Plattång bäst i test 2024 – Hitta den här bästa plattången

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. PHILIPS HP8321/00 Essential Care Plattång2. Babyliss Plattång ST387E3. GHD Platinum Styler
PHILIPS HP8321/00 Essential Care PlattångBabyliss Plattång ST387EGHD Platinum Styler
Se priset härSe priset härSe priset här

Att permanenta håret är numera ett minne blott och istället satsar man mycket på plattänger som är mycket flexibla då de både kan platta håret samt göra de där trendiga vågorna i håret som ger en lite rufsig känsla. Men även de berömda skruvlockarna funkar bra med en plattång, om man bara lär sig de olika teknikerna som frisörerna använder sig av på salongerna världen över.

Locktänger som förut tillverkades för att göra de söta flickiga Jane Austen-lockarna, är visserligen fortfarande en produkt som köps, men plattängerna gör så mycket mer än bara en typ av lockar, och det är just därför som de säljs som smör i solsken.

Olika funktioner att använda med en plattång

Det finns flera olika tekniker hos plattänger idag. Förr var det bara att sätta på ON-knappen och börja platta. Numera kan man ofta ställa in gradantalet själv så att inte håret tar för mycket skada. Man bör bara dra hårslingan genom tången en gång, och aldrig på vått hår.

Ett värmeskydd är också att rekommendera. Din plattång bör också vara utrustad med en keramisk beläggning för en jämnare värmeledning och snabbare uppvärmning. Det finns också system som gör att din plattång stängs av efter en viss tid för att undvika eventuella bränder eller skador på tången.

Många plattänger kommer också med negativa joner eller nanoteknik, vilka medför att håret inte blir statiskt och att det glider betydligt lättare mellan plattorna. Givetvis finns det olika storlekar på tängerna också, beroende på om du har tunt eller tjockt hår. De bredare plattorna är för en större kalufs, medan de smala räcker för kortare frisyrer.

Plattänger bäst i test

Att göra ett bäst i test på plattänger, är en relativt svår uppgift då det finns många olika aspekter att ta hänsyn till. För att testet ska ge en trovärdighet och vara effektivt, behövs en plattång i regel testas under en längre tid, då det tar ett tag för att se hur hårkvaliteten påverkas samt hur resultaten blir under en längre tidsperiod och hur olika människors smak är avgörande för vad som är bra eller dåligt. Därför kräver ett sådant bäst i test flera personer och ett kontinuerligt testande.

Vi har därför valt att göra vårt plattång bäst i test på plattång, genom att även titta på ett flertal kundomdömen, testa själva samt att titta närmare på funktioner. Många bäst i test på plattänger har utförts i Sverige men de testen behöver man uppdatera ungefär vartannat år, eftersom nya modeller kommer ut på marknaden och ersätter de gamla.

Nya funktioner hör också till och detta tar vi också hänsyn till när vi tittar på modellerna i vårt plattång bäst i test. Hur som helst, här kan du titta närmare på plattänger när du ska välja en ny för just ditt hår.
Här under listas de tre bästa plattänger på marknaden just nu!

Topp 3 Bästa Plattänger 2024

1. PHILIPS HP8321/00 Essential Care Plattång

Vi börjar med denna prisvärda variant från Philips som heter Essential Care. En plattång för dig som inte har så höga krav och tjock plånbok men samtidigt förväntar dig ett helt ok stylingverktyg. Plattången har keramiskt belagda plattor som är så långa som 10 cm.

Den är också utrustad med negativa joner för ett ostatiskt hår som inte blir frissigt utan håller sig blankt och fint. Sladdfästet är roterande, vilket förhindrar trasiga sladdar och trassel och den värms upp enkelt och snabbt på bara 1 minut på upp till 210 grader.

Plattången har också universalspänning som passar över hela världens elsystem. Dock kommer den inte med finesser som automatisk avstängning eller reglerbara temperaturer, så om du har ett kort hår som inte kräver så mycket, är den här plattången ett bra alternativ, medan ett längre hår kanske behöver en mer avancerad produkt. Men visst passar den in på vårt plattång bäst i test och det relativt billiga priset är naturligtvis ett plus i kanten.

Se priset här!

2. Babyliss Plattång ST387E

En plattång i medelprisklass är Babyliss ST387E som har extra långa plattor med en aning böjd och smal design. Passar således för kortare frisyrer samt för att skapa riktiga skruvlockar i längre hår.

Plattången har en keramisk beläggning och värms upp på endast 60 sekunder, vilket är bra när man har bråttom. Finessen med den här plattången är att plattorna är “rörliga” för att följa håret bättre och fördela värmen bättre. Den kommer också med en jonfunktion så att håret ska bli mjukt och glansigt.

Babyliss säger att man kan använda den på både vått och torrt hår, men vi vet med oss av erfarenhet att det bästa är att alltid använda plattänger på torrt hår. Plattången ST387E från Babyliss har en automatisk avstängning och kan regleras upp till 6 olika temperaturlägen med en maxtemperatur på 235 grader.

Sladden roterar diskret så att du som använder tången inte ska behöva uppleva trasiga sladdar eller intrasslade armar och ben. Babyliss är en vanlig modell som många kvinnor köper, då den har bra med finesser samtidigt som den håller måttet till stor del. Märket förekommer i fler varianter med olika funktioner, både i de lägre och högre prisklasserna. Ett smart val i detta plattång bäst i test.

Se priset här!

3. GHD Platinum Styler

Den dyraste produkten i vårt plattång bäst i test kommer från märket GHD. Platinum Stylern är utrustad med tre inbyggda sensorer på varje platta för att temperaturen inte ska överstiga 185 grader.

Teknologin kallas för tri-zone. Den andra tekniken som följer med denna plattång, är Wishbone hinge som gör att håret glider lättare och jämnare utmed plattorna. Resultatet blir ett jämnare tryck över hela hårslingan och medför att du själv inte behöver trycka och slita i håret.

Ett plus är också att man bara behöver dra med hårslingan en enda gång för ett optimalt resultat. Den är således skapt för att styla ett känsligare hår som är färgat eller kemiskt behandlat. Många upplever också att det är lätt att trassla in sig när man snurrar och tvinnar håret med en plattång.

Platinum Styler har en roterbar kontakt som följer med i varenda rörelse när du stylar ditt hår. Plattången har en keramisk beläggning och en automatisk avstängning efter 30 minuter och kan enkelt användas varje dag. Platinum Styler är tänkt att vara en uppföljare till Eclipse Styler.

Märket har ett flertal stylingverktyg i sitt sortiment och flera olika plattänger för tunt, tjockt eller behandlat hår. En plattång för dem som arbetar professionellt med hår eller som vill ha det där lilla extra på sin styling.

Se priset här!

Summering av vårt plattång test

En viktig punkt att ta hänsyn till när man införskaffar en ny plattång, är att inte fokusera så mycket på priset. Detta brukar ändra sig över tiden från produkt till produkt och även om det finns några riktiga höjdare som kostar en slant, kan man dock ändå få en liknande kvalitet till ett billigare pris.

Alla människor har också olika hårkvalitet, och det som passar den ena behöver inte vara bra för den andre. En person med mycket tjockt hår upplever kanske saker och ting annorlunda än en person med tunt och känsligt hår.

Vårt råd i detta plattång bäst i test är att pröva dig fram och att samtidigt använda ett effektivt värmeskydd för håret innan du plattar eller lockar det. Dessa produkter ger ett stärkande skydd mot varma temperaturer, samtidigt som de ger glans och gör håret enkelt att kamma ut.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.