Hårtoning bäst i test 2024 – hitta den bästa hårtoningen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Ahlens.se, Lyko.se och Nordicfeel.se.

1. Wella Color Touch2. Schwarzkopf Poly Color3. Goldwell Colorance PH 6,8
Wella Color TouchSchwarzkopf Poly ColorGoldwell Colorance PH 6,8

Toningar finns i massor av färger, intensitet, prisklasser och märken. De finns med eller utan ammoniak och kan hålla i sig från några tvättar upp till flera månader. Här nedan listas tre produkter som har provats och vunnit i vårt hårtoning bäst i test. Så innan du knatar iväg till affären för att ge ditt hår en ny identitet, kan du med fördel läsa igenom vårt hårtoning test för att få en hum om vad som passar just dig, ditt hår och din kassa.

Många kvinnor färgar håret av olika anledningar. Man vill göra en makeover, följa trenderna eller bara se sig själv i andra färger. Och vill man inte ge sig in på att färga håret på en dyr salong och betala tusentals kronor, kan man först testa hur man ser ut med hjälp av en liten hårtoning hemma som tvättas ur gradvis.

Hårtoning bäst i test

Hårtoning bäst i test - Wella Color Touch1. Wella Color Touch

Här har vi en hårtoning för hemmabruk som även används för professionell toning på frisörsalonger! Wella Color Touch är färgtoningen som snabbt, enkelt och framförallt skonsamt tonar ditt hår i din utvalda färg. Wella är en av marknadens mest etablerade märken och är därför en stor kundfavorit både för hemmabrukare och frisörer.

Wella Color Touch är en intensivtoning som är både mjukgörande, men också en glansförstärkande toning som passar alla hårtyper. Resultatet av toningen är en intensiv färg som täcker gråa hårstrån och som lämnar ditt hår med en känsla av friskt och starkt hår.

En av de stora anledningarna till Wellas enorma framgång är att deras hårtoningar är fria från ammoniak som skadar ditt hår och tack vare Wellas Light Color Complex, som består av naturligt vax och fiberproteiner så har du en toning som bygger upp ditt hår samtidigt som det ger en skimrande färg.

Ett paket innehåller en tub Color Touch på 40 milliliter, en applikatorflaska med emulsion på 80 milliliter, en Lifetex Nutri Care efterbehandling och ett par plasthandskar så du kan skydda dina händer från toningen under applikation. 

Genom att blanda colortuben med applikationsflaskan med emulsion kan du enkelt applicera rätt mängd toning över ditt hår och få till ett jämnt och naturligt resultat. När du sedan applicerar efterbehandlingen i ditt hår kan du vara säker på att du får ett rent, glänsande hår med ett resultat som om du tonat håret direkt på en frisörsalong!

Se priset här!

Hårtoning bäst i test - Schwarzkopf Poly Color2. Schwarzkopf Poly Color

Även Schwarzkopf är ett ledande märke på marknaden, som även det är en storfavorit hos frisörer världen över. Denna nyans Poly Color 09 Extra Ljusblond är ett toningsshampo med en intensivtoning för mellanblonda till blonda hårtyper som vill ljusa upp sina egen nyans ytterligare.

Med alla Poly Colors nyanser går färgpigmenten delvis in i håret och täcker de första gråa håren upp till 30%, utan ovälkommen utväxt när toningen sedan gradvis tvättas ur. Schwarzkopf toningar är helt fria från ammoniak och har ett milt pH-värde, som ligger mycket nära hudens egna pH-värde.

Detta gör att toningen är perfekt för de med känslig hårbotten och redan behandlat hår som är mer känsligt för behandlingar. Poly Color kan därmed även användas efter permanent och andra hårbehandlingar utan att du utsätter håret för slitage.

Förutom detta innehåller Poly Color även uppbyggande protein som stärker håret. Efter applicering av toningen bör du efterbehandla ditt hår med det medföljande balsamet Nutri-Care Complex som återuppbygger ditt hår och som innehåller Pro-Vitamin B5 och viktiga veteproteiner.

Med Schwarzkopf Poly Color kan du välja mellan 12 olika nyanser som inte bara ger otrolig lyster till ditt hår, du fräschar även till din egna hårfärg och får redan färgat hår att behålla färgen längre!

Se priset här!

Hårtoning bäst i test - Goldwell Colorance PH 6,83. Goldwell Colorance PH 6,8

Det professionella hårvårdsmärket Goldwell har utvecklat en toningsserie perfekt för hemmabruk, för den som föredrar att färga håret hemma istället för på salong. Med Colorance PH 6,8 kan du välja mellan 15 olika nyanser att liva upp ditt trötta hår – både skonsamt och lätt!

Denna intensivtoning är mycket mild och helt utan ammoniak eller ammoniaklukt. Den ger ett felfritt resultat med massor av glans och färgpigment. Goldwells toning är så pass mild på grund av dess pH-balanserande teknik som återfuktar och liknar din huds egna pH-balans.

Förutom att tona upp dina hårrötter har Colorance PH 6,8 en patenterad IntraLipid effekt som återbygger hårets struktur för starkt och friskt hår oavsett tidigare hårbehandling. Toningen ligger i den lite dyrare prisklassen men lovar färg som varar i flera veckor, med en mycket kort verkningstid.

Denna toning tränger direkt in i håret och ger färg till dina strån smidigt och snabbverkande med sina otroligt skonsamma ingredienser. Har du ett redan behandlat hår kan du med fördel använda denna toning mellan dina salongbesök eller använda toningen separat när du vill få fram både färg och glans på nolltid!

Se priset här!

Vanliga frågor om att tona håret

✅ Vad är det för skillnad på att färga och tona håret?

Skillnaden ligger i färgens varaktighet och hur de olika produkterna fungerar.
Att färga håret ger en permanent förändrin, medan en toning är tillfällig.

Produkter för att färga håret öppnar hårets fiber så att nya pigment fäster. Färgningen blir på insidan av hårståret. Pigmentet får fäste och tvättas inte ur.
Vid toning fäster färgen på utsidan av hårstrået och försvinner gradvis vid tvätt.

Tidigare testad hårtoning med toppresultat

Loréal Colorista Washout

Just nu är det supertrendigt med olika färger i håret och då talar man inte enbart om brunt eller blont utan om pastellfärger som gärna går åt rosa eller lila. Dock kan det vara ganska riskabelt att färga håret lila eller chockrosa eftersom en del kanske tyckte det var en dålig idé när man väl står där framför spegeln.

Vad kan då passa bättre än en hårtoning i olika häftiga färgskalor som tvättas ur efter bara några tvättar? Ångrar man sig är det bara att tvätta håret några gånger.
Med Loréals Colorista Washout, som håller upp till 2-3 tvättar, kan man få en idé om hur man passar i vissa färger och samtidigt undvika att bli förtvivlad om man inte skulle tycka om resultatet.

Då är det bara att schamponera bort det och sedan inte göra om samma misstag igen. Denna hårtoning kan dock endast ge resultat på ljust hår, oavsett om det är naturligt eller om håret är blekt. Alltså biter färgen bra på slingor och blekt hår.

Slingat och blekt hår tenderar dessutom att få en gulaktig färg efter ett tag och då kan det vara snyggt att putsa upp det i någon härligt pastellig nyans för att ta bort det gula. Däremot biter inte färgen särskilt bra på brunetter, så har man mörkare hår och vill ha en ljusaktig rosa, lila eller grönaktig nyans, måste man bleka håret först, vilket kan vara lite omständligt.

Priset på Loréals Colorista Washout ligger runt hundralappen, vilket kan verka ganska högt för många plånböcker med tanke på att färgen bara håller i ett par tvättar. Därför bör man kanske välja att färga håret permanent om man redan vet med sig att man vill att det ska sitta i längre, eller testa en annan produkt som är mer ihärdig.

Dock blir resultatet väldigt snyggt och i detta hårtoning bäst i test med Loréals Colorista Washout får håret en fin nyans och en mjuk touch. Denna hårtoning är alltså en klart val att ha med i vårt hårtoning bäst i test!
Se priset här!

Schwarzkopf Live Color XXL

I detta hårtoning bäst i test, presenteras den här lilla filuren som många säkert kommer att gilla, speciellt om man älskar starka färger men inte är riktigt säker på hur man vill ha håret ännu.

Det ger nämligen flera olika resultat som man själv arbetar sig fram till. Det är en rejäl intensivtoning som faktiskt håller ända upp till 15 tvättar, så egentligen kallas den för en semi-permanent toning, vilket kan vara ett alternativ till en toning som tvättas ut efter bara ett par tvättar.

Priset ligger dessutom på samma nivå som produkten ovan (Loréals Colorista Washout), men är alltså flera gånger så effektiv.

I detta hårtoning bäst i test, är faktiskt denna lite av en favorit om man är ute efter ett färgglatt hår. Det bästa med den är att man antingen kan få ett mycket starkt resultat med chockrosa, blå, lila eller grå toner, eller helt enkelt ett mer utspätt resultat om man blandar färgen med conditioner-tuben först. Håret får då en betydligt mer “snäll” look med mer pasteller.

Precis som med många andra pastellfärger för hårfärgningar, krävs ett ganska ljust hår som antingen är naturligt blont alternativt blekt eller slingat. Med denna produkt kan även ett fint resultat ges på ett mörkblont hår. Dock måste man inse att det uppnådda resultatet beror på ens ursprungliga hårfärg och kvalitet på håret.

Man kan behöva få hålla på ett tag innan man är helt nöjd med resultatet, särskilt om man inte vet exakt hur man vill ha det innan man sätter igång. Därför kanske man bör testa en produkt som tvättas ur ganska fort om det är första gången man färgar håret i någon av dessa starka färger som produkten i detta hårtoning bäst i test erbjuder. Det är trots allt en semi-permanent hårtoning och kommer att sitta i ett tag.
Schwarzkopf Live Color XXL innehåller även ammoniak och bör helst testas på en liten bit av huden först för att se att ingen allergisk reaktion uppstår.

Om man vet med sig att man är överkänslig mot dessa typer av produkter bör man således vara extra uppmärksam.
Se priset här!

Loréal Casting Creme Gloss

Den här varianten är ett alternativ till färgning. Den är ganska intensiv och håller i sig under relativt lång tid, uppemot 8 tvättar. Casting Creme Gloss är således en intensivtoning som används för att förstärka den egna hårfärgen. Dessutom har den ingen ammoniak i sig och är därmed betydligt mer skonsam för håret.

Casting Creme Gloss täcker dina gråa hår till 70% så om man vill få bort det grå helt och hållet, kan man behöva färga håret. Denna hårtoning från Loréal passar bäst till dem som helst bara vill förstärka sin egen färg och ge lyster och glans åt ett trist hår. Toningen skänker mer liv åt ett glanslöst hår och livar upp det.

Man får också fina reflexer av det så varför inte piffa upp sig innan en fest eller när vintermörkret faller på och allt annat känns grått? Under sommaren riskerar en toning att gå ur fortare, eftersom solen och vattnet bleker det snabbt.

Loréal Casting Creme Gloss kommer i ett urval av naturliga färger, så om man skulle vilja ha en mer utmanande färg som rosa, blått eller pastell, får man leta efter något annat. Men som en vanlig hårtoning i detta bäst i test, får den ett toppenbetyg, särskilt eftersom den inte innehåller ammoniak.
Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.