Hårtork bäst i test 2024 – Hitta den bästa hårtorken

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell.com.

1. Babyliss Expert Hårfön 2100 W2. Remington D2400 Hårfön 1400 W3. Babyliss Le Pro Light Hårfön 2000 W
Att duscha är något som de flesta brukar göra på morgonen och alla vet vi hur jobbigt det kan vara att vänta på att sitt hår ska torka om man är väldigt stressad på morgonen. En bra hårtork kan därför vara den stor skillnaden mellan ett hektiskt morgonkaos och en bra smidig rutin. Om du är på jakt att köpa en hårtork så märker du nog även att det finns väldigt många olika hårtorkar på marknaden och därför så har det blivit allt svårare att välja den absolut bästa hårfönen.

För att hjälpa dig har vi därför sammanställt detta hårtork bäst i test med en mängd olika hårtorkar för att hjälpa dig att göra valet lite enklare när du ska skaffa en ny hårfön.

Att tänka på innan man ska köpa hårtork

Märke

Man behöver inte vara märkeskåt bara för att man är ute efter ett märke som man redan har produkter ifrån, eller välkända märken som säljs över hela världen. Det är ett sunt beteende då de företag som lyckas sälja världen över oftast har väldigt bra produkter. Vi har jämfört och testat bland olika märken och de välkända märkena som Babyliss och Remington var uteslutande bäst i alla test.

Pris

Många anser att om man köper utefter märke så blir priset dyrare, än ifall man köper en hårtork från ett mindre märke. Detta tycker vi är helt fel. Vi anser att det blir dyrare att köpa produkter av lägre kvalitet till ett billigare pris, då man oftast behöver byta ut delar eller köpa en ny efter ett år eller två. Med kvalitativa produkter, så som de produkter som listas i vårt hårtork bäst i test, så håller de bra mycket längre. Kvalitet före kvantitet.

Användning

Hur ofta kommer du använda hårtorken? Varje dag eller bara då och då? Du får välja själv vilken priskategori du vill lägga dig utifrån det. Har du det stressigt på morgonen? Då kan en varmluftsborste vara ett bättre alternativ, med den kan du kombinera att borsta och föna håret samtidigt. Vi har inkluderat 3 olika fönar i detta hårfön bäst i test, och vi är säkra på att du kommer hitta en som passar dig som handen i handsken. Nu hugger vi in i test-resultatet!

Hårtork bäst i test

För att hjälpa dig med att hitta den bästa hårtorken så har vi testat de hårtorkar som är de mest populära på marknaden som finns tillgängliga hos svenska återförsäljare och grossister. Nedan kan ni hitta våra tester av tre olika av dessa hårfönar och även vilken hårfön som vi anser är den bästa på marknaden idag.

1. Babyliss Expert Hårfön 2100 W

När det kommer till uteffekten så är detta en hårfön på hela 2100W och detta betyder att håret torkas både snabbt och skonsamt, men nackdelen med att den har så hög effekt är att denna hårfön använder en del energi och är långt ifrån strömsnål.

För att motverka detta har dock denna hårtorken flera hastigheter och värmeinställningar, vilket betyder att du enkelt kan välja en effekt som passar bra för varje tillfälle och på så sätt spara en del energi.

Förutom allt detta så har även denna hårfön en kalluftsfunktion som är designad för att hjälpa till med att göra så att din frisyr håller längre. Med hårfönen ingår även ett styling-munstycke så att du kan fokusera den varma luften och på så sätt få bättre kontroll över hårtorken. Detta är en hårfön som man kopplar in i eluttaget och denna modell är designad för att användas i Sverige och andra länder som använder sig av 230V.

Vi har valt att ta med denna i vårt hårfön bäst i test då vi anser att detta är en väldigt bra och kraftfull hårfön till ett pris som de flesta andra inte kan slå. Produkten har högst effekt och är även fullpackad med funktioner och därför är detta ett väldigt bra val om du är ute efter en hårfön.
Se priset här!

2. Remington D2400 Hårfön 1400 W

Remington är ett märke som vi inte har hört talas om så mycket och vi hörde först talas om dem när vi valde att testa deras hårfön D2400. D2400 är en hårfön som är lite billigare än övriga i vårt test och detta utan att spara på nödvändiga funktioner som krävs när man köper en hårfön.

Detta är en kompakt hårfön som är väldigt lätt att ta med sig då man kan fälla ihop den och detta gör den till ett väldigt bra alternativ om du är ute och reser. Förutom detta så går denna hårfön även att använda i de flesta länder då den har stöd både för 110-230V och detta betyder att du kan använda denna hårfön om du reser bland annat till USA.

När det kommer till uteffekten till denna hårfön så är den lite svagare än bland annat Babyliss Expert och har enbart en uteffekt på 1400W. Låt dock inte detta lura dig för även om den har en lägre effekt så är den fortfarande utmärkt för att torka ditt hår. Det ingår även ett styling munstycke men dock så saknas det ett kalluftsläge.

Detta är en väldigt bra hårfön som erbjuder alla nödvändiga funktioner till ett lite lägre pris och vi rekommenderar denna hårfön om man vill köpa en hårfön som inte kostar skjortan. Det saknas lite funktioner gentemot de dyrare hårfönarna i detta hårtork bäst i test, men denna hårfön är dock mer portabel och är den bästa hårfönen om du är ute och reser ofta och vill ha något nätt och smidigt att ta med dig, eller bara en hårtork som inte väger bly.

Se priset här!

3. Babyliss Le Pro Light Hårfön 2000 W

Vi har tidigare i detta test kollat på en annan hårfön från Babyliss men vi valde även att kolla på deras lite dyrare hårfön som är för proffs och denna heter Babyliss Le Pro Light.

Detta är testets mest påkostade hårfön och är en hårfön som har en väldigt hög uteffekt på hela 2000W som både torkar håret snabbt och skonsamt. Det finns flera värme- och hastighetsinställningar så att du enkelt kan ställa in din hårfön på ett sätt som passar just ditt hår.

Det finns även en kalluftsfunktion som är designad för att hjälpa till med att göra så att din frisyr håller längre.
Det som gör denna hårfön unik dock är att den använder sig av en AC-motor så att du kan använda denna hårfön i många år, utan att behöva riskera att motorn går sönder. AC-motorn ska enligt tillverkaren hålla upp till 4 gånger längre än en motor i en vanlig hårfön.

Detta är en väldigt kvalitativ hårfön och detta märker man även på det lite högre priset, vilket även betyder att vi inte kan ge denna hårfön bäst i test. Detta är ett bra alternativ för proffs men för en vanlig konsument så är antingen Babyliss Expert eller Remington D2400 bättre alternativ.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.