Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Ahlens.se och Nordicfeel.se.

1. LORÉAL COLORISTA WASHOUT 2. SCHWARZKOPF LIVE COLOR XXL 3. LORÉAL CASTING CREME GLOSS


Toningar finns i massor av färger, intensitet, prisklasser och märken. De finns med eller utan ammoniak och kan hålla i sig från några tvättar upp till flera månader. Här nedan listas tre produkter som har provats och vunnit i vårt hårtoning bäst i test. Så innan du knatar iväg till affären för att ge ditt hår en ny identitet, kan du med fördel läsa igenom vårt hårtoning test för att få en hum om vad som passar just dig, ditt hår och din kassa.

Många kvinnor färgar håret av olika anledningar. Man vill göra en makeover, följa trenderna eller bara se sig själv i andra färger. Och vill man inte ge sig in på att färga håret på en dyr salong och betala tusentals kronor, kan man först testa hur man ser ut med hjälp av en liten hårtoning hemma som tvättas ur gradvis.

Hårtoning bäst i test

1. Loréal Colorista Washout

Just nu är det supertrendigt med olika färger i håret och då talar man inte enbart om brunt eller blont utan om pastellfärger som gärna går åt rosa eller lila. Dock kan det vara ganska riskabelt att färga håret lila eller chockrosa eftersom en del kanske tyckte det var en dålig idé när man väl står där framför spegeln. Vad kan då passa bättre än en hårtoning i olika häftiga färgskalor som tvättas ur efter bara några tvättar? Ångrar man sig är det bara att tvätta håret några gånger.

Med Loréals Colorista Washout, som håller upp till 2-3 tvättar, kan man få en idé om hur man passar i vissa färger och samtidigt undvika att bli förtvivlad om man inte skulle tycka om resultatet. Då är det bara att schamponera bort det och sedan inte göra om samma misstag igen. Denna hårtoning kan dock endast ge resultat på ljust hår, oavsett om det är naturligt eller om håret är blekt. Alltså biter färgen bra på slingor och blekt hår. Slingat och blekt hår tenderar dessutom att få en gulaktig färg efter ett tag och då kan det vara snyggt att putsa upp det i någon härligt pastellig nyans för att ta bort det gula. Däremot biter inte färgen särskilt bra på brunetter, så har man mörkare hår och vill ha en ljusaktig rosa, lila eller grönaktig nyans, måste man bleka håret först, vilket kan vara lite omständligt.

Priset på Loréals Colorista Washout ligger runt hundralappen, vilket kan verka ganska högt för många plånböcker med tanke på att färgen bara håller i ett par tvättar. Därför bör man kanske välja att färga håret permanent om man redan vet med sig att man vill att det ska sitta i längre, eller testa en annan produkt som är mer ihärdig. Dock blir resultatet väldigt snyggt och i detta hårtoning bäst i test med Loréals Colorista Washout får håret en fin nyans och en mjuk touch. Denna hårtoning är alltså en klart val att ha med i vårt hårtoning bäst i test!

Se priset här!

 

2. Schwarzkopf Live Color XXL

I detta hårtoning bäst i test, presenteras den här lilla filuren som många säkert kommer att gilla, speciellt om man älskar starka färger men inte är riktigt säker på hur man vill ha håret ännu. Det ger nämligen flera olika resultat som man själv arbetar sig fram till. Det är en rejäl intensivtoning som faktiskt håller ända upp till 15 tvättar, så egentligen kallas den för en semi-permanent toning, vilket kan vara ett alternativ till en toning som tvättas ut efter bara ett par tvättar. Priset ligger dessutom på samma nivå som produkten ovan (Loréals Colorista Washout), men är alltså flera gånger så effektiv.

I detta hårtoning bäst i test, är faktiskt denna lite av en favorit om man är ute efter ett färgglatt hår. Det bästa med den är att man antingen kan få ett mycket starkt resultat med chockrosa, blå, lila eller grå toner, eller helt enkelt ett mer utspätt resultat om man blandar färgen med conditioner-tuben först. Håret får då en betydligt mer “snäll” look med mer pasteller. Precis som med många andra pastellfärger för hårfärgningar, krävs ett ganska ljust hår som antingen är naturligt blont alternativt blekt eller slingat. Med denna produkt kan även ett fint resultat ges på ett mörkblont hår. Dock måste man inse att det uppnådda resultatet beror på ens ursprungliga hårfärg och kvalitet på håret.

Man kan behöva få hålla på ett tag innan man är helt nöjd med resultatet, särskilt om man inte vet exakt hur man vill ha det innan man sätter igång. Därför kanske man bör testa en produkt som tvättas ur ganska fort om det är första gången man färgar håret i någon av dessa starka färger som produkten i detta hårtoning bäst i test erbjuder. Det är trots allt en semi-permanent hårtoning och kommer att sitta i ett tag.

Schwarzkopf Live Color XXL innehåller även ammoniak och bör helst testas på en liten bit av huden först för att se att ingen allergisk reaktion uppstår. Om man vet med sig att man är överkänslig mot dessa typer av produkter bör man således vara extra uppmärksam.

Se priset här!

 

3. Loréal Casting Creme Gloss

Den här varianten är ett alternativ till färgning. Den är ganska intensiv och håller i sig under relativt lång tid, uppemot 8 tvättar. Casting Creme Gloss är således en intensivtoning som används för att förstärka den egna hårfärgen. Dessutom har den ingen ammoniak i sig och är därmed betydligt mer skonsam för håret.

Casting Creme Gloss täcker dina gråa hår till 70% så om man vill få bort det grå helt och hållet, kan man behöva färga håret. Denna hårtoning från Loréal passar bäst till dem som helst bara vill förstärka sin egen färg och ge lyster och glans åt ett trist hår. Toningen skänker mer liv åt ett glanslöst hår och livar upp det. Man får också fina reflexer av det så varför inte piffa upp sig innan en fest eller när vintermörkret faller på och allt annat känns grått? Under sommaren riskerar en toning att gå ur fortare, eftersom solen och vattnet bleker det snabbt.

Loréal Casting Creme Gloss kommer i ett urval av naturliga färger, så om man skulle vilja ha en mer utmanande färg som rosa, blått eller pastell, får man leta efter något annat. Men som en vanlig hårtoning i detta bäst i test, får den ett toppenbetyg, särskilt eftersom den inte innehåller ammoniak.

Se priset här!