Polaroidkamera bäst i test 2024 – Hitta den bästa polaroidkamera

av

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Teknikmagasinet.se och Coolstuff.se

1. Fujifilm Instax Mini 9 White2. Fujifilm Instax Mini 903. Polaroid 300
Vill du uppleva nostalgi, eller få samma snygga effekt på bilderna som dina föräldrar tog under sin ungdom utan att behöva redigera den efter en app? Då ska du ha en polaroidkamera! Men vilket märke ska man välja? Och hur mycket är rimligt att lägga på en polaroidkamera? Detta är två av punkterna vi kommer gå igenom i detta polaroidkamera bäst i test.

Vårt polaroidkamera test börjar med att lista de allra bästa polaroidkamerorna, så att du som redan vet allt om polaroidkameror eller helt enkelt inte har så mycket tid kan snabbt klicka dig igenom till den bästa polaroidkameran. Efter det kommer vi gå igenom vad du bör ha i åtanke (så som pris, märke, vilken typ, etc.), för att sedan ge en överblick över de olika produkterna som förtjänar en plats i vårt polaroidkamera bäst i test.

Vad är en polaroidkamera?

En polaroidkamera är som en vanlig kamera men har inbyggt behandlat fotopapper och snabbframkallningsvätska vilket gör att när du tar bilden får du direkt ut fotot ur kameran. När den väl har torkat så kommer bilden du för några minuter sedan knäppt rakt i din hand. Detta är en teknik som uppfanns på 70-talet och blev en sensation. Idag, sisådär 40 år senare, så är den en av de trendigaste typerna av kameror som finns.

Charmen med polaroidkameror, och andra filmkameror, är att man inte har bländare eller ISO eller andra inställningar du kan pilla med. Du får bilden EXAKT som den ser ut, och du kan inte ställa in fokuset självt. Detta kräver mer arbete före du faktiskt knäpper av bilden, istället för att som med en digitalkamera, knäppa hundratals bilder liknande bilder för att sedan välja ut en av dom. Detta är ju praktiskt i sig men ack vad roligt det är med polaroidkameror!

Att tänka på när man ska köpa polaroidkamera

Typ av polaroidkamera

Vill du ha en stor kamera eller räcker det med en liten poloroidkamera som du kan ta med på fest, eller ha med i väskan under din promenad till jobbet? Du bestämmer helt och hållet själv och vi har testat många olika typer av polaroidkameror för att verkligen förstå vilken den bästa är.

Priset

Då populäriteten på dessa kameror kraftigt ökat de senaste året så har priset likaså ökat. Dock så ska man tänka på att priset inte ska vara allt för dyrt, då, olikt en digitalkamera, så kostar faktiskt varje bild ett par kronor. Därför finns det inte riktigt ett slutpris för hur mycket det kostar med polaroidkamera. Lägger du då 5000 på en kamera, och sedan smattrar på med bilder så kommer du komma upp i skyhöga priser. Vi rekommenderar att du köper en billig polaroidkamera, då de ger samma resultat som de i den högre prisklassen.

Polaroidkamera bäst i test

1. Fujifilm Instax Mini 9 White

Först ut i vårt polaroidkamera kommer en kamera från Fujifilm, nämligen InstaX Mini 9. Med en inbyggd blixt som aktiveras när det blir mörkt kan du vara säker på att du alltid kommer lyckas fånga ögonblicket, även fast det är bläcksvart ute eller om du är på fest.

Vi rekommenderar starkt att du köper denna ifall du vill ha en kompakt, liten och smidig polaroidkamera som drivs av vanliga AA-batterier.

Du kan lätt ta med dig denna oavsett om du ska på fest, är på semester, eller helt enkelt bara vill fånga ett fint ögonblick. Efter du har tagit bilden så printas den ut så att du lätt kan hänga upp den på väggen och spara det fina ögonblick du upplever just nu, för resten av ditt liv.

Detta är även den bästa polaroidkameran som fortfarande klassas som en billig polaroidkamera, du får alltså väldigt mycket för pengarna och detta är den billigaste polaroidkameran i detta polaroidkamera bäst i test.

Se priset här!

2. Fujifilm Instax Mini 90

Näst på tur i vårt polaroidkamera bäst i test är ännu en produkt från Fujifilm, och det är vi inte förvånade över. Denna polaroidkamera är en bastant kamera och vi kliver upp flera snäpp i prisklassen. Den är faktiskt mer än dubbelt så dyr som den förra modellen (InstaX Mini 8).

Dock så är den det med all rätt. Denna inkluderar bra mycket mer inställningar, samt ett uppladdningsbart batteri som räcker för upp till 10 filmrullar. Det finns olika fotografilägen som du kan anpassa kameran efter vilket gör det lätt för dig att ta foton oavsett vilken miljö du befinner dig i.

Dessutom så kan du justera ljusstyrkan på blixten för att få just det fotoljuset du är ute efter. Du kan även höja och sänka exponeringen för att få häftigare bilder.

Vi rekommenderar starkt denna polaroidkamera för dig som har en stor budget och faktiskt redan testat att fota med polaroid. Med den urtjusiga retrodesignen, och alla de fantastiska funktionerna så kommer du och Instax Mini 90 bli bästa vänner.

Ta med den på utflykter, på fest, eller när barnen är små – poff säger det, sen så är bilden redo att sättas upp just efter du har tagit den. Du kan skapa fina fotoalbum med dina vänner eller göra ett album åt ditt barn som den sen kan visa sina barn. Fotoalbum lever kvar i massvis med generationer och ack vad kul det är med nostalgi!

Helt klart den bästa polaroidkamera vi testat, dock så är den något dyr och därför kommer den på andraplats. Vad det gäller funktionaliteter samt kvalite slår dock denna ut Instax Mini 8 med buller och bong!

Se priset här!

3. Polaroid 300

Sist, men inte minst, i vårt polaroidkamera bäst i test har vi en polaroidkamera från företaget som faktiskt döpte kameran. Det vill säga märket “Polaroid”. Polaroid 300 är en uppgradering av de föregående modellerna från Polaroid.

Med en automatisk blixt och fokus så kan du vara säker på att varje bild kommer bli bra, men samtidigt har charmen av att faktiskt fota med en polaroid. Den har även 4 ljusinställningar och bilderna kommer ut i visitkortsformat.

Denna är något dyr för vad den faktiskt erbjuder och vi skulle rekommendera att lägga 500 kr extra för att köpa Instax Mini 90, eller lägga er i prisklassen under och få samma typ av kamera hos Instax Mini 9. Vi tycker dock att denna kamera ger bra bilder och har annars inga fel, så den fick komma med som en av de bästa polaroidkamerorna!

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.