästarna och bryr oss helt enkelt inte om priset, detta oavsett om den billigaste faktiskt skulle hamna i topp.

Bättre hållning bäst i test 2024

1. Swedish Posture Classic


Posture, den svenska innovationen, är en hållningsväst som är helt anpassningsbar och fungerar för alla – oavsett kroppstyp! Istället för att strama åt och vara där och “supporta” kroppen så är denna endast tänkt som en påminnare. Den spänner åt när ens hållning blir dålig, och därav så läggs detta på muskelminnet. Efter ett tag kommer du inte ens känna av västen då musklerna automatiskt har en bra hållning.

Vi älskar denna hållningsväst inte bara för att den knappt känns av vid användning, men också för att den faktiskt inte tvingar in kroppen i en onaturlig ställning utan endast påminner användaren. Du kommer träna upp magmusklerna, eller “core”-musklerna som det annars kallas, genom att hålla upp kroppen och tillslut inte behöva ha denna väst på dig någonsin igen.

Den är väldigt tunn och syns därav ej under kläder, oavsett om det är en tajt tröja eller klänning. Om man går riktigt nära och faktiskt känner så märker man såklart av det, men det är inte allt för många som brukar göra detta. Priset, då den är gjord i Sverige, är något lägre än den andra i detta test men vi anser ändå att detta är den allra bästa väst för bättre hållning!

Se priset här!

2. Swedish Posture – Posture Feminine

Den andra produkten kommer faktiskt från samma företag, Swedish Posture. Denna hållningsväst är anpassad för kvinnor specifikt. Den sitter jämt över axlarna för att hålla ett jämlikt tryck över båda axlarna, för att få så bra hållning som möjligt.

Skillnaden med denna och den föregående är att denna faktiskt sätter kroppen i rätt position av sig själv. Detta kan vara bra ifall du har en ryggskada eller är svag i muskelpartierna så att du behöver den extra pushen för att faktiskt hålla en bra hållning.

Det vi gillar med denna produkt är att den ser ut som ett linne med breda axlar. Som du ser på bilden ovan kan faktiskt modellen visa upp axlarna utan att behöva visa att det är en hållningsväst, det ser ut som ett linne eller dylikt. Även denna är anpassningsbar och har samma teknik som en bh, så att du lätt kan justera så att den passar dig som handen i handsken eller som fisken i vattnet.

3. Swedish Posture Position hållningsväst

Även fast vi testade flera andra företag så var det faktiskt alla tre från Swedish Posture som vann. Detta då vi älskar samtliga av deras produkter! Även denna hållningsväst är olika de två förra.

Denna är betydligt större och kräver hjälp att sättas på. Axlarna är det alltid som dras bak då det är de som justerar din hållning. Detta är verkligen en väst, vilket de andra två inte är på samma sätt.

Vi tycker denna är något krångligare än de andra två, samt kräver att du har en partner eller en vän nära som kan hjälpa dig sätta på den. Denna forserar en bra hållning, vilket, som vi tidigare sa, kan vara bra ifall du har svaga muskler men inget att rekommendera ifall du klarar av att träna upp coren och på så sätt bli av med västen snabbare. Vi tycker dock fortfarande att detta är en bra lösning till en dålig hållning, och därav får den självfallet en plats i vårt bättre hållning bäst i test.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.