Värmespolar bäst i test 2023 – Hitta den bästa värmespolen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. BABYLISS VÄRMESPOLAR 3060E2. REMINGTON H9100 PRO-LUXE COLLECTION HEATED ROLLERS3. BABYLISS RS100E VÄRMESPOLAR CLIPCURL
BABYLISS VÄRMESPOLAR 3060EREMINGTON H9100 PRO-LUXE COLLECTION HEATED ROLLERSBABYLISS RS100E VÄRMESPOLAR CLIPCURL
Se priset härSe priset härSe priset här

Aldrig förr har det varit så viktigt att vårda och ta hand om sitt utseende som det är just nu. Man lever i en oerhört medveten tid, både vad gäller den generella konsumtionen och hur man upplevs av sin omgivning. För att uppfattas som en trendig och medveten person gäller det att ha rätt kläder under rätt säsong och att alltid komma ihåg att ta hand om och vårda sitt hår.

När man pratar om frisyr och styling av denna så är möjligheterna givetvis närmast oändliga. Det kan röra sig om allting från rätt schampo som ger rätt volym, till rätt lock- eller plattång eller rätt stylinggel eller hårmousse. Möjligheterna är många och kombinationerna av olika produkter och tekniker kan ge en hel uppsjö av spännande och läckra resultat.

Och någonting som blivit allt mer trendigt och populärt på senare år är värmespolar. Genom användandet av värmespolar kan du enkelt och smidigt uppnå häftiga lockar som sitter i ända tills du tvättar håret nästa gång – och du gör det genom att utsätta ditt hår för minimalt slitage.

Så – om du är intresserad av att uppnå maximal effekt med lite eller till och med inget slitage så kan värmespolar vara en väldigt spännande och intressant lösning för dig, och av just den anledningen har det satts ihop ett nytt och specialanpassat Värmespolar bäst i test. Här kommer det att tittas närmare på tre olika modeller av värmespolar som finns på marknaden idag, och kika lite på prisbild, kvalitet och hur lätta eller svåra de är att använda – och resultatet man får av dem, förstås!

Innan man dyker in i testet och börjar binda upp håret på spolarna ska det dock tas en liten titt på vad värmespolar egentligen är och hur man använder dem.

Vad är värmespolar och hur använder man dem?

Ja, det kanske låter som en väl grundläggande frågeställning, men eftersom värmespolar är ett relativt nytt påfund som faktiskt alla inte riktigt känner till, så ska det inledas i vårt bäst i test med en enkel genomgång av hur värmespolar fungerar.

När du köper ett set värmespolar får du ofta mellan tolv och 20 spolar, med eller utan hårklämmor, med varierande ytmaterial, där du kan snurra upp ditt hår. När håret väl är uppsnurrat ordentligt så slår du på värmen och sim sallabim så värms spolarna upp (det brukar ta ungefär mellan 90 och 120 sekunder för dem att bli ordentligt varma).

Så fort de blivit riktigt varma slår du av värmen och låter spolarna och håret svalna – utan att släppa lös håret. Det här kan ta en ganska lång stund, så det ger dig tid att pyssla med någonting annat medan du väntar – kanske måla naglarna, till exempel.

När håret svalnat helt släpper du lös det från spolarna och borstar ut det försiktigt. Och så enkelt är det – nu har du plötsligt stora och fina lockar som kommer att vända blickar mot dig och din nya frisyr var du än går!
Väldigt viktigt att komma ihåg innan du börjar sätta upp ditt hår på värmespolar är dock följande: håret måste verkligen vara helt och fullständigt torrt!

Det här går inte att understryka tillräckligt – om håret inte är helt och hållet torrt när du sätter upp det på spolarna så kommer resultatet att lida, och du kommer framförallt riskera att slita onödigt på håret, och det vill du förstås inte göra. Själva anledningen till att du använder värmespolarna till att börja med är ju att du vill minimera slitaget på ditt hår!

Värmespolar bäst i test

Så, då är det dags för dig att få dyka handlöst in i värmespolar bäst i test – förhoppningsvis kommer du snart känna dig mer bevandrad på marknaden, och att du ska kunna vara så behjälpt som möjligt inför ditt kommande köp. Häng med!

1. Babyliss Värmespolar 3060E

Den första produkten i detta bäst i test är en av de billigaste och mest grundläggande modellerna på marknaden. Till ett mycket slagkraftigt pris får du detta set från Babyliss, med hela 20 spolar i två olika storlekar.

Testpanelen i detta bäst i test upplever att produkten är aningen trasslig att använda och att hela setet känns något plastigt och billigt, rent kvalitetsmässigt.

Det låga priset till trots väljer testgruppen inte att rekommendera detta spolset från Babyliss – det känns helt enkelt inte tillräckligt bra för att man ska vara bekväm med att använda det ofta.

Se priset här!

2. Remington H9100 PRO-Luxe Collection Heated Rollers

Nästa modell i detta Värmespolar bäst i test är en riktig pärla. Med detta set från Remington kommer också 20 spolar, dessutom tillsammans med hårklämmor.

Och just hårklämmorna upplever testgruppen som oerhört behändiga, och gör uppsättningen av håret väldigt mycket enklare och smidigare. Värmespolarna känns kvalitativa och gedigna, och hela processen av att värma upp håret och sedan låta det svalna känns mycket skonsammare mot håret än vad föregående modell gör.

Eftersom produkten dessutom inte kostar särskilt mycket mer än den första modellen i detta bäst i test så kommer den med en stark rekommendation från testpanelen.

Se priset här!

3. Babyliss RS100E Värmespolar Clipcurl

Den sista modellen i detta bäst i test kommer även den från Babyliss, och ligger ytterligare lite högre upp i pris (även om det inte är någon större skillnad från föregående modell).

I detta set som av priset att döma får anses vara Babyliss mer exklusiva och kvalitativa modell kommer endast 12 spolar i två olika storlekar. Värmespolarna kommer utan hårklämmor och är belagda med en silikonyta som enligt produktens beskrivning ska underlätta uppsättningen av håret.

Testpanelen upplever dock samma trassliga problematik som med den första produkten i testet, och kan inte heller denna gång ställa sig bakom en modell från Babyliss – framför allt inte med tanke på det höga priset och det lilla antalet värmespolar.

Se priset här!

Slutsats

Ja, efter ett bäst i test med ovanligt stora kvalitetsskillnader har en helt enig testpanel korat en vinnare. Remington H9100 PRO-Luxe Collection Heated Rollers är helt utan tvekan den bästa och mest kvalitativa produkten som de har provat på här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.