Yogamatta bäst i test 2024 – Hitta den bästa yogamattan

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. CASALL YOGA MAT POSITION 61X185CM2. MANDUKA EKO LITE MAT 4MM 61X180CM3. CASALL YOGA MAT GRIP & CUSHION 5MM 61X183CM

Är du ruskigt sugen på att börja yoga men samtidigt inte vill yoga i en studio? Det finns många anledningar att inte vilja gå till en yogastudio, det kan vara opraktiskt att ha en fast tid varje vecka som krockar med ditt vardagsliv eller helt enkelt att kostnaden blir för hög. Utöver en kontrollerad andning och viga ben så är en yogamatta det första du behöver, oavsett anledningen till att du vill yoga hemma.

Men hur väljer man egentligen yogamatta? Jo, det ska vi hjälpa dig med idag! Vi har nämligen testat en rad olika mattor i vårt yogamatta bäst i test så du slipper slösa tid och pengar på det själv! För nybörjare inom yoga så kan de flesta yogamattor se likadana ut, men så är inte fallet. Både pris och kvalité skiftar mellan matta till matta så innan vi går in på vilken som är den bästa yogamattan i vårt yogamatta bäst i test, vill vi gå igenom lite grundläggande saker att ha i åtanke innan man köper en yogamatta. Häng med!

Att tänka på när man ska köpa yogamatta

För kroppen: Bekvämlighet

Att en yogamatta är bekväm är otroligt viktigt. Efter du har utövat din yoga ska du ju inte få ont i ryggen, eller ha ont medan du utövar den. Det är därför viktigt att mattan har en bra tjocklek som gör att du lätt kan placera yogamattan på vilket underlag som helst utan att behöva lida av det. Med en bra tjocklek kan du lägga ut mattan på sten utan några som helst problem, och träna exakt hur länge du känner för det!

Bekvämlighet handlar också om greppet på mattan. Det är viktigt att mattan ligger på sin plats och inte skrynklar sig eller får obekväma bucklor som du måste ligga på. Ett bra grepp på mattan gör att den ligger exakt där du lägger ut den, och flyttar sig inte förens du vill det. Detta kännetecknar en bra yogamatta. Ett annat perspektiv på bekvämlighet är att mattan är lätt att ta med sig och inte är otymplig, detta gäller alla mattor som vi listar i vårt yogamatta test.

För plånboken: Priset

Att kolla på pris kanske inte är det roligaste du vet, men vi anser att du inte ska betala för mycket för en matta som kanske inte ens är prisvärd. Det är många mattor som säljs av yoga-experter som tar för mycket betalt för att deras namn är tryckt tvärs över mattan. Visst, det är fint att man hjälper plånboken växa för någon som hjälpt dig komma igång med din yoga, men ifall du är nybörjare eller vill ha en prisvärd yogamatta så rekommenderar vi starkt att du går med en yogamatta vars pris inte beror på statusen på den som säljer den.

För ögat: Design och utseende

Ett plus i kanten är ju även om din yogamatta är snygg. Exakt som en snygg yoga-outfit så spelar mattans utseende en stor roll i hur man faktiskt bär upp yogan och visar att man är seriös. Att ha en ful matta som ligger där på golvet och stirrar får en inte särskilt motiverad till att faktiskt yoga. Om du har en ful yogamatta så kanske du även väljer att stoppa undan den i garderoben och därför glömmer bort den. Ifall du istället har den liggandes framme på vardagsrumsgolvet blir det enklare att komma ihåg att faktiskt ta en timma eller två i veckan och ta hand om sig själv. Vi tycker därför att det är viktigt, då det kan påverka hur mycket du faktiskt använder mattan.

Topp 3 Bästa Yogamattor 2024

1. Casall Yoga Mat Position 61x185cm

Här har vi den absolut bästa yogamattan du kan hitta på marknaden i dagsläget, och vi är verkligen inte förvånade att denna är en av de bästsäljande yogamattorna i Sverige. Casall är en stor aktör inom allt som rör sport, vare sig det är sportkläder eller i detta fall yogamattor.

Deras yogamattor är designade för att både vara snygga och funktionella – de är både bekväma att använda och samtidigt snygga.
Denna Casall yogamatta är 61×185 cm, vilket gör att den passar alla oavsett storlek.

Oftast kräver inte alla övningar att du har hela kroppen på mattan, så även fast du är längre än 185 cm så är detta inget problem. När det kommer till grepp och tjocklek på yogamattan så är denna i toppklass, den är nämligen stötdämpande och detta förhindrar att du skadar dig.

Den är lätt att ta med sig oavsett om du reser eller vill ta med den till gymmet, och tar även lite plats ifall du vill förvara den hemma.

Mattan är tillverkad i TPE och är fri från klorid och latex, vilket gör att den är mycket skonsam mot huden. Vad det gäller priset så är den faktiskt den billigaste yogamattan i vårt bäst i test. Den är alltså mycket prisvärd då vi anser att detta är den bästa yogamattan vi någonsin använt! Du kommer verkligen inte bli besviken om du väljer denna yogamatta!

Se priset här!

2. Manduka Eko Lite Mat 4mm 61x180cm

Vill du ha en miljövänlig yogamatta? Då är denna yogamatta från Manduka för dig! Detta är en yogamatta gjord på biologiskt nedbrytbara råvaror (inte från träd i Amazonas). Denna naturliga yogamatta ger inte bara dig en otrolig upplevelse utan även planeten vi bor på.

Mattan är gjord på naturligt gummi från träd, detta gör att den inte får en illaluktande doft som annars kan hända när yogamattor utsätts för mycket svett.

Att den är miljövänlig är ju ett stort plus, men för att vara ärliga så måste ju mattan vara skön också, och det är den! Greppet och tjockleken på mattan gör att du kan praktisera yoga i timtal utan att få ont i ryggen för att underlaget är för dåligt. Så denna yogamatta gör varken avtryck på din kropp eller miljön, bra va? Priset är det som vi anser är det som drar ner yogamattan något då den är lite dyrare, men den ger inget avtryck på miljön vilket gör den otroligt prisvärd enligt oss.
Ifall miljön är något du bryr dig om mycket så är detta yogamattan för dig.

Du kan behöva lägga ett par hundralappar extra för att det just är en miljövänlig yogamatta, men så brukar det vara med det mesta miljövänliga produkterna. Och i det stora hela handlar det inte om en allt för stor prisskillnad.

Se priset här!

3. Casall Yoga Mat Grip & Cushion 5mm 61x183cm

Detta är samma modell som den föregående yogamatta från Casell, det som skiljer sig åt är tjockleken på yogamattan. Har du redan lite ont i kroppen och verkligen vill lägga lite extra på att inte få ondare av att utöva yoga utan tvärtemot? Då kan detta var rätt val för dig.

Vi säger absolut inte att den första mattan ger dig ont i ryggen, men är du extra känslig mot hård yta, eller ska utöva yoga utomhus på hårt underlag, så kan det vara sunt att köpa en något tjockare yogamatta.

Den är 2 cm kortare men det märks verkligen inte då de flesta övningar som sagt inte kräver att hela kroppen ska vara placerad på yogamattan. Yogamattan kommer absorbera vatten och svett för att öka greppet hela tiden, ju mer du svettas desto bättre grepp. Den börjar dock inte få en långvarig lukt som de andra billiga yogamattor, utan du kan lätt tvätta yogamattan och den blir som ny.

Detta är helt enkelt en otroligt prisvärd yogamatta som passar perfekt för dig som vill ha en mer skonsam matta för dig kropp, eller för dig som vill vara ute i naturen när du utövar yoga för att öka upplevelsen och verkligen bli fri från allt vardagsliv.

Se priset här!

Slutsats

Vi hoppas innerligt att vårt yogamatta bäst i test har hjälpt dig att få en större förståelse av vad för yogamatta du ska köpa, och var du bör ha i åtanke när du väljer yogamatta. Oavsett vilket yogamatta du väljer i detta test så är vi säkra på att du kommer bli oerhört nöjd med din upplevelse, och kommer ha en yogamatta som kommer klara frekvent användning i år framöver. Lycka till med yogan och jakten på din nya yogamatta!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.